Ali SÜZEN

Üsküdar'da 'yerel siyaset' yok!

[email protected]
Üsküdar'da yerel siyaset bitik.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
29 Mart 2009 'da yapılan yerel seçimlerin üzerinden yaklaşık 11 aylık bir zaman geçti. Seçim kampanyalarında kıyasıya rekabetin en çok yaşandığı yerlerden biride ilçemiz Üsküdar'dı. Üsküdarlılar çok renkli bazende 'bıkkınlık veren' seçim çalışmalarına şahit oldu. Aradan geçen zamanda ise bu çalışmalardan eser kalmadı. Ancak bu kadar da değil! Bu kadar derken 'sessizliği' kastediyorum.

Sessizlik kelimesi bana rahmetli Mehmet Çakır başkanı hatırlattı. Reklam yapmadan Üsküdarlıların farkına varmadığı bir çok çalışmaya imza atmıştı. Seçime günler kala ise her tarafı 'SESSİZCE' afişleri ile süslemişti. Ancak medyaylada arası iyi olmadığından, son dakika çalışması fayda etmedi.

Onun yerine Üsküdar Belediye Başkanı seçilen Mustafa Kara ise, Mehmet Çakır'la birlikte çalışmanında vermiş olduğu avantajla medyayla arayı sıcak tutuyor. Yeri geldiğinde 'pireden yağ' çıkartıp, her hizmetin reklamını çok iyi yapıyor. Basın bürosu devamlı haber servis ediyor. Başına geleceği bildiği için önceden tedbir alıyor!

Seçimden sonra heyacanın gitmesi ve çalışmaların yavaşlaması gayet normal. Parti teşkilatları maddi ve manevi olarak yoruluyor. Kazananlar güç depolayıp yoluna son sürat devam ederken, kaybedenler ise dağılıp yeniden toparlanmaya çalışıyor.

Bu dağınıklığa birde Parti Genel Merkezlerinin baskısı eklenince yerelde siyaset yapma zemini ortadan kalkıyor. Seçim dönemleri harici ülkemizde sadece 'Genel Siyaset' yapılıyor. Her dönem Yerel siyaset yapan parti ise yok desem yanlış olmaz. Partilerin İl ve ilçe teşkilatları parti genel başkanın ağzına bakıyor. Kim ne yapsın yerel siyaseti? Hedef Genel Merkezin gözüne girip bir yerlere gelebilmek.

Gelelim ilçemiz Üsküdar'a... 520 Bin nüfusuyla Türkiye'nin bir çok il'inden büyük olan Üsküdar'da seçim sonrası siyasi suskunluğu bozan ilçe kongreleriydi. İlk önce MHP, sonra SP, ardından ise CHP Üsküdar ilçe teşkilatları kongre yaptı. Üsküdar'ın belirli yerlerine asılan afişler hariç tanıtım çalışması yapılmadı. Kongrelere sadece kendi partilileri katıldı. SP kongresine Genel Başkan katıldığı için ulusal ve yerel basında yer aldı. MHP ve CHP kongrelerine ise genel merkezden katılım üst düzey olmayıp, yerel medyada davet edilmeyince basında yer bulamadı.

Kongreler hariç, Ak Parti Kadın Kolları ve Gençlik Kolları aktiviteler yaptı, ama yerel basın davet edilmediği için kimsenin haberi olmadı. Ak Parti ilçe teşkilatı ise belediyenin düzenlediği etkinlikleri sahiplendiği için, etkinlik düzenleme ihtiyacı duymuyor.

SP Gençlik kolları Muharrem ayı vesilesiyle aşure dağıttı, yapılması gerekeni yaparak yerel basınıda davet etti.

Diğerlerinden ise inanın haberimiz yok! Şimdi Üsküdar'da teşkilatı bulunan siyasi partilere soruyorum; Üsküdar'ın sorunlarını biliyorlar mı? Bu sorunlarla ilgili bir çalışma yapıyorlar mı? Çözüm önerileri var mı? Eğer bu saydıklarımın cevabı 'EVET' ise yerel yada ulusal medyayla paylaşıp Üsküdarlıyı haberdar ediyorlar mı?

Yada bildikleri sorunları sadece parti teşkilatında konuşup orada mı bırakıyorlar?

Bence 'kendin pişir kendin ye' durumu söz konusu... Halkla paylaşmaya gerek yok nede olsa! Seçim zamanı söyler, 'bir taşla iki kuş vururuz' düşüncesi var.

Seçim çalışmalarında halka sorunlarınızı en iyi biz biliyoruz, eğer kazanırsak diye başlayan ve ardından verilen onlarca söz ise, seçimlerden sonra buharlaşıyor. Taa ki bir sonraki seçime kadar... Halktan ve günlük yaşamdan kopuk bir siyaset anlayışı...

Üsküdarlılara sorsanız; parti ilçe başkanlarından birinin adını dahi bilmezler, ilgilenenler hariç! İlgilenen kaç kişi? Belkide yüzde 1 bile değil. Ama seçim günü gelince her tarafa isimleri tanıtmak için binlerce afiş! Ağustos böceği misali...

Son günlerde gündemde tutulmaya çalışılan erken seçim tartışmaları var. Bir erken genel seçim kararı alındığında il ve ilçe teşkilatları yeniden sahaya inecekler. Fakat maçın ortasında sahaya indiklerinden, yenik başlayacaklar. Yenik başlayan takımın maçı çevirmesi de çok zor!

Seçimden önce çalışma yapmayan yada yaptığı etkinlikleri medyayla paylaşmayan partilerin, başarı ihtimali zayıf. Özellikle yerel siyasetçilerin, etkinliklere muhakkak yerel medyayıda davet etmeleri gerekir. Yerel medya ise imkanlarından dolayı her etkinliğe katılamayabilir ancak burda parti yöneticilerinin haberi servis etmeleri gerekiyor ki; kendileri pişirip, her kesim yiyebilsin.

İşin özü seçim bitti, Üsküdar'daki yerel siyasette bitti. Ne muhalefet eden var ne de bir proje üreten... Var ise de haberimiz yok!

Ali Süzen
Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4Puan Ver 4
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir