2. Abdulhamit Han'a yapılanın aynısı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmak istendi

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinden düzenlenen ''Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Üsküdar'' eğitim programı AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin katılımıyla gerçekleşti.

2. Abdulhamit Han'a yapılanın aynısı Recep Tayyip Erdoğan'a yapılmak istendi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinden düzenlenen ''Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Üsküdar'' eğitim programı AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır yaptı. Hızır, ''O gece en büyük bedeli Üsküdar ödedi. Üsküdar'ı düşürdüklerinde darbeyi gerçekleştireceklerini sanıyorlardı. Ancak tarih ve kültür şehri olarak bilinen Üsküdar, 15 Temmuz'dan sonra şehit ve gaziler şehri olmuştur. Fert fert hiç kimseden talimat beklemeden sokağa dökülen, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne, Kısıklı Meydanı'na koşan teşkilat mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle Teşkilat Başkanımız İhsan Sorar, 15 Temmuz gecesi bizden aldığı talimatlar doğrultusunda teşkilatımızı mükemmel bir şekilde yönetti. Kendisine hasseten teşekkür ediyorum'' dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise selamlama konuşmasında 15 Temmuz şehitlerinin yüzde 10'unun Üsküdarlı olduğunu belirterek ''Darbe geçmedi. Uyanık olmalıyız. Eğer tedbiri elden bırakırsak hata yaparız'' şeklinde konuştu.

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in konuşmalarının ardından AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nın birlikte hazırladığı 15 Temmuz'u anlatan iki ayrı video coşkuyla izlendi.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, konuşmasına ''Biz siyaset yapan insanlar olarak, siyaseti daha fazla bilgiyle, ilimle, hikmetle ve en önemlisi ahlakla buluşturmak zorundayız. Daha fazla bu milletin değerleriyle kendi siyasetimizi buluşturmak zorundayız. AK Parti eğer 14 yıl sonra bu ülkede 1 Kasım seçimlerinde her iki kişiden birinin oyunu alabilmişse ve 15 Temmuz darbesi sonrası bu millet seçtiklerine, kanı, canı pahasına sahip çıkmışsa demokrasi, özgürlük dediklerinde artık dünyada bu işin kitabını yazanlar Türk milletine ayrı bir paragraf açacaksa, bizim milletimize karşı sorumluluğumuz çok daha artmıştır ve bu anlamda AK Parti'de siyaset yapmanın sorumluluğu da artmıştır'' sözleriyle başladı.

''Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Üsküdar'' eğitim programı AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin katılımıyla gerçekleşti.

DAHA FAZLA BİLGİ DAHA FAZLA ERDEM

''Bizim yapmış olduğumuz her bir faaliyet gönülden gönüle bir haberleşmedir'' diyen Temurci konuşmasını, ''Türkiye'de yaşadığımız her şey bizim için, AK Parti siyaseti için, davamız için geleceğimiz için çok önemli. AKSEM önümüzdeki dönemde faaliyetlerini arttırarak devam ettirecek. AK Parti kadroları içerisinde yer almak isteyenlere bu eğitim programlarını açacağız. AKSEM Eğitim Merkezi, topluma da açmayı düşündüğümüz bir yapı haline gelecek. Siyasete ilgi duyan, bu ilgiyi bilgi ile buluşturmak isteyen herkes AK Parti'nin Sürekli Eğitim Merkezi'ne gelebilecek'' diye sürdürdü.

2.ABDULHAMİT İLE ERDOĞAN'IN KADERİ...

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili görüşlerini aktaran Dr. Selim Temurci konuşmasını şöyle sürdürdü: ''AK Parti siyasetinde görev yapanlar, o koltukları işgal edenler, o sorumlulukları üstlenenler hep Sultan Abdülhamid Han ile Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat çizgisini birbirine çok yakın görürler. Biz bunu 15 Temmuz gecesi iliklerimize kadar yaşadık. Bu ülkede 1 Kasım'da bir seçim yaptık. AK Parti yüzde 50 oy aldı. Demokrasi dediğiniz şey insan ile birlikte yürümekse, vatandaşlarımız vermiş olduğu karara saygı duymaksa, yüzde 50 oy alan bir parti seçimden birkaç ay sonra böyle bir süreçle karşı karşıya bırakılamazdı. Ama dönüp geriye baktığımızda, niçin diye düşündüğümüzde Sultan Abdülhamid'i tahttan indirmeye çalışanların gerekçesi neyse, Recep Tayyip Erdoğan'ı da, milletin seçmiş olduğu ilk Cumhurbaşkanı'nı da, onun kurmuş olduğu partiyi de bu ülkede yok etmeye çalışanların gerekçesi aynıydı. Darbeler süreci 1876'da Sultan Abdülaziz Han'ın katli ile başladı. Onlar Sultan Abdülaziz'e diktatör demişlerdi. 33 yıl bu ülkeyi idare eden Sultan Abdülhamid'e de aynı şeyi söylemişlerdi. Onlar kimdi sorusunu kendimize sorduğumuzda bulacağımız tek bir cevap var. Sultan Abdülhamid, 31 Mart vakası ile tahttan indirildiğinde ülke 4-5 yıl sonra Birinci Dünya Savaşı'na sokuldu ve darmadağın edildi. Sultan Abdülhamid ile Recep Tayyip Erdoğan'ın kaderi bu noktada örtüşüyor. Neredeyse 15 yıl bu ülkede iktidar olan, her anlamda bu ülkeyi ayağa kaldıran Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı o gece katletmek istediler. Bazen hiçbir yere ulaşamadığınız zaman sizin imanınız ve iradeniz size bir şeyleri yaptırır. Ben o gece bir kardeşiniz olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatından endişe ederek televizyonlara çıkıp o açıklamaları yaptım. Eğer savaşacaksak, bu ülkenin sonrasında yaşama şansımız olacaksa, bu gece ya öleceğiz ya sabahleyin daha diri çıkacağız diye o açıklamaları yaptım. Allah'a hamdolsun Rabbim milletimizin öncülüğünde bize yeni bir Türkiye'yi kurma şansı verdi.''

TÜRKİYE BATI'NIN DAMARLARINA BASIYOR

Batı'nın Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığına dikkat çeken İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci, ''Batılılar niçin Türkiye'de bir darbe planlarlar, niçin hala bu darbenin baş aktörünü bize vermezler, niçin Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı bunlarda bu kadar zirve yapar? Çünkü biz damarlarına basıyoruz. Çünkü biz eski Türkiye değiliz, çünkü biz ayaktayız ve varız diyoruz. Recep Tayyip Erdoğan 21. yüzyılda dindar bir nesil istiyor. Ahlak üzerine, medeniyet değerlerimiz üzerine, 'dünya 5'ten büyüktür' diyen anlayışla yeniden birilerine karşı sosyo-kültürel anlamda biz size bağımlı değiliz diyor. Ne yaşadıksa tarihten mutlaka ibret almalıyız. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Kendi tankını, tüfeğini, uçağını, insansız hava aracını yapan bir ülke haline geldik. Kendi denizaltısını planlayan bir ülke haline geldik. Artık biz kendi silahımızla terörle mücadele ediyoruz. Kendi makineli tüfeğini yapamayan bir Türkiye'den, kendi tankını, helikopterini yapan uzaya uydu gönderen bir ülke haline geldi Türkiye. En önemlisi siyasi bağımlılık. Darbeden sonra ABD'nin eski Ankara büyükelçisi, 'Erdoğan'la bir sorunumuz yok. Onun bizimle sorunu var, bizi dinlemiyor' dedi. İşte biz onları dinlemiyoruz. Hani diyorlar ya, 'Türkiye'nin ekseni mi kaydı' diye. İmparatorluk bakiyesi üzerine inşa edilen bir Türkiye Cumhuriyeti'nin ekseni kaymaz. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti'nin kendisi bir eksendir. Ümmet eksenli bir Türkiye Cumhuriyeti, bütün coğrafyayı kucaklayan bir Türkiye Cumhuriyeti ve ben de varım diyen, dünya beşten büyüktür anlayışının hakim olduğu bir Türkiye Cumhuriyeti birilerinin alçak planlarıyla karşı karşıya kalmıştır'' dedi.

15 TEMMUZ'DA TARİH TEKERRÜR ETMİŞTİR

Konuşmasında geçmişte yaşanan olaylardan örnekler veren Temurci, ''Tarihimizde ne olduysa 15 Temmuz'da da o olmuştur. Ama hakim olmadığımız, bilmediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Alçak FETÖ terör örgütü ve onun lideri bu ülkenin çocuklarını adeta Anadolu'da tek tek toplayarak, bu ülkeyi birilerinin masasında meze yapmaya kalktı. Ama şunu asla unutmayın hiçbir şey bitmedi. Bir gecede 40 yıllık mücadelesini kaybedenler, devletimizi elimizden çalmaya çalışanlar, bir gecede bu ülkeyi terk edip gitmeyecekler. Onların ipleri başkalarının elinde ve onların kim olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu millet o gece ayağa kalkmasaydı, Kobani'de ve sınırımızda biriktirmiş olduğu askerleri Güneydoğu'ya ve Türkiye'nin içine sokarak Türkiye'de çok büyük bir kalkışmayı planlayan batılı güçler olduğunu da görüyoruz. Biz sadece darbeye karşı kazanan bir millet değiliz. Yeni Kurtuluş Savaşı diyor ise vardır Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bir bildiği. Bunların amacı Recep Tayyip Erdoğan'ı düşürmek, AK Parti'yi bitirmek değildi. Bunların amacı bu ülkeyi paramparça etmekti, birkaç parçaya bölmekti'' dedi.

Üsküdar Bağlarbaşı Kültür ve Kongre Merkezinden düzenlenen ''Direniş'ten Dirilişe 15 Temmuz Üsküdar'' eğitim programı AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci'nin katılımıyla gerçekleşti.

CHP'sinin Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru konusunda da düşüncelerini açıklayan Dr. Selim Temurci, ''Biz CHP'nin mazisini biliriz. O mazi içerisinde bu milletin değerleri ile mücadele etmekten başka bir derdi olmayan bir aklın ürünü olduğunu biliriz. İttihatçı geleneğin devamı olduğunu biliriz. CHP Anayasa Mahkemesi'ne götürmüş. Şaşırmamak lazım. Zaten onların bu ülkede yapabildiği en iyi işlerden biridir. CHP'li kardeşim o gün televizyona çıkıp 'Sayın Cumhurbaşkanımız sizin liderliğiniz olmasaydı bu sorun çözülmezdi bu ülke biterdi' diyorsa benim AKSEM kazananlarımın da, 39 ilçedeki bütün teşkilat mensuplarımın da sorumluluğu artmıştır. Artık CHP'ye oy vermiş kardeşimle, MHP'ye oy vermiş kardeşimle çok daha fazla kucaklaşmak ve buluşmak zorundayız. Bırakın CHP'nin üst yönetimi şu sıralar birilerini aklamaya çalışsın. FETÖ'ye terör örgütü diyemeyenler, niçin televizyon kanalları kapandı diye sorgulama yapanlar artık bu ülkede siyasi partilerin başında lider olarak kalamayacaklar. CHP'li kardeşlerim de ona en ağır cezayı vereceklerdir. Önümüzde inşallah kongre süreçleri olacak. Kongre süreçleri sonrası hep birlikte seçimlere hazırlanacağız. Teşkilatlar olarak birlikte çalıştıkça, bir ve beraber oldukça, Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte yürüdükçe Allah'ın izniyle AK Parti İstanbul başta olmak üzere bütün Türkiye'de daha güçlü olacak'' diye konuştu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Dr. Selim Temurci'nin konuşmasının ardından, Başka bir ilçenin sorumluluğuna atanan Şengül Karslı'ya, İlçe Başkanı Halit Hızır ve Belediye Başkanı Hilmi Türkmen plaket verdi.

Üsküdar 34


Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0Puan Ver 0

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir