Av. Cihan TUFAN

K(S)ANAL İSTANBUL BİR PROJE...

[email protected]
Televizyonlar da yayınlanan bazı diziler ''Bu dizide geçen bütün kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür'' şeklinde bir açıklama ile başlar.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
K(S)ANAL İSTANBUL

BİR PROJE...

Televizyonlar da yayınlanan bazı diziler ''Bu dizide geçen bütün kişi ve kurumlar tamamen hayal ürünüdür'' şeklinde bir açıklama ile başlar. Kurumlar ve kişilerin tamamen hayal ürünü, sanal olmasını bilerek izleyin diye bize üç boyutlu bir gözlük veriyor önceden, inceden.

Ne demek ''Çılgın Proje''? Aslında bu şekilde isimlendirilmesi bile varsa eğer böyle bir projenin ve savunucularının aşağılanması demek değil midir? Ne demek Çılgın Proje? !

Bu projenin fikir babası kimdir? Devletin ilgili kurumları böyle bir proje için zaruret ve gereklilik olduğuna dair inceleme-araştırma yapmışlar mıdır? Devlet Planlama Teşkilatı, ilgili bakanlıklar, strateji merkezleri ya da böyle bir projeyi önerenler ne gibi bir ihtiyaç, gerekçe ve mecburiyet karşısında 20 milyar Doların böyle bir proje için harcanmasını önermektedirler?

Ne o yani sadece bir seçim propagandası ve yatırımı yapıp seçim malzemesi olarak kullanmak için mi böylesine çok da ilginç açıklamalar yapılmaktadır? Zaten bu seçimlerin en ilginç projesi seviyesi bitmiş küfürleşmelerle, kasetlerle yapılmamakta mıdır?

Medyada sürekli gündemi oluşturup, işçinin, köylünün, esnafın, emeklinin, işsizin sorunlarını tartıştırmak yerine, böyle bir konuyu ortaya atarak her yerde bu konu mu tartıştırılmak isteniyor?

İçerden yetmiyor da bir de Fransızların ''Firavun Kanalı'' tartıştırma desteklerine de mi Fransız kalamayacağız?

Böyle bir konu seçim öncesi ortaya atılıp da, seçimlere inandırıcılık kazandıracak, oy istenecek ve malzeme yapılabilecek bir konu mudur? Bu proje planlanarak hazırlanmış, milletin ve devletin ihtiyaçlarına göre doğmuş ve ilgili kurumlarca da çalışmaları yapılarak, bütçelenmiş ve uygulanmaya yönelik kararlar alınmış ise bu bir parti, bir lider projesi olamaz ki !

Açlık sınırının 926 Lira olduğu ve emeklilerin de açlık sınırının altında maaşla yaşadığı ülkemizde 20 milyar Dolara, ikinci bir boğaz açılmazdan önce; sıkıntıdan boğazları daralan emeklinin, çiftçinin, esnafın, borçlunun boğazını açmak için 20 milyar Dolar bulunsa ya...!

Borçların tahsili olarak toplanacak 20 milyar Doların insanlarımızın boğazlarından kesilip, ikinci boğazı açacak firmaların, şirketlerin boğazına akıtmayı da böyle bir ikinci boğazın da neden bu kadar gerekli olduğunu anlamaya çalışıyorum. İnsanlarımızın günlük gerçekleri üzerinden niçin siyasi projeler ve propagandalar yapılmıyor?

İktidarıyla, muhalefetiyle hadi hep birlikte emekli maaşlarını en az 1.500.TL'ye, asgari ücreti 1.250 TL'ye hemen şimdi çıkartın da millet gerçekten çılgın bir projenizi görsün.

Yahu bunu yapamıyorsanız ikinci bir boğaza niçin 20 milyar Dolar yatıracaksınız? Çılgın bir projeyle 20 milyar Doları tarıma, çiftçiye, hayvancılığa ayırsanız da, dağıtsanız da, Angus eti numarasıyla domuz eti yemekten kurtulalım. Buğday, pirinç ithal etmeyelim. Hiç olmazsa emeklilerden muayene ve reçete parası diye 15 TL'yi maaşlarından kesmeyelim.

Açlık sınırının altında maaş alan emekliler ayda 4 kere doktora gidip ilaç yazdırdıkları zaman maaşları bitiyor. Emeklileri bile ücretsiz muayene etmeye gücünüz yetmiyorsa hangi Çılgın Proje'den bahsediyorsunuz?

Ne o yoksa kanal yapıyoruz diyenleri, birileri bu kanala mı gömmek istiyor?

Zaten rüyamda değişik değişik şeyler de görüyorum. Rüya işte amel edilmez ama insan yine de etkileniyor. Rüyamda 12 Haziran'dan sonra CHP-MHP koalisyon yapıyor, Anayasayı komple değiştiriyor ve İmralı'yı da boşaltıyor. Vicdani Retçilik Anayasaya ekleniyor işte o zaman her yerde profesyonel ordu tam işe başlıyor.

Muhalefette kalan parti lideri siyaseti bırakıp mola veriyor ve yeni anayasaya göre 2012 Kasım'ında Başkanlık Sistemi seçimlerine gidiliyor ve bu seçimlerde de mola veren lider(!) başkan adayı oluyor ve başkan seçiliyor.

Ne enteresan rüya değil mi? Rüya işte bu! Ne o yani Çılgın Projemiz olur da çılgın rüyalar olmaz mı? Çılgınlık işte...


Av. Cihan Tufan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir