Av. Cihan TUFAN

Mısır

[email protected]
Sıkça duyduğumuz bir Karadeniz Türküsü hatırlıyorum...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Sıkça duyduğumuz bir Karadeniz Türküsü hatırlıyorum...

''Mısırı kuruttun mi ?

Ambarda duruttun mi,

Nenen çarik giyerdi!!
Bunları unuttun mi''....

Eeee Mısır deyince aklımıza türlü türlü şeyler gelmiyor değil ve dahi nenelerimizin çarık giydiği dönemlerde ve dahi daha öncelerde Osmanlı Devleti birilerinin eline geçip de,  Exeter Üniversitesi'nde İngilizlerin bile çarık giymediği dönemlerde Mısırlarımızda ne GDO vardı ne de daha genetiğiyle oynanmıştı.

Kuzey Afrika'dan Ortadoğu'ya, Ortadoğu'dan Avrasya'ya 1.5 milyarlık İslam Alemi'nin bulunduğu ve başta petrol olmak üzere bir çok yeraltı ve yer üstü zenginlikleri ve kaynaklarının ve hatta insanlarının ve inançlarının asla birileri tarafından sömürülmediği?! kullanılmadığı!!?

Ve hele hele Osmanlı Devleti ortadan kaldırıldıktan sonra, uzaktan, kumandasız, kontrolsüz, içişlerinde ve dışişlerinde bağımsız ve hemi de zaten Devletler olarak tam bağımsız hatta hatta, tam tam bağımsız nur topu gibi bissürü bissürü yeni yeni hem Müslüman, hem laik, hem laik hem Müslüman, nur topu gibi devletçikler doğurulmuştu.

Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mıssır, Lübnan, Suriye, Irak, Suudi Arabistan, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri Dubai, Yemen Vs. Vs. Vs. ve ismini sayamadığımız diğer tam bağımsız ama tam bağımsız ve İngiltere ile uzaktan yakından hiç bir bağımlılığı ve ilgisi olmayan, Birleşik Krallık ile birleşmemiş ve hatta hepsinin üzerinde Güneşler batan Osmanlı sonrası Müslüman toplulukların bulundukları devletlerden biri Mısır.

Haa sahi hani şu önceden Mavi Marmaracılar'da Gazze'ye yardım geçirmek için gidilmişti de Mısır'a, o zaman geçiş için izin verilmemiş ve Mısır-Gazze sınırında Mısır polisince çatışmalar çıkartılıp yaralılar hatta ölülerin olduğu duyurulmuştu da; o zaman bile Mısır'da Mübarek aleyhine, ne İhvandan, ne Müslüman Kardeşler'den ne İHH'dan şimdiki Tahrir hararetinde bir protesto ve karşı koyma çıkmamıştı.

Aslında Exeter Üniversitesi'ndekiler müslüman kılığına girseler daha mı hararetli protestolar yaparlardı develerle, gemilerle, meydanlarda ovalarda vadilerde.

Mısır deyip geçmemek lazım, bardağı 1,5 liraya her köşede köşe döndürüyor. Accayip satılıyor.

Şurubundan yapılan şekerler, meyve suları, kolalar, dondurmalar, tatlılar, reçeller ve daha neler neler, nerelere katılıyor...

Bolca ithalatı, serbestçe GDO?su yapılıyor. Onkoloji Hastanelerimiz peş peşe açılıyor. Mısır patlaması mı patlak mısır mı bilmem ama yakın gelecekte ülkemizde kanser patlamasının yaşanacağı yazılıyor.

Veee Kuzey Afrika'dan Otadoğu'ya, Ortadoğu'dan Avrasya'ya 1.5 milyarlık İslam Coğrafyası'nda asla herhangi bir sömürü ve suni gündemler yaratılmadan, petrolüne, altınına gümüşüne sahip, gelirine maaşına devletine malik, müreffeh mi müreffeh, barış, kardeşlik, refah, saadet ve halkının sesine bile kulak verenlerce ekonomisi çok çok güçlü.

Güüçççlllüüü Lawrence cezanı verecek. Ablası ona kızacak, otur yerine hasbi diyecek. Hep birileri erecek muradına, onlar birbirini yiyecek bu masalda hep böyle sürüp gidecek, gidecek, gidecek.... miiiiii...?


Av. Cihan Tufan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir