Ali SÜZEN

Önce İNSAN olmak..!

[email protected]
Ne zaman bir ölüm haberi duysam; içim burkulur, yüreğim sızlar. Eğer ölen insan yakınım veya tanıdığım biriyse bu acı dahada katlanarak artar.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Ne zaman bir ölüm haberi duysam; içim burkulur, yüreğim sızlar. Eğer ölen insan yakınım veya tanıdığım biriyse bu acı dahada katlanarak artar. Sanırım bu duygu her İNSAN da aynı, KİŞİ de ise farklı olabiliyor.

Geçtiğimiz perşembe günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhterem valideleri Tenzile Erdoğan hanımefendinin ölüm haberini okuduğumda aynı duygulara büründüm. Ölen kişinin Türkiye Cumhuriyeti Başbakanının annesi olması 'milletce aynı acıyı paylaştığımız' hissiyatına kapılmama sebep olsada yanıldığımı anladığımda günlerden cumartesiydi ve merhume yeni defnedilmişti.

Günün yorucu iş temposunun ardından eve geldiğimde, gündemi takip edebilmek adına internette dolaşmaya başladım. Günlük takip ettiğim sitelerden birisi olan hurriyet.com'a girdiğimde, 'Başbakanın annesinin ardından döktüğü gözyaşları' manşetten verilmişti. Analar ağlamasın diye çırpınan güzel insan, annesinin ardından ağlıyordu. Haberin içeriğini okuduğumda gerçekten hüzünlendim. Dünyada bir insanın yaşabileceği en büyük acılardan birisidir annesine kaybetmek. Ne yaşta hangi makamda olursan ol, anne her zaman herkes için anne. Başbakan olsa bile ölüm acısı İNSAN olanı ağlatıyor. ''Ateş düştüğü yeri yakar'' misali bunu yaşayan çok daha iyi biliyor.

Hayat yalan, ölüm ise gerçek. Hepimizin kaçınılmaz ortak sonu. Bu ortak son Allah C.C tarafından Kuran-ı Kerim'de ''Her canlı mutlak birgün ölümü tadacaktır'' ayetiyle bizlere bildirilmiş.

Haberin ardından yorumları okuduğumda ise gördüklerime inanamadım. Bu siteyi takip edenler iyi bilirler; yorumların altında 'BEĞENDİM' yada 'BEĞENMEDİM' butonları vardır. Başbakan ve ailesine istinaden yazılan taziye mesajlarına beğenmedim diyenleri vede merhumenin ardından yazılan küstahça yorumları beğenenlerinin sayısını görünce insanlığımdan utandım.

Tayyip Erdoğan'ı sever yada sevmezsiniz, dünya görüşüne katılır veya katılmazsınız, herkesin kendi bileceği birşey. Hatta anne acısını paylaşmak zorundada değilsiniz. Fakat her kim olursa olsun bir insana zor gününde anne acısıyla vuramazsınız. O insanın acısını anlamak için Önce İNSAN olmak..! gerekir.

Bir annenin ölüsünü bile hakarete konu eden KİŞİLER.!!! (malesef insan diyemiyorum) şunu bilmelidir ki; Her anaya nasip olmaz böyle hayırlı bir evlat ve bu millet tarafından sevilen bir İNSAN yetiştirmek.

İnsana öncelikle insan olduğu için değer veren Peygamber efendimiz zamanında yaşanan, çok insani ve bir o kadarda çarpıcı bir hadiseyi sizlere aktararak yazıma son vermek istiyorum.

Bir gün Hz. Peygamber sahabeden bir grupla Medine sokaklarında otururken yakınlarından bir cenaze geçer. Allah Resulü cenazeyi gördüğünde ayağa kalkar. Yanında bulunanlar, onun Yahudi bir kadının cenazesi olduğunu kendisine bildirmeleri üzerine Hz. Peygamber ''Buda bir insan değil mi?'' buyurmuştur.


Ali Süzen


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir