Kıbrıs Güzelyurt'ta gezebileceğiniz yerler

Kıbrıs'da yılın her ayı tatil yapabilirsiniz. Hatta sadece hafta sonları için bile, tatil yapmak amacıyla Türkiye'den Kıbrıs'a gidenlerin sayısı fazladır.

Kıbrıs Güzelyurt'ta gezebileceğiniz yerler
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kıbrıs'da yılın her ayı tatil yapabilirsiniz. Hatta sadece hafta sonları için bile, tatil yapmak amacıyla Türkiye'den Kıbrıs'a gidenlerin sayısı fazladır. Özellikle deniz mevsiminde çok daha kalabalıklaşan Kıbrıs, vizesiz ve sadece nüfus cüzdanı ile giriş yapılabiliyor olması nedeniyle Türk vatandaşları tarafından oldukça tercih edilir. Kıbrıs'a gittiğinizde, adanın kuzeybatısında bulunan ve turunçgil bahçeleriyle çevrili olan Güzelyurt gezebileceğiniz yerler arasında yer alabilir.

Tatil için Kıbrıs'ı tercih edecekseniz önce tarihlerinizi belirlemeli, sonra da uçak biletinizi araştırıp satın almalısınız. Kıbrıs uçak bileti alırken en ucuz bileti, en güvenli yolla alabileceğiniz ucakbileti.com'u ziyaret edebilirsiniz. Son derece kullanışlı ve hızlı bir sisteme sahip olan ucakbileti.com web sitesi ve mobil uygulamasında aradığınız uçak biletini kısa sürede en uygun fiyata satın alabilirsiniz. 3D ile güvenli ve 9 taksit seçeneği ile kolay ödeme imkanı sunan uygulamaları kullanmak çok kolay. Ucakbileti.com'un mobil uygulamalarını kullanırken tüm hava yollarını tek ekranda görebilme olanağına sahipsiniz.

Kıbrıs seyahatiniz sırasında Güzelyurt'ta nereleri gezebilirsiniz?

Güzelyurt'ta gezilecek yerler arasında Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi, Mamas Manastırı, Soli Harabeleri ve Vouni Sarayı sayılabilir.

Güzelyurt Arkeoloji ve Doğa Müzesi

1974'de olan Barış Harekatı'ndan sonra açılan müze, Güzelyurt merkezinde bulunan St. Mamas Manastırı'nın hemen yanında yer alır. İki katlı müzenin alt katında göçmen kuşlar, hayvan türleri, Akdeniz'de olan balık türleri, yılanlar, böcekler ve adanın yapısında olan taş çeşitleri sergilenirken,  üst katta arkeolojik bölüm yer alır.

Mamas Manastırı

Lüzinyan döneminde Bizans kilisesi kalıntıları üzerinde inşa edilmiş olan kilise, 1725 yılında yeniden inşa edildikten sonra 18. yüzyılda manastır binaları eklenmiştir.

Soli Harabeleri

Güzelyurt bölgesindeki Lefke kasabasında yer alan bir antik kent olan Soli Harabeleri'de, Soli Bazilikası, 4.000 kişi alabilen Roma Tiyatrosu ve Afrodit Tapınağı kalıntıları görülebilir.

Vouni Sarayı

Marion kentinin kralı Doxandros tarafından, M.Ö. 5. yüzyılda yaptırılmış olan saray, M.Ö. 380 yılında Soli halkı tarafından yakılmıştır. Yakılan saray yenilenmemiştir.

Siz de tatil planlarınız arasına bu sene Kıbrıs'ı almak ve Kıbrıs'ta tatil yaparken Güzelyurt'u gezip görmek istiyorsanız, uçak biletinizi almak için ucakbileti.com'un web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Ekonomi

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir