Ali SÜZEN

Biri Sandıkta Kaybetti, Diğeri Kazandı

[email protected]
Seçimlerin ardından
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Acısıyla tatlısıyla bir seçim dönemini daha geride bıraktık. Şüphesiz ki bu seçimler gerilimiyle ve seçim öncesi yaşanan üzücü kazadan dolayı uzun süre hafızalardan silinmeyecek. Seçim çalışmaları sırasında elim bir helikopter kazasında hayatını kaybeden BBP Genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindekilere Allahtan Rahmet, geride kalanlara ise sabır diliyorum.
 
29 Mart yerel seçimlerde sonucu en çok merak edilen ilçelerin başında Üsküdar vardı. Üsküdar'ın Başbakanın ikamet adresi olması, bu değeri dahada arttırdı. AK Partili Mehmet Çakır'dan memnun olmayan Üsküdar halkı, seçimler öncesi bir hayli kararsızdı. AK Parti yönetimide bunun farkına varmış olacak ki aday değişimi ile 29 Mart seçimlerine girildi.
 
Saadet Partisi ise daha önce 2 dönem üst üste başkanlık yapmış ve halk tarafından sevilen Yılmaz Bayat'ı yeniden aday göstererek seçimdeki iddiasını ortaya koydu. Kısıtlı imkanlarla iyi bir kampanpanya süreci yürütüldü, insanlarla bire bir temas kuruldu, projeler anlatıldı, oy istendi.
 
CHP ise İstanbul'daki tek bayan başkan adayının seçim kulvarını Üsküdar olarak belirleyerek, yarışa daha en baştan geride başladı. Birde buna adayın geç açıklanması ve Sema Barlın'ın eksik perfomansıda eklenince, CHP Üsküdar'da 'kazanacak' görüntüsü veremedi.
 
Adayın geç açıklanması ve Saadet partisinin eski başkan Yılmaz Bayat'ı aylar öncesinden yeniden aday göstermesi de AKP'nin handikaplarıydı. Bunun farkına erken varan Mustafa Kara, arada ki mesafeyi kapatmak için çok çalıştı ve Üsküdar'da bugüne kadar eşi benzeri görülmemiş bir reklam kampanyası ile seçimlere hazırlandı. Seçimlere sayılı günler kaldığında ise seçmenlere ve AKP'li küskünlere adam adama markaj uygulayarak sonuca gitti.
 
Aslında Mustafa Kara'nın sonuca gitmesini sağlayan sadece bunlar değildi. Sandık başına gidene kadar Yılmaz Bayat'a oy verecem diyen insanlar, sandık başında son saniye kararı ile AK Parti'ye EVET mührü bastılar. Etrafımda bu şekilde oy kullanan bir çok insan var. Bunun nedeni olarak, 'Yılmaz Bayat seçilemez', 'Büyükşehirle Üsküdar belediyesi aynı partiden olsun', 'Burası Erdoğanın semti, kazanması lazım', 'CHP kazanmasın diye AKP'ye verdim', 'Ben AKP'ye değil, Tayyip Erdoğan'a oy verdim' diye sıralıyorlar tanıdıklarım.
 
Ayrıca CHP'li seçmenden de beklediği oyu alamadı Yılmaz Bayat... Anlaşılan Kemal Kılıçdaroğlu rüzgarı Üsküdarıda etkilemiş görünüyor. CHP'nin Üsküdar'da doğru düzgün seçim çalışması yapmadan aydığı oy oranıda bunun göstergesi... CHP'li seçmende tercihini sandık başında partisinden yana kullandı.
 
Mustafa Kara, beklediği oy oranına ulaşamasada seçimi kazanmayı başardı ve koltuğa oturdu. Zaten beklenildiğinden az oy alınması yada kaç puan farkla seçimin kazanıldığı önemli değil. Önemli olan seçimi kazanmaktı ve Mustafa Kara bunca olumsuzluğa rağmen buna başardı.
 
Üsküdar34 sitesi olarak Mustafa Kara'yı kutluyor, ''Üsküdar'a hayırlı olsun'' diyoruz ve yeni dönemde kendisine başarılar diliyoruz. İnşallah Mehmet Çakır'ın yaptığı hataları kendisi yapmaz ve seçimlerde ki oy oranından ders çıkartır, biz de bir sonraki seçimde halkın sevgisine kazanmış bir başkan olarak kendisi için ''Açık ara, Mustafa Kara'' diye yazabiliriz.
Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5
Diğer Yazılar Başlık Sol Kısım

Bu Yazarın Önceki Yazıları

En Çok Okunan Haberler

Diğer Yazılar Başlık Sağ Kısım
+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.02 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir