Ziya SÜZEN

Web Sitesi Nedir? Nasıl Erişilir?

[email protected]
Belirli bir konu altında toplanmış bağlantılı belgelere web sitesi adı verilir.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Belirli bir konu altında toplanmış bağlantılı belgelere web sitesi adı verilir. Ana sayfa adı verilen konu başlıkları ve özet bilgi içeren bir sayfayla temsil edilirler. Web sitelerine erişmek için adreslerini bilmemiz gerekir, bu adresi de tarayıcılardaki ilgili alana yazarak erişim sağlayabiliriz.

Web adresleri URL (Uniform Resource Locators) olarak da bilinirler. Tarayıcının adres bölümüne adresi girin ve Enter tuşuna basın, tarayıcı adresi inceleyecek ve sonucu getirecektir. Bağlantı hızınız iyiyse bu durum bir kaç saniye içinde gerçekleşir. Eğer yazılan isimle ilgili bir web sayfası mevcutsa ve erişilebilir bir durumdaysa karşınıza web sitesi gelecektir. Şu sıralar bulunamayan web siteleri için tarayıcılarda hata mesajları yerine kullanıcı dostu (user friendly) olarakda adlandırılan sayfalar yada bir arama motorunda aranılan sözcük olarak bize gösterilmektedir.

Http sunucusuna bağlanırken, web adresiyle ilgili http:// bölümünü yazmanıza gerek yoktur, tarayıcı bunu zaten otomatik olarak algılamaktadır. Web adreslerinde tamamen küçük harf kullanılır ve www ile başlarlar. Eğer bir adresin doğruluğuyla ilgili şüpheliyseniz, yalnızca firma ismini yazın ve Enter'a basın. Tarayıcınız hemen otomatik aramaya geçecek ve sonuçları getirecektir. Eğer adresi bulursa web sitesini de otomatik olarak getirecektir. Örneğin yalnızca Üsküdar 34 yazın ve sonucu izleyin. Bu arada adresleri yazarken siz başlangıç harflerini yazarken daha önce girdiğiniz adreslerin otomatik olarak tamamlandığına dikkat edin. Bu durum adreslerin hatalı girilmesini önleyecek ve size zaman kazandıracaktır. Günümüzde birden fazla tarayıcı mevcuttur. Bu tarayıcılar web sitelerini kendi yazım dizinleri ile derleyerek size anlaşılır bira sayfa sunarlar. Web sayfalarınızın tüm tarayıcılarda (%90'ından fazlası) görüntülenip sorunsuz çalışması için iyi kodlanmış css sayfasına ve kural dizilimine ihtiyacı vardır.

Neden Bir Web Siteniz Olmalı?
Ürün ve hizmetlerin yurt dışına pazarlanmasında İnternetin ne kadar etkili olabileceği yeni keşfediliyor. İnternet ürün ve hizmetleri dünya genelinde pazarlamak için oldukça ucuz bir yoldur. 2003 yılında İnternet üzerinde gerçekleşen ticaretin 3 trilyon $ olduğu tahmin edilmekte ve bunun içinde ihracatın payının sürekli arttığı görülmektedir. 2010 yılına girdiğimiz şu sıralarda Dünya'daki ekonomik krizin etkileriyle internet en önemli pazarlama alanına dönüşmüştür.

İnternet, aynı zamanda iş fırsatlarından haberdar olmak için mükemmel bir buluşma yeridir. Günümüzde web üzerinden ticaret fırsatlarını yayınlayan sayısız site bulunmaktadır. Firmalar bu sitelerdeki bilgileri, duyuruları, talepleri vs. izleyerek, ürünlerini satma veya aradıkları ürünleri satın alma olanağı bulabilirler.

Ayrıca bir web sitesi müşterinizle iletişim kurabilmenin en etkin yoludur. Bu sayede müşterileriniz ile aranızda sağlam bir iletişim köprüsü oluşacak ve müşterilerinizin şirketinize olan güveni artacaktır. Yine interet siteleriniz üzerinden ofis giderlerinizi azaltabilirsiniz (telefon, kağıt vb. ürün kalemleri).

Ayrıca günümüzde internet üzerinde var olarak kitlesel çoğunluğa ulaşmayı başarabilen pek çok küçük şirket bulunmaktadır.

İnternette var olmanın en önemli yolu bir web sitesine sahip olmaktır. Bu sayede potansiyel müşterilere, ham madde kaynaklarına ve sağlayıcılara erişebilir ve onlarında size erişmesini sağlayabilirsiniz. Bu şekilde internet size birçok fırsat kapısı açabilir. Web siteniz aynı zamanda saygınlığınız açısından da önemlidir, bu sayede müşterilerinizin size olan güvenini artırabilirsiniz.

Son söz olarak; internet siteleri sadece kurumlar için değil, kişisel olarak da önemli bir etken ve malzemedir. Günümüzde evinden ve dışarıdan çalışarak müşteri sağlayan ve hizmet sunan bir çok kişi (Freelance olarak tabir edebiliriz) hayatlarını bu şekilde sürdürmektedirler ve önemli gelirler elde ederler. Ne yazık ki bu kişiler fatura kesemezler ve devlete katkıları olmamaktadır. Fakat işyeri sahipleri açısındanda bu atrı bir faktör olarakda değerlendirilebilir. Herkesin bir web sitesi olmalıdır diyerek yazımı sonlandırıyorum...


Ziya SÜZEN


Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir