CHP Sarstı ama Yıkamadı!

Üsküdar'da ilk sandıkların açılmasıyla beraber "CHP kazanıyor mu?" sorusu akla geldi.

CHP Sarstı ama Yıkamadı!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et
İstanbul'da muhafazakar oyların kalesi olarak gösterilen ilçelerden biriside Üsküdar... 1994 seçimlerinden beri sağ partiler tarafından yönetilen ilçe, bu seçimlerde de geleneği bozmadı ve AK Partiye bir 5 yıl daha görev verdi.
 
29 Mart gecesi Üsküdar'da ilk sandıkların açılmasıyla beraber gelen sonuçlarda CHP'nin önde olduğu gözlendi. Daha sonra gelen oylar ve açılan sandıklarla dengeyi kuran AK Parti, Boğaz köprüsünden sonraki mahallelerden gelen oylarla arayı açtı ve seçimi yaklaşık 9 puan farkla kazandı.
 
Aslında bu durum Üsküdar seçimlerini yakından takip edenler için süpriz olmadı. Üsküdar'ın merkezi mahalleleri her seçimde olduğu gibi 29 Mart Yerel seçimlerinde yine sol bir partiye (CHP) oylarını verdi. Üsküdar nüfusunun çoğunluğun oturduğu Boğaz köprüsünden sonraki mahalleler ise yine ağırlıklı olarak sağ partilere oy verdiler ve seçimin galibini tayin ettiler.
 
1999 yerel seçimlerini takip edenler çok iyi hatırlarlar; DSP adayı ilk açılan sandıklardan gelen sonuçlarla seçimin galibi olduğunu ilan etmiş ve evine dinlenmeye gitmişti. Sabah kalktığında ise seçimi kaybettiğini duyunca adeta şok olmuş ve oylarının çalındığını iddia etmişti.
 
Üsküdar'da seçimlerde başarılı olmak istiyorsanız, bu ve bunun gibi örnekleri göz önünde bulundurarak seçimleri kazanabilirsiniz. CHP, 29 mart seçimlerinde bu gerçeği göremediği için Üsküdar belediyesini kazanamadı ama oylarını kimsenin beklemediği bir oranda, bir önceki yerel seçimlere oranla  yaklaşık %6 arttırmayı başardı. Hemde doğru düzgün bir çalışma yapmadan... Sebep olarak ister Kemal Kılıçdaroğlu faktörü densin, isterseniz Mehmet Çakır'lı Üsküdar belediyesinin başarısızlığı... Yada CHP'nin yaptığı açılımlar...
 
Bir gerçek var ki Üsküdar'da, 29 Mart yerel seçimlerinde AK Parti %6 oranında oy kaybederek belediye başkanlığını kazanırken, CHP ise aynı oranda oylarını arttırarak varlığını hissettirmiştir. Kısacası; Sema Barlın'lı CHP, Üsküdar'da AKP'yi sarstı ama yıkamadı.
 
Üsküdar34 Haber Merkezi

Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir