Ali SÜZEN

Minareyi yasaklayan, kılıfını uydurur!

[email protected]
Minareyi yasaklayan, kılıfını uydurur!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Son günlerde o kadar çok sorun varki... Hangisinin daha önemli olduğuna karar vermekte zorlanıyorum. Açılım, terör, sokak olayları vs... Avusturya'da yaşayan birisi olarak burada ki sorunların öncelikli olduğuna karar verdim.
 
İsviçre'de referandum ile alınan minare yasağı kararı, hemen etkisini diğer Avrupa ülkelerindede gösterdi. Bu ülkelerin başında benim yaşadığım ve İsviçre'nin komşusu olan Avusturya geliyor. Minare yasağının Avusturya üzerindeki yansıması ve yankılanması, İsviçre'den daha farklı oldu.
 
Yapı olarak Almanlar, İsviçreliler ve Avusturyalılar aynı kökten geliyorlar. Aynı dine, aynı dile, aynı kültüre ve yaşantıya sahipler. Yasak kararının Avusturya'da hemen yankılanması ve benzer bir referandum isteği zaten beklenen bir gelişmeydi. Ancak bu kadarı değil!
 
Avusturya'nın önde gelen yayın organlarından birisi yasak kararının ertesi günü, sitesinde bir anket başlattı. Ama bu anket İsviçredeki referandumdan çok daha tehlikeliydi... Anket sorusu şöyle; Sizce Avusturya'da Cami ve Minareler yasaklanmalı mı?
 
Sözde Özgürlükçü ve Demokratik olan Avusturyalıların, bırakın Minareyi, bodrum katlarda yer alan ve aslında Mescit diye tabir edilen Camilere bile tahammülleri yokdu. Aşırı milliyetçiliğin hızlı yükseldiği Avusturya'da böyle bir anket yayınlanması, buradaki müslümanları endişeye sevk etti. Nasıl endişendirmesin ki? Son zamanlarda siyasilerin yabancı düşmanlığı konusunda izledikleri politikalar bunun habercisi gibiydi. Yabancılara tanınan hakların kısıtlanması, vatadaşlığa geçişin ve vize işlemlerinin zorlaştırılması ile ilgili yeni kanunların yakın zamanda çıkarılmış olması endişeleri doğrular nitelikteki gelişmelerdi.
 
Aslında yabancı düşmanlığı yerine Türk düşmanlığı desek daha doğru bir yaklaşım olur. Artık bu kelimeyi Avusturya'nın ılımlı politikacıları bile söylemeye başladı. Düşünebiliyormusun; tüm Avrupa birliği ülkeleri arasında Türkiye'nin AB'ye girmesine en şiddetli karşı çıkan ülke Avusturya! Yapılan anketlerde karşı çıkma oranı %75. Türkiye'nin AB'ye girmesi için ilk referandum isteyen ülke Avusturya! Anlayacağınız referandumdan 'Hayır' çıkacağından çok eminler ...
 
Derler ya; Yarası olan gocunur diye! Avusturyalıların düşünceside o misal... Viyana'yı iki kez kuşatan Osmanlı'yı unutamamışlar! Fakat üçünçü kez kuşatıldıklarının farkında değiller. Ülkenin nüfusu yaklaşık 8 milyon. Burda yaşayan Türk sayısı ise 200 bin civarında. Ülke genelindeki yabancı kökenlilerin sayısı ise 1 milyona yaklaşıyor. Müslümanların nüfusa oranı ise %7. Ülkenin %49 'unu oluşturan Katoliklerden sonraki ikinci büyük din. Ortodokslar ise %4 ile 3.sıradalar. %35 'lik oran ise resmi olarak 'dinsiz' görünüyor.
 
Avusturya'da Türk düşmanlığının açılımı ise yukarıda da belirttiğim sebeplerden dolayı 'İslam düşmanlığı'.
 
Konuyu fazla dağıtmadan anketin cevaplarına gelelim. En son baktığımda sonuç; Müslamanlar açısından hiç de iç açıcı değildi. Yüzde 60 civarındaki bir oranla Avusturya'da cami ve minarelerin yasaklanması isteniyordu.
 
Avusturya'lılara sorduğunuzda yasaklamaları karşı olduklarını, ancak yabancıların yasaları suistimal ettiklerini söylüyorlar. Türkiye'deki Hrıstiyanların ibadet edemediklerini, kilisilerin kapalı olduğunu zannediyorlar. Çünkü Avrupa basını öyle yazıyor. Kısacası minareyi yasaklayan Avrupalılar kılıfınıda uyduruyor.
 
Aslında yazacak daha çok şey var ancak yazıyı uzatıpta, sizleri sıkmak istemiyorum. Bir dahaki sefere inşallah diyelim.
 
Bu yazıyı yayına hazırladığım saatlerde, Üsküdar eski Belediye Başkanı sayın Mehmet Çakır beyin vefat haberini aldım. Kendisine Allah'tan Rahmet, geride kalanlara sabır diliyorum.
 
 
Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir