Anadolu yakasında dengeler değişiyor!

Yoğun bir seçim maratonunun ardından vatandaş, son sözünü 'sandıkta' söyledi.

Anadolu yakasında dengeler değişiyor!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
Beykoz’dan Tuzla’ya Anadolu yakasında sürpriz sonuçlar da çıktı, beklenen sonuçlar da. Yakadaki 14 ilçenin 4 tanesi CHP 10’u da Ak Parti’li oldu. 4 ilçede başa baş çekişme yaşandı. Oluşacak meclis tablolarında ise dengeler hassas olacak. Üçüncü olan partilerin genelde çok düşük olmalarından dolayı meclis üyelikleri Ak Parti ve CHP arasında paylaşılacak.
 
KARTAL VE MALTEPE İÇİN ‘DÜŞÜYOR’ DİYE YAZMIŞTIK
29 Mart yerel seçimlerinin İstanbul sürprizinde başı Anadolu yakası çekti. Gazeteniz Flashaber Ak Parti’li Fikri Köse başkanlığındaki Maltepe’nin sallantıda olduğunu sürekli olarak sizlere duyuruyordu. İki dönem üst üste ANAP’lı Bahtiyar Uyanık’tan sonra Ak Parti’yi tercih eden Maltepe, yeni dönem için Dr. Mustafa Zengin’li CHP’yi sandıktan birinci çıkararak ‘sağ’dan ‘sol’a şerit değiştirdi. Kartal’da ise Bekir Kılıç’lı Ak Parti’nin büyük tepkiler çektiğini defalarca yayınlamıştık. Kılıç’ın son günlerdeki atılım çabaları ise sonuç getirmedi. EVYAP Genel Müdürü Bekir Kılıç’ı Arif Dağlar’a tercih eden Ak Parti, hiç beklemediği bir yenilgi aldı. Kartal’da da bir doktor olan CHP’li Altınok Öz ilçenin yeni belediye başkanı seçildi.
 
COŞKUN ÖZDEN BİLE KAYBETTİ, SALİH USTA İSE 4. KEZ YENİLDİ!
Adalar’da ANAP’tan transfer edilerek bir dönem seçilen Ak Parti’li Coşkun Özden, hiç beklemediği şekilde bir yenilgi alarak koltuğunu CHP’li Mustafa Farsakoğlu’na kaptırdı. Bu sonuca göre Coşkun Özden efsanesi de tarihe karışmış oldu. E-5 güzerganını sahil şeridi ilçelerinden Pendik’te durum değişmedi. Yılların belediye başkanı Erol Kaya’nın kendi isteği ile bıraktığı koltuğuna yine Ak Parti’li bir isim Salih Kenan Şahin oturdu. Anadolu yakasının sahil ilçelerinden Pendik’te Ak Parti rahat bir seçim yaşadı. CHP adayı Mehmet Salih Usta ise dördüncü kez hezimete uğrayarak, siyasi yaşamında önemli bir dönüm noktasına geldi. .
 
TUZLA DİREKTEN DÖNDÜ, İMAM BEDİR CHP’Yİ YAKTI
Kıran kırana, başa baş çekişmenin yaşandığı bir başka sahil şeridi ilçe ise Tuzla oldu. İstanbul’un giriş kapısı Tuzla’yı Cemil Ekşi ile zorlayan CHP, yarışı son ana kadar hep önde götürdü. Mehmet Demirci ile kötü bir beş yıl geçiren ve adayını Şadi Yazıcı olarak değiştiren Ak Parti, kıl payı farkla son gülen taraf oldu. Seçim sonuçlarına itiraz eden CHP, il seçim kurulunun yeni bir değerlendirme yapmasını bekedi ancak değişen fazla bir şey olmadı. Sultanbeyli’de ise Hüseyin Keskin’le rahat bir seçim yaşayan Ak Parti, SP ve CHP gibi rakiplerine fark atarak, yarışı açık ara önde bitirdi. İmam Osman Nuri Bedir’le % 7 buçuk oy alan CHP ise SP ve DTP’nin bile gerisine düşerek dördüncü parti oldu. İmam Bedir’in başarısızlığı büyükşehirde Kılıçdaroğlu’nu yakan sonuçlar oldu. .
 
SANCAKTEPE GÜLE OYNAYA, ÇEKMEKÖY İSE NEFES NEFESE
Sarıgazi, Samandıra ve Yenidoğan’ın birleşiminden oluşan yeni ilçelerden Sancaktepe’de ise İsmail Erdem’le gülen taraf Ak Parti oldu. Arif Sağ’lı CHP’ye karşı oldukça rahat bir seçim yaşayan Ak Parti, Sancaktepe’de en yakın rakibine % 10’luk bir fark attı. Seçimin en hareketli geçtiği ilçe hiç şüphesiz Çekmeköy oldu. Sonuçta gülen taraf kılpayı farkla Ahmet Poyraz’lı Ak Parti oldu. ANAP’tan üs üste iki dönem Taşdelen Belediye Başkanı seçilen ve Ak Parti’yi en güçlü olduğu dönemde büyük bir farkla hezimete uğratan Hüseyin Sipahi efsanesi ise belki de tarihin derinliklerine gömüldü. Sipahi’yi transfer eden CHP ise her dönem olduğu gibi (2004’te sadece 900 oy fark) Çekmeköy’ü yine küçük bir farkla kaybetti.
 
ATAŞEHİR’DE AKP’YE HÜSRAN, ÜMRANİYE YİNE CAN’LANDI!
Yine yeni ilçelerden Ataşehir’de ise CHP, sürpriz yaptı. Samandıra, Üsküdar ve Ümraniye’den kopartılan ve Ak Parti oylarının yoğun olduğu mahallelerin birleştiği Ataşehir’de gülen taraf CHP oldu. Sistemli ve programlı bir seçim kampanyası yürüten Ak Parti ise son haftalarda içine girdiği rehavetin bedelini ağır ödedi. Başta basın danışmanları olmak üzere; parti içindeki bazı işbilmezlerin ipine sarılan başkan adayı Ömer Abamor, beklemediği bir yenilgiyi tattı. Ümraniye ise Ak Parti’nin en rahat seçim aldığı ilçe oldu. Eski başkan SP’li Mehmet Bingöl’ü ve Adil Aktan’lı CHP’yi ikiye katlayan Hasan Can, geçen defa aldığı 101 bin civarındaki oyunu 19 binlik artışla 120 bine çıkardı ve % 44’le ikinci kez başkanlık koltuğuna oturdu. .
 
ÜSKÜDAR ‘KARA’ İLE KURTARDI, BEYKOZ YİNE ‘ÇELİKBİLEK’ DEDİ
Üsküdar ve Beykoz da çekişmeli bir seçime sahne oldu. Üsküdar’da Sema Barlın’lı CHP’ye % 8’lik fark atan Ak Parti adayı Mustafa Kara, eski başkan SP’li Yılmaz Bayat’ın pek fazla bir varlık gösterememesinden dolayı gülen taraf oldu. Beykoz’da ise eski başkanlar yarıştı. CHP’li Alaattin Köseler % 5 fark yediği Ak Parti’li Yücel Çelikbilek karşısında ikinci kez seçilemedi. MHP ve SP’nin % 10’larda kaldığı ilçede eski başkan Yücel Çelikbilek ikinci kez seçildi. CHP’nin yıkılmaz kalesi Kadıköy’de sonuç yine değişmedi. Seçim döneminde adı birçok yolsuzluğa bulaştırılmak istenen Selami Öztürk, % 68’le adeta rekor kırdı ve en yakın rakibi Ak Parti’yi üçe katladı. Şile’de ise değişen bir sonuç çıkmadı ve Ak Parti’li Can Tabakoğlu ikinci kez seçildi. .
 
Halk partiye değil adaya oy verdi!

Genel sonuç itibarı ile; İstanbul’da CHP, oylarını Anadolu yakası ile yükseltti. Çekmeköy, Tuzla, Beykoz ve Üsküdar gibi kılpayı kaçırılan ilçelerden CHP çıksaydı; Ak Parti için büyükşehirde tehlike çanları çalacaktı. Anadolu yakasında sadece bir ilçeye sahip olan CHP, bu sayıyı dörde çıkardı. Çekmeköy, Tuzla, Beykoz ve Üsküdar gibi dört ilçedede son dakikalarda seçim kaybetti. Ak Parti ise sahip olduğu ilçelerin yarısını korurken diğer yarısının bir kısmında CHP ile kafa kafaya gitti. Ak Parti, Kartal ve Maltepe gibi kaybettiği ilçeler yüzünden büyükşehiri tehlikeye attı. Başa baş giden ilçelerden ise neredeyse eşit sayıda meclis üyelikleri oluşmuş oldu.
 
Kaynak: Flashaber.com.tr

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir