Saadet, AK Parti'ye şok yaşatabilir!

İstanbulve ilçelerinde seçimin CHP ile AK Parti arasında geçeceği belirtiliyor. Ancak...

Saadet, AK Parti'ye şok yaşatabilir!
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Ancak gözardı edilen bir parti daha var. Saadet Partisi seçime çok iddialı giriyor. 5-6 ilçede ise AK Parti'ye şok yaşatabilir...

Türkiye pazar günü yapılacak seçimlere odaklanmış durumda... Yapılan kamuoyu yoklamaları, yarışın batı illerinde AK Parti ile CHP arasında, doğu illerinde ise AK Parti-DTP arasında geçeceğini gösteriyor. Ancak sürpriz sonuçların çıkabileceği de belirtiliyor.

22 TEMMUZ SEÇİMLERİ ÖRNEK

22 Temmuz seçimleri öncesinde değişik araştırma şirketleri tarafından yapılan kamuoyu yoklamalarında AK Parti'nin oy oranı yüzde 30-40 arasında gösteriliyordu. Sandıktan çıkan sonuçlar ise sürpriz olmuştu. Bu da Tarhan Erdem dışında araştırma şirketlerinin yanıldığını gösterdi. Tarhan Erdem'in araştırma şirketi ise AK Parti'nin oy oranını yüzde 48 olarak açıklamış ve bundan dolayı laik-ulusalcı kesimin büyük tepkisini çekmişti.

YENİ BİR SÜRPRİZ ÇIKABİLİR Mİ?

Seçime 5 gün kala AK Parti'nin seçimin mutlak galibi olacağı tahminleri yapılıyor. Ancak sandıktan sürpriz bir sonuç çıkabileceği iddiasında bulunanlar da var. Bu iddiayı dile getirenlerin başında Tarhan Erdem geliyor. Erdem Radikal gazetesinde yer alan yazısında, seçimlerden 1989 yerel seçimlerinde yaşanan sürpriz sonuçların çıkabileceğini belirtiyor. Tarhan Erdem sözkonusu yazısında AK Parti'nin oylarını artırmasının seçim tarihinde bir yenilik olacağını ancak geçmişe bakıldığında bunun iktidar partisinin oylarını artırdığı iddiasını doğrulamadığını söylüyor.

KARADUMAN: SÜRPRİZ SONUÇLARI BEKLEYİN

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman da seçimlerden sürpriz sonuçların çıkacağını belirtiyor. Parti olarak bir yıl önceden seçim çalışmalarını başlattıklarını söyleyen Karaduman, İstanbul'da çalışmalara yoğun olarak devam ettiklerini, aylardır sokakta vatandaşın nabzını tuttuklarını ifade etti. Özellikle 20 ilçede çok yoğun çalıştıklarını ve iddialı durumda olduklarını kaydeden Karaduman, 5-6 ilçeden ise sandıktan birinci parti olarak çıkacaklarını söyedi. "Hangi ilçeler de iddialısınız?" sorusuna Karaduman, "Konumum gereği bunu söylemem doğru olmaz. İsmini söylemediğim arkadaşlarım alınabilir" cevabını verdi.

SAADET İDDİALI OLDUĞU İLÇELER

Karaduman isim vermese de Saadet Partisi'nin özellikle Fatih, Üsküdar ve Bağcılar'da iddialı olduğu biliniyor. Fatih geçmişten bu yana Milli Görüş partilerinin en güçlü olduğu ilçelerin başında geliyor. Saadet Partisi Fatih Belediye Başkan Adayı Türker Saltabaş, seçim çalışmalarına yoğun bir şekilde devam ettiklerini ve sandıktan birinci parti olarak çıkacaklarını söylüyor. Teşkilatçı geleneğinden dolayı Fatih sokaklarından 'REİS' olarak hitap edilen Saltabaş'ın yıllardır Fatih'te ikamet ediyor olması ve siyasetin içinde bulunması büyük avantaj olarak görülüyor.

Saadet Partisi'nin Üsküdar adayı ise eski Belediye Başkanı Yılmaz Bayat... Bayat'ın daha önce Üsküdar'da belediye başkanlığı yapması ve çok sevilen bir isim olması şansını atrıyor. Bayat'ın bir diğer şansı ise Numan Kurtulmuş'un Saadet'in başına geçmesiyle oluşan hava...

Saadet Partisi'nin Bağcılar, Esenler ve Sultanbeyli'de de AK Parti'yi zorlayabileceği iddia ediliyor...

Kaynak: Haberaktuel


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2009

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir