Ali SÜZEN

Üsküdarlı vekil istiyorum

[email protected]
Sitemiz yazarlarından Ali Süzen'in son yazısı; ''Üsküdarlı vekil istiyorum''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Yeni bir şeçim arefesine girdiğimiz şu günlerde siyasette tansiyon yükseliyor. YSK ve Hükümet arasında yaşanan Yurtdışı Seçmen Kütüğü tartışmalarının ardından gündem Seçim Barajı'ydı. Bu iki konuda da bir ilerleme yok, yine başka bahara bırakıldı. İttifak arayışları, liste pazarlıkları derken aday listelerinin açıklanma vakti geldi.

Aralarında futbolcusundan sanatçısına, televizyoncusundan yazarına kadar birçok tanınmış simanında bulunduğu yüzlerce isim aday adaylığı için partilere hücum etti. Aday belirleme sürecinin devam ettiği bu günlerde, kesinleşen Milletvekili aday listelerinin son başvuru tarihi olan 11 Nisan'da YSK'ya verilmesi bekleniyor. Listeye giremeyen küskünlerin bağımsız yada başka bir partiden aday olmasını engellemek için ise mesai saatinin son dakikaları beklenecek.

YSK tarafından İstanbul 3 seçim bölgesine ayrıldı, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre yapılan dağılıma göre toplam 85 milletvekili çıkaracak. İstanbul 1.Bölge ise Anadolu Yakasında bulunan 14 ilçeden oluşuyor. İlçemiz Üsküdar'ıda kapsayan bölge, 30 milletvekiliyle en büyük seçim bölgesi konumunda...

Sayıca mecliste en çok temsil edilecek bölgeymiş gibi görünsede, yine mecliste yeterince temsil edilemeyecek. Oylarını arttırmak için toplumun sempatisini kazanmış ünlü ve karizmatik aday arayışında olan partiler, buldukları adayları bölgemizden listeye koyacakları kesin gibi...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bölgemiz milletvekili olduğunu bilmeyen yoktur. Bu dönem yeniden bölgemizden aday olacak. Basında çıkan haberlere göre CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nunda İstanbul 1.Bölge'den aday olması bekleniyor, hemde İstanbul'da oturmadığı halde! Ergenekon davası sanığı olarak Silivri cezaevinde tutuklu bulunan emekli Korgeneral Engin Alan'ında İstanbul 1.Bölge'den MHP adayı olacağı konuşuluyor. 1945 Üsküdar doğumlu olan Engin Alan, Apdullah Öcalan'ın yakalandığı operasyonu yöneten komutan olarak biliniyor.

Erdoğan Üsküdar'da oturduğu için, Engin Alan ise Üsküdar'da doğduğu için buradan aday. Peki ya Kılıçdaroğlu? Tunceli'de doğmuş, Ankara'da büyümüş ve hala Ankara'da ikamet ediyor.

İstanbul 1.Bölgeden aday gösterilmesi muhtemel, birçok ünlü sima daha var. Bu isimlerin kimler olacağı şuan için meçhul, parti yönetimleri liste üzerinde çalışıyor, 11 Nisan'ı bekleyip hep birlikte göreceğiz. Özellikle üç ismin üzerinde durdum çünkü; Başbakan, parti başkanı, bakan, komutan, futbolcu, sanatçı v.s. gibi önemli konumda olan isimlerin bölgemizden aday olmaları veya seçilmeleri bölge halkının gururunu okşasada, hizmet olarak bir getirisi olmuyor.

Ülke meselesi, parti meselesi, yurtdışı gezisi, TBMM toplantısı, komisyon toplantısı, parti toplantısı, parti programları derken ulaşılmaz oluyorlar, yerel gündeme sıra gelmek bilmiyor. Sorunlarına çare olsun diye kendisine oy veren seçmen vekilini sadece televizyonda görebiliyor.

Yıllardır kontenjan adaylarından dolayı mecliste sağlıklı bir şekilde temsil edilemeyen ve nüfus olarak birçok ilden daha büyük olan Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye, Bakırköy, Gaziosmanpaşa gibi büyük ilçeler kendi başlarına seçim bölgesi olmalıdır. Bir milletvekiline ortalama 150 Bin kişinin düştüğü şuanki sisteme göre, yaklaşık 600 Bin nüfusa sahip Üsküdar'ın 4 milletvekili çıkarması gerekmektedir ancak 4 Üsküdarlı vekil mecliste yok ve muhtemelen yeni dönemde de olmayacak.

Kontenjan adayları için ise bir zamanlar konuşulan fakat sonradan rafa kaldırılan Türkiye milletvekilliği sistemine geçilmelidir. Parti Genel başkanları ve ünlü simalar buradan aday olmalı... Partiler ülke genelinde aldıkları oy oranına göre meclise kontenjan milletvekili göndermelidir.

YSK ve Hükümet arasındaki polemikte kim haklı bilmem ancak vatandaşın mağdur edildiği kesin. Yurtdışında yaşayan gurbetcilerimizin yaşadıkları yerde oy kullanamamaları Türkiye'nin büyük ayıbıdır. Üçüncü dünya ülkeleri diye tabir edilen devletlerin vatandaşları bile oy kullanabilirken, dünyada lider olmak isteyen ülkemize bu durum yakışmıyor.


Ali Süzen - Üsküdar34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir