Hacı Bekir ALTUNTEL

''Soru: PKK?'' -1-

[email protected]
Türkiye'de kendimi bildim bileli birilerinin ''kürt sorunu'' diye adlandırdığı bir terör sorunu var.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Türkiye'de kendimi bildim bileli birilerinin ''kürt sorunu'' diye adlandırdığı bir terör sorunu var. Bu sorun herkesin de kabul ettiği gibi, öyle silahlarımızı alıp teröristlerin karşısına çıkılarak çözülecek bir sorun da değil üstelik.

Benim öss'ye hazırlanırken (evet ben de girdim o sınava) dersanede bir matematik hocam vardı.

''Bir soruyu çözmek için öncelikle soruyu anlamak gerekir sonra elimizdekileri bilmek daha sonra çözüm yolunu tespit etmek gerekir. Gerisi toplama çıkarma...'' derdi.

Evet aslında basit bir matematik sorusunu çözmekle zor bir devlet sorununu çözmenin yolu da hemen hemen aynı

Önce soruyu anlamamız gerekiyor.

Nedir bu PKK terörü?

PKK terörü, aslında bir kürt sorunu mu? Hiç sanmıyorum zira eğer öyle olsa şehit annesi, oğlunun arkasından kürtçe ağıt yakar mıydı?

Sorun Kürt sorunu değil peki sorun din sorunu mu? Eğer öyle olsaydı başbağlar katliamı olur muydu?

Peki sorun ne?

PKK bir terör örgütü... Diğer silahlı örgütlerden (ordular) farkı ise illegal olması ve tıpkı tüm terör örgütlerinin olduğu gibi pkk'nın da daimi olmamak kaydıyla bir çok destekçisinin olması...

Peki bu örgütün destekçileri kimler? Tıpkı diğer terör örgütlerinin olduğu gibi pkk'nın da destekçileri yabancı güçler, kirli güçler, devletler, çıkarı olanlar vs vs.

Anladığımız kadarıyla pkk'nın maddi desteği buralardan sağlanıyor? Bu sayede silah alıyorlar bu sayede dağda yiyorlar içiyorlar.

Tabii köy baskınlarını, uyuşturucu ticareti ne bileyim kaçakçılık gibi gelir kaynaklarını saymazsak ki şahsi fikrim bunlar bir terör örgütünün yaşabilmesi için yeterli değildir. Hele ki yıllarca başa çıkılamamış ve ciddi sonuçlar doğurmuş bir terör örgütü için hiç yeterli değildir.

Peki bu örgütün üyeleri kimler? Nasıl bu örgüte giriliyor? Nasıl çıkılıyor?

Birileri bu örgütün üyelerine her ne kadar ermeni asıllı kürt deseler de, birileri alevi kürt deselerde, birileri de bütün kürtleri bu örgütün üyesi yapsa da gerçekler biraz daha farklı...

Bugün okuduğum bir analize göre pkk'ya genelde 15 yaşlarında giriyorlar. Kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları giriyor.

Yazıda çok ilginç bir noktaya dikkat çekmişler;

''15 yaşında bir çocuğun eğer abisi, ablası hayatını kaybsetmemişse; intikam duygusuyla hareket etmiyorsa en az 2 yıl propaganda etkisinde kalmış olmalı.''

Buradan da anlayacağımıza göre aslında pkk'nın üyeleri ülkeye kin ve nefretle doldurulmuş kişiler. Bu kişiler öyle kin ve nefretle doldurulmuş olmalılar ki şehir hayatından, ailelerinden, hayatlarından vazgeçip dağlarda yaşamayı göze alsınlar. Bunlar türk de olabilir fakat ağırlıklı kesimin kürt olması çok anormal değil. Zira pkk'nın etkin olduğu yerlerde yoğun miktarda kürt halkı yaşıyor.

Pkk da kendi etkisini artırabilmek için doğal olarak buradaki yaraların kapanmasını engelliyor ve yaraya tuz basıyor.

Bununla birlikte bir insanın alenen cinayet işleyebilmesi için dini anlamda yıpranmış olması da gerekiyor. En büyük sorun da aslında bu! Yani dinine bağlı kürt halkının gençlerinin, içine önce kin ve nefret yüklenirken aynı zamanda dinden de soğutulması...

Bir başka ayrıntı ise her örgüt gibi bu örgütün de sempatizanlarının olması...

Nasıl Afganistan'daki Taliban'ın sempatizanları varsa, Filistin'deki Hamas'ın sempatizanları varsa, çeçen direnişçilerinin sempatizanları varsa(bunlar terörist değil demeyin, dünya'nın bir çok ülkesi pkk'nın da terörist olmadığını düşünüyor. Bense eli silahlı illegal örgütten bahsediyorum.), pkk'nın da aynı şekilde sempatizanları var.

PKK, kürt halkının haklarının savunucusu olan eli silahlı, barışı sağlamaya çalıştığını iddia eden bir örgüt olsa da yaptığı eylemler söylemleriyle çok zıt. Fakat kürt halkınında; çektikleri acıları, ikinci sınıf Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gibi davranılmasını ve kimliklerine, dillerine olan saygısızılıkları, tahammülsüzlükleri de göz önünde bulundurarak bu örgüte sempati duymaları çok da anormal değil.

Özetle;

Pkk dediğimiz eli silahlı illegale örgüt (terör örgütü), kürt kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dinden soğutulmuş, içleri kin ve nefretle doldurulmuş üyelerden oluşan, maddi desteğini Türkiye Cumhuriyetine zarar vermek isteyen devletler, kişiler ve örgütlerden sağlayan bir kuruluş. Bununla birlikte PKK'nın söylemleri, kürt halkının istekleriyle paralellik gösteriyor. Yani kürt halkı tarafından benimseniyor.

Fakat bu demek değildir ki her kürt pkk'yı seviyor ve destekliyor.

Uzadığının farkındayım. Fakat daha anlatacak çok şeyim var. O sebepten bugün burada kesiyorum ve devamını haftaya saklıyorum.

Selam ve dua ile...


Hacı Bekir ALTUNTEL


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir