Av. Cihan TUFAN

NTV'DE İNGİLTERE...? !

[email protected]
Bu Nasıl Bir Film, Bu Ne Biçim Bir Yayın Ve Bu Konu Da Nedir Böyle?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Bu Nasıl Bir Film, Bu Ne Biçim Bir Yayın Ve Bu Konu Da Nedir Böyle?

NTV'de yayınlanan bir haberde İngilizlerin yılbaşı için çektiği bir film gösterildi. Pes doğrusu...

Bu kadar da açık müdahaleci, taraf ve karıştırıcı bir film hem de Türkiye'de yayın yapan bir İngiliz yayın grubu, NTV'de ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milleti'ne göstere göstere ve sanki Türkiye'nin yönetimi İngilizlerdeymiş de; İngilizler (İngiltere) inisiyatifini kaybetmiş de; bunun telaşı ve kızgınlığını dışa vurur gibi; son derece çirkin, aşırı ve kabul edilemez bir düşmanlık içeren açıklamalar...

Neymiş efendim Noel için İsa Aleyhisselam'ın doğduğu yere gitmeye çalışan bir grup İngiliz, Ortadoğu'da Irak'tan ve diğer yerlerden geçerken yolları Türkiye'ye uğruyormuş da, Kuzey Irak'tan geçerken ''Burası Kürdistan, burası çok güzel, insanlar burada çok güzel davranıyor'' muş da...

Açıkça Kuzey Irak'ta  Kürdistanı kendilerinin kurduklarını ve kontrolün tamamen kendilerinde olduğunu Kürtlerin de kendileriyle tam bir ittifak içinde olduklarını çok açık bir dille söylemektedirler.

Sözüm ona Türkiye sınırından geçiş yaparken yapılan arama sırasında İngilizlerce söylenilenlerse çok ilginç ve günümüze çok güzel bir ışık tutuyor.



Söylenilen sözlere bakınız. Film milim derken yutturulmaya çalışılanlar yenilip yutulacak türden değil.

NTV'de Türkiye'de Devletin ve Milletin gözünün içine baka baka açıkça ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti Teröristtir'' diyorlar. Bir İngiliz sınırdan geçmek isteyenlere ''Türkiye'nin güneyinde güvenlik yok.'' diye İSA MESİH'İ ÇAĞIRIYOR.

Burada Kürtler Türklere karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorlar ''evet evet'' NTV de aynen bu şekilde ifade ediliyor.

Türkiye'de Kürtler Türklere karşı bağımsızlık mücadelesi veriyorlarmış ve Türkiye'de bu yüzden bir savaş varmış. Kuzey Irak'taki Kürdistan'da her şey çok güzel güllük gülistanlık iken ve barış varken; Türkiye'nin güneyinde de bağımsızlık savaşı varmış da; terör çok yüksekmiş de; güvenlik yokmuş da...

İngiltere Türkiye'de bir Türk-Kürt savaşı mı olsun istiyor?

Film icabı da olsa nasıl oluyor da İngilizler açıkça ''Kürtler Türklere karşı bağımsızlık savaşı yapıyor'' diyebiliyorlar?

Kürtler Irak'ın kuzeyinde kimlere karşı savaşıp da bağımsızlık elde edip güllük gülistanlık Kuzey Irak Kürdistan'ını kurmuşlar?

Türkiye'de Kürtler de Türkler kadar bağımsız değiller mi yoksa?

İngiltere Osmanlı sonrası Lozan'da kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bağımsız olarak tanımadılar da, aslında Lozan'da kendi Türkiye Cumhuriyetlerini kurup tamamen kendilerine mi bağladılar?

Demek ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti İngilizler tarafından kurulmuş da tamamen kendilerine bağlı kalmış da mı şimdi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden, Cumhurbaşkanından, Başbakanından hiç çekinmeden, Anadolu'da yaşayanlardan hiç korkmadan ve hiç de umursamadan TV yayınlarıyla ''Türkiye'de Kürtler Türklere karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlar'' diyebiliyorlar?

Bu film için Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Siyasi partiler ve kimler ne şekilde bir tepki verecekler? Yoksa bir film işte ne olacak ki deyip hiç mi görmezden gelecekler?

Ya da Sözleşmeli askerlik uygulamasına mı geçecekler?

İngilizler bir Noel filmini bahane edip ''Türkiye'de Kürtler Türklere karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlar'' diyorlarsa; o zaman kendi askerlerini sözleşmeli asker olarak TSK'ya alıp bu bağımsızlık savaşında Kuzey Irak Kürdistanı'nda elele gönül gönüle oldukları Kürtlere Türkiye'de de arka çıkıp onlarla elbirliği ile Türklere karşı savaşmaya devam ederler.

Kurtuluş Savaşı görüntülerinde Yunanlıların yerine şimdi ''Kopartma Savaşında'' Kürtlerin arkasından devam etmiş mi olurlar? Bu filmdeki Kuzey Irak Kürdistanı'nda İngilizlerin ''burası çok güzel, burada bize çok güzel davranıyorlar'' diyerek Kürtler için kendilerine tabii olduklarına dair ifadeleri de Kürtlere ayıp olarak yeter.

Türk-Kürt Müslüman kardeş olamadılar da Kuzey Irak Kürdistanı'nda Kürt-İngiliz kan kardeş olmuşlar.

E hayırlı olsun. Türk-İngiliz dostluk hikayeleri de Kürt-İngiliz dostluk ve işbirlik hikayelerine dönmüş olur.

Zaten kimse kimsenin dostu değil ki! Herkes paranın ve menfaatin dostu.


Av. Cihan Tufan


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.01 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir