Ziya SÜZEN

Üsküdar'da hasat zamanı...

[email protected]
Üsküdar'da hasat zamanı...
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Mart 2009 yerel seçimleriyle Üsküdar'da iş başına geçen Mustafa Kara, iki yıla yaklaşan görev süresinde başlattığı projelerin karşılığı almaya başladı. Yaklaşık 6 ay önce bir araştırma şirketi tarafından 4 büyük ilde yapılan en başarılı belediye başkanları listesinde 2. sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atan Üsküdar Belediye Başkanı Mustafa Kara, bu ay açıklanan ikinci kamuoyu araştırmasında da aynı başarısını tekrar ederek gündeme damgasını vurdu.

Zorlu bir seçim döneminin ardından, büyük sıkıntılara göğüs gererek başkanlık koltuğuna oturan ve kısa sürede başarılı işlere imza atan Mustafa Kara, yaptıklarının mükafatınıda almaya başlamış oldu.

Öncelikle Mustafa Kara'nın başkan seçilmesiyle Üsküdar yeniden belediyecilikle tanıştı. TOGEM vasıtasıyla Üsküdar ve yurdun dört bir tarafına verilen sosyal hizmetlerle kendinden söz ettiren Üsküdar Belediyesi, yıllardır Üsküdar'ın kangren haline dönüşen sorunlarınada çözüm üretiyor. Belli projeleri kendisi uygulayan belediye, bazı projeleri ise ilgili kurumlarla işbirliği yaparak çözüyor.

Hükümet Konağı Bayındırlık ve İskan bakanlığı, Beylerbeyi Kavşağı İBB, Validebağ Öğretmenevi İstanbul İl milli eğitim ve İl özel idare, Burhan Felek Spor Salonu Voleybol Federasyonu tarafından yapılımış olsa da bu hizmetlerin hepsinde Üsküdar Belediyesi ve Mustafa Kara'nın büyük gayretleri var.

Türkiye'de 81 il ve 923 ilçenin olduğunu göz önüne aldığımızda bazı yatırımlarda önceliğin Üsküdar'a verilmesinin ne denli bir çalışma gerektirdiğini daha iyi anlarız.

İşte Mustafa Kara'nın dönemimde yapılan yada yapılmasına öncülük edilen projeler;

Üsküdar Nikah Sarayı açıldı
Mehmet Çakır dönemimde temeli atılan yeni Nikah Sarayı, Mustafa Kara'nın büyük uğraşları neticesinde bitirildi ve açılışı Başbakan Erdoğan tarafından yapıldı.

Validebağ Öğretmenevi restore edildi
Üsküdar Belediyesi, İstanbul İl milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul İl Özel idarenin birlikte yürüttüğü proje ile Hababam sınıfı'nın çekildiği tarihi Validebağ Öğretmenevi restore edilerek yeniden Öğretmenlerin hizmetine sunuldu.

Burhan Felek Voleybol Salonu açıldı
Türkiyenin uluslararası standartlara uygun ilk ve tek voleybol salonu olan Burhan Felek Voleybol salonu Üsküdar'da açıldı. Mehmet Çakır dönemimde kaçak olduğu gerekçesiyle salon inşaatı durdurulmuş ve yıkılmıştı. Mustafa Kara'nın başkan olmasıyla pürüzler giderildi ve salon inşaatı yeniden başladı. Kasım 2010 da muhteşem salon ve dört yıldızlı otel bitirildi.

Üsküdar Hükümet Konağı
Yıllardır Üsküdar'ın kanayan yarası olan Üsküdar Hükümet Konağı'nın temeli Mustafa Kara döneminde Haziran 2009'da atıldı, Şubat 2011 de açılması planlanıyor. Bu proje ile Üsküdar'daki bütün devlet kurumları tek çatı altında toplanacak ve Üsküdarlılar resmi işlerini çok daha kolay bir şekilde kapı kapı dolaşmadan halledebilecek.

Proje ve uygulama Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılmasına karşı, arsa ve imar düzenlemelerine Üsküdar Belediyesi katkı sağlayarak projenin başlamasını sağladı.

Beylerbeyi Kavşağı
Geçtiğimiz ay temeli atılan kavşağın Mart 2011 de bitirilmesi öngörülüyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulaması yapılan kavşak inşaatı, Üsküdar Belediyesinin Proje ve alt yapı desteğiyle yürütülüyor.

Çengelköy Bekar Deresi ıslah ediliyor
Çengelköy'ün en büyük problemi olan Bekar Deresi ıslah ediliyor. Artık Çengelköylüler yağmurun bereketinden korkmayacaklar.

Çavuşdere yeniden düzenleniyor
Yıllardır atıl durumda olan Çavuşdere'deki arazi nihayet Üsküdar'a kazandırılacak. Bir zamanlar İBB tarafından spor salonu yapılması planlanan ancak bir türlü uygulanamayan gereksiz projenin uygulamasından vazgeçildi.

Üsküdar Belediyesi'nin hazırladığı yeni proje ile Çavuşdere bölgesinin cazibe merkezi haline dönüştürülmesi amaçlanıyor.

Göreve geldiği 29 Mart 2009 dan bugüne kadar geçen 22 aylık sürede yukarıda yazdığım ve yazamadığım birbirinden önemli projelere imza atan Başkan Mustafa Kara, ekonomik anlamda da Üsküdar Belediyesi'ni düzlüğe çıkardı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne olan borçlar da dahil birçok sorunu aşarak Üsküdar Belediyesi'ni daha güçlü, daha etkin ve daha çalışaabilir hale getirdi.

Üsküdar'da hasat zamanı geldi ve Mustafa Kara ektiğini biçmeye başladı.

Ayrıca, Üsküdar'ın güler yüzü Mustafa Kara'yı yaptığı bu çalışmaları anlatırken sokaklarda göreceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Başkan Kara'nın söylemi ile ''Üsküdarlıların en rahat ulaşılabileceği kişi belediye başkanıdır ve belediye başkanını görebilmek için sokağa çıkmak yeterlidir'' sözünü hatırlamak isterim.


Ziya SÜZEN


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir