Üsküdar Belediyesi Aylık Haber Bülteni
Üsküdar Haritası

DÖVİZ KURLARI

USD: 1,7560 TL
EUR: 2,3330 TL
GBP: 2,7770 TL
EUR/USD: 1,3276 TL
ALTIN: 98,34 TL

HAVA DURUMU

Bulunduğunuz Şehri seçiniz.

GAZETELER

Hürriyet Sabah Milliyet
Star Cumhuriyet Radikal
Yeni Şafak Türkiye Gözcü
Akşam Zaman Posta
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler
Üsküdar ve 2010?
Yalçın SOYSEVİNÇinfo@cengelkoygazetesi.net
02 Şubat 2010, 23:24
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Paylaş :
Bir 2010 İstanbul Kültür Başkenti fırtınası esiyor ki sormayın gitsin. En çok TV'lerdeki tanıtım reklamını beğendim. Başka neler olduğunu ve olacağını pek bilmiyoruz. Ocak ayı bitiyor ve bu da 2010'dur ve 2010 İstanbul'un bir sonucu diyebileceğimiz bir uygulamaya henüz rastlamadık.

Öyle bir İstanbul da yaşıyoruz ki İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tiyatro sahneleri olmasa sanata yaklaşamayacağız bile.

Son yıllarda Devlet Tiyatrolarına Feridun Karakaya Sahnesi ile Paşalimanı Tekel sahneleri eklendiği halde 13 milyonluk şehrin sahneleri oldukça yetersiz. Tekel sahnesinde bir ya da iki kişilik oyunlar oynanıyor. Feridun Karakaya sahnesi güzel ama orası da çok küçük, yer bulanamıyor.

Yıllardır Devlet Opera Baleye bilet ararım, bir bilet alıp gitmek kısmet olmadı. Kadıköy'e taşınınca buluruz diyorduk o da yok orada da yer bulamıyoruz.

İşimize gelince 13 milyonluk şehir ve 2010 Avrupa Kültür Başkenti diyoruz, ancak icraatta, kişi başına düşen tiyatro koltuk sayısında Avrupa'nın beğenmediğimiz fakir ülkelerinin bile gerisindeyiz.

Üsküdar'a gelince, üç adet tiyatro sayısı ile şanslı sayılırız. Bizim bölgede yaşayanlara tavsiye edebileceğim bir de Ümraniye Sahnesi var (İBB'nin). Oranın sahnesini çok beğeniyorum. Çünkü kalabalık sanatçılı oyunlar çok güzel oluyor.

Üsküdar'da bunlar haricinde mahallelerde Üsküdar Belediyesinin açtığı Kültür Merkezleri var. Sayıları yediyi, sekizi buldu. Bunlarda kurslar, toplantılar, çocuklara yönelik sinema ve tv faaliyetleri yapılıyor. Bunlar bazı kültürel ihtiyaçlara sesleniyor.

Ama Üsküdar'da eksikliği hissedilen üst düzey kültür sanat faaliyetleri hep eksik kalıyor.

Ayrıca tespitini yapmak ve okuyucularımla paylaşmak istediğim bir konu var. O da Kadıköy deki, Beşiktaş ta ki gibi dışarıda masaları da olan cafe, restorant gibi mekanlarının olmayışı. Bir ara Üsküdar Belediyesinin Uncular Caddesinin trafiğe kapatacağını duyunca, böyle mekanlar oluşturmak için sokağı hazırlıyorlar sanmıştım. 

Kadıköy'ün, Beşiktaş'ın cıvıl cıvıl insan doluyken Üsküdar'ın bu kadar sakin (ama aşırı sakin) olması bence tüketicinin ayağını Üsküdar'dan çekmesine neden oldu. 

Çengelköy bu açıdan çok şanslı. Cumartesi, Pazar günü turistik merkez haline gelen güzel köyümüz tüm çevrenin olduğu gibi tüm İstanbulluların da uğrak yeri haline geldi. Ama içkili birkaç mekan var. Onlar da fazlasıyla sosyetik. Dışarılara masaları atılmış. Orta halli yemek yiyecek, birkaç bir şey içilebilecek mekanlar da oluşturulabilse ne güzel olacak?


Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

GOOGLE ÖZEL ARAMA

YAZARLAR


Yalçın SOYSEVİNÇ

Ziya SÜZEN

Savaş ŞENEL

Ali SÜZEN

ASİTANE (Şenol ŞEN)

Esra KİRİK

KONUK YAZARLAR


Cihan TUFAN

Bülent ŞİRİN

Hacı Bekir ALTUNTEL

Zülfikar ÖZKAN

Musa GÜMUŞ

Cumhur İstekli

Şerife Pamuk

ANKET

Şike soruşturmasında adı geçen takımlar küme düşürülsün mü?



Tüm Anketler

Follow uskudar34com on Twitter
Paylaş :
Takip Et :
      
www.uskudar34.com © 2007-2011 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : info@uskudar34.com
Bu sayfa 0.16 saniyede yüklendi.
www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz. Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.