Ali SÜZEN

Üsküdar'a Yakışanı Yapmak

[email protected]
Üsküdar'a Yakışmıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Her şehrin tarihi o şehrin sakinlerinin de tarihidir. Yüzyıllardır bağrında nice insanların yaşadığı Üsküdar, İstanbul'un fethinden önce Türk egemenliğine girmiş ve Tarihi yarımadanın karşısında, alabildiğine geniş bir İstanbul manzarasına sahiptir. Asya topraklarının başladığı bir köprü başıdır. Antik çağlardan beri doğal dokusunun güzelliği sayesinde Asya-Avrupa arası ulaşım kolaylığı sağlayan Üsküdar, her zaman bir cazibe merkezi olmuştur. 
 
Kısacası Üsküdar; tarihi, siyasi ve kültürel yapısı ile geçmişten günümüze Ülkemizin en önemli ilçelerinden birisidir. Fethi gören şehir olması ise Üsküdar'ı diğer şehirlerden ayrıcalıklı kılar. Bu münasebetle; Üsküdarlı olmak bir ayrıcalık ve gurur vesilesidir.
 
Böylesine köklü bir tarihe sahip olan Üsküdarımız, futbolda da yüzyıllık bir kulübe sahip. 1908 yılında kurulan Anadolu Üsküdar 1908 Spor Kulübü, üç büyükler diye adlandırılan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'den sonra Burhan Felek ve arkadaşları tarafından kurulan asırlık bir çınardır.
 
Aslında kulübün kuruluş tarihi daha öncelere dayanıyor. 1907'de kurucuların bir bölümü kulübü Kadıköy'e taşımaya niyetlenmiş. Buna itiraz edilincede aradaki ipler kopmuş. Bu fikri ortaya atanlar Üsküdar'dan ayrılarak Kadıköy'e yerleşmiş ve Fenerbahçe'nin temellerini atmışlar. Kalan grup ise 1908'de Anadolu ismiyle günümüze kadar ulaşan kulübü Üsküdar'da kurmuşlar ve kulüp uzun yıllar İstanbul Liginde Üç büyüklerle birlikte mücadele etmiş. Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe kazandıkları şampiyonluklarla adlarını önce tüm Türkiye'ye ardından Dünya'ya duyurup milyonların sevgisini kazanırken, Anadolu Üsküdar Kulübü ise semt takımı olmaktan ileri gidememiş.
 
Daha sonraki yıllarda kulübün ismi önce Üsküdar Anadolu daha sonra ise Anadolu Üsküdar olarak değiştirilmiş ve şuan ne yazıktır ki TFF 3.Liginde mücadele etmektedir.
 
Neredeyse aynı yıllarda kurulan Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe Türkiye Süper Ligi ve Avrupa kupalarında mücadele edip arkalarından milyonları sürüklerken, Anadolu Üsküdar kulübünün arkasında bir avuç ''semt sevdalısı'' var.
 
Bundan 3 yıl öncesi sahipsizlik yüzünden neredeyse kapanma noktasına gelen kulüp, Sivasspor başkanı Mecnun Otyakmaz'ın kulübe sahip çıkmasıyla yaşamaya devam etmiş ve son 2 sezondur her türlü imkansızlığa rağmen TFF 2.Lige yükselebilmek için şampiyonluk mücadelesi vermektedir. Resmi olmasada, Sivasspor'un pilot takımıdır.
 
Türkiye Futbol Federasyonu gelecek sezonlar için yaptığı planlamada Profesyonel olan TFF 3.Ligi kaldırıp yerine Deplasmanlı Süper Amatör Lig kurmak istemektedir. Son iki sezondur 3.Lige Yükselen takım sayısı azaltılırken (Bu sezon 6 takım yükseldi)  küme düşen takım sayısı (Bu sezon 12 takım küme düştü) arttırılmıştır.
 
Bu gelişmelerden sonra Üsküdarlının önünde 2 seçenek vardır; ya kulübe sahip çıkıp 2.Lige yükseltmek, yada kulübü kaderine terkedip yeni kurulucak amatör ligde yer almasını beklemek. 
 
Ancak gelinen noktada kulübü gerekli destek hala sağlanabilmiş değildir. Günümüzde futbolun Dünya üzerindeki popülaritesi ve ekonomik etkisinin ne kadar büyük olduğu tartışılmaz bir gerçek iken, Üsküdar halkının ve Üsküdar'ı yönetenlerin Asırlık bir kulübe neden sahip çıkmadıkları düşündürücüdür.
 
Eğer bu  durum böyle devam ederse ve kulüp 1-2 yıl içerisinde TFF 2.Lige yükselemez ise amatör ligde mücadele edecek. Bugün Anadolu Üsküdar'a el uzatmayanlar, takım amatör ligde mücadele ettiğinde, tekrar profesyonel olabilmesi için milyon dolarlar harcayacaklar. Tıpkı Ümraniyespor örneğindeki gibi... Bakırköyspor gibi... Ama amatöre düştükten sonra, tekrar profesyonel lige yükselmek çok zor. Semtimizin bir diğer takımı Çengelköyspor örneğindeki gibi.(Son 13 yıldır amatör ligde mücadele ediyor)
 
Türkiye'de birçok il ve ilçe, fubol takımlarını profesyonel liglere çıkarabilmek için büyük paralar harcıyorlar. Biliyorlar ki Futbol en büyük tanıtım ve gelişim aracı.
 
Buradan, Üsküdarı her alanda layık olduğu yere taşımak isteyen Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Kara başta olmak üzere, Üsküdar'ın ileri gelenlerine seslenmek istiyorum; İş işten geçmeden Üsküdar'a yakışanı yapın ve Asırlık çınara sahip çıkın.
 
(NOT: İlçemizde sahip çıkılması gereken ve profesyonel liglerde mücadele eden bir takım daha var. Beylerbeyispor A.Ş... Bu kulübümüzde 2011 yılıda 100. yılını kutlayacak. Ancak bu kulübe sahip çıkılmak için biraz geç kalındı. Çünkü kulüp yaklaşık 7 yıl önce Sinan Vardar tarafından şirketleştirilerek Galatasaray'a satıldı ve GS'nin pilot takımı olarak mücadele ediyor. Maddi sıkıntıları bulunan Galatasaray, Beylerbeyispor'u satmak istiyor. Kulübün değeri yaklaşık 3 milyon dolar. Yani Beylerbeyispor Üsküdar'dan uçmak üzere. Taliplilerinden birisi ise Ümraniyespor. )
Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir