Ziya SÜZEN

Üsküdar artık bir Ramazan Markası...

[email protected]
On bir ayın sultanı bolluk, bereket ve mağfiret ayı ramazan Üsküdar'da doyasıya yaşanıyor.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
On bir ayın sultanı bolluk, bereket ve mağfiret ayı ramazan Üsküdar'da doyasıya yaşanıyor.

İftar çadırının öncüsü Üsküdar belediyesi, her sene üzerine eklediği yeniliklerle Üsküdar'ı Ramazan ayının öncü ilçesi haline getirdi.

Bilindiği üzere İftar çadırı Türkiye'de ilk olarak 1994 yılında Üsküdar Belediyesi tarafından Demokrasi meydanında kuruldu, sonraki yıllarda ise başta İstanbul'un diğer ilçeleri olmak üzere Türkiye geneline yayıldı. Hatta yurtdışında Türklerin yoğun yaşadığı yerlerde iftar çadırlarının kurulduğunu medyadan öğrendik.

Marmaray inşaatı nedeniyle 2006'da meydan kapatılınca, boğaza nazır ilk iftar Çadırı iskelede dubalar üzerine kuruldu. Siz benim çadır dediğime bakmayın, gelenek olmuş ''çadır'' demek. Yoksa mekanın restaurant'tan bir farkı yok her yönüyle...

Son 3 seneden beri İftardan sahura düzenlenen etkinliklerle dolu dolu bir ramazan yaşanır oldu artık Üsküdar'da...

Geçtiğimiz sene Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin Üsküdar Belediyesi'ne devredilmesi ise kültür ve sanat miladı oldu Üsküdar için.

Düzenlenen etkinliklerin sayısı her sene artarak devam ediyor.

Bu sene ise ''Üsküdar'da Fasl-ı Ramazan'' adı altında düzenlenen programlara her akşam binlerce Üsküdarlı katılıyor.

Çocuktan yaşlısına herkes kendine ait birşeyler buluyor bu programlarda... Konserler, söyleşiler, çocuk eğlenceleri vs. Ama kültür merkezine değer katan en önemli özellik ise kitap fuarı... İstanbul'daki iki kitap fuarından birisi... Anadolu yakasının ilk ve tek kitap fuarı olma özelliğine sahip bu fuar.

Ayrıca yaz Ramazanlarıyla birlikte iftar coşkusu sokaklara taştı Üsküdar'da... Bu sene Ramazan ayı boyunca 22 mahallede sokak iftarları veriyor Üsküdar Belediyesi... Birbirlerini tanımayan yüzlerce komşu aynı sofrada buluşuyor, bu değerli ayın manevi atmosferini paylaşıyor.

Bunca güzelliğin arasında eksiklilerde olmuyor değil. Benim gözlemlediğim eksikliklerden en önemlisi programların gece geç saatlere sarkması.. Bu durum özellikle hafta arası programlarına olan ilgiyi azaltıyor.

Ayrıca aynı sanatçıların veya benzer tarzdaki sanatçıların programlarda yer almasıda ilgiyi azaltan diğer bir etken.

Birde gerek Üsküdar ve Çengelköy'deki iftar çadırlarında gerekse yemek dağıtımı yapılan mahallelerde görev yapan arkadaşlar, lütfen gelen insanları hor görmeyin, ayrımcılık yapmayın. Siz orada kendi yemeğinizi değil, hayırseverler vasıtasıyla Üsküdar Belediyesinin yemeklerini dağıtıyosunuz. Oruçluyken insan sinirli olabiliyor, fakat bu size kimseyi azarlama hakkı vermez.

Şimdiden tüm Üsküdarlıların ve tüm islam aleminin Ramazan Bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum.


Ziya SÜZEN


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir