Üsküdarlı Gençler Mehmet Akif Ersoy'u andı

Üsküdar Belediyesi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yılında Üsküdarlı çocukları özel hazırlanan metrobüsle Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabrine götürdü.

Üsküdarlı Gençler Mehmet Akif Ersoy'u andı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yılında Üsküdarlı çocukları özel hazırlanan metrobüsle Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabrine götürdü. Şiirlerin okunduğu ve duaların edildiği anmada, siyahi bir genç de İstiklal Şairi için Kur'an-ı Kerim okudu.

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 79'uncu yılında Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle mezarı başında anıldı. Sabah saatlerinde Altunizade Metrobüs durağında buluşan yüzlerce öğrenci ve Üsküdar Belediye Başkan Hilmi Türkmen, özel olarak hazırlanan metrobüs aracıyla Edirnekapı Şehitliği'ne geldi.

Üsküdar Belediyesi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yılında Üsküdarlı çocukları özel hazırlanan metrobüsle Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabrine götürdü.

Burada Mehmet Akif Ersoy'un kabri başında dualar edilerek, Kur'an-ı Kerim okundu.  Ersoy'u 79'uncu ölüm yıldönümünde anan çocuklar hem metrobüste hem de Milli Şair'in kabri başında şiirlerini okudu. Ersoy için siyahi bir genç de dua ederek Kur'an-ı Kerim okudu.

ÖĞRENCİLER, MİLLİ ŞAİRİ ANDI

Mehmet Akif'i anmak için bir araya geldiklerini dile getiren öğrencilerden Zümra Tatar, ''Çok mutluyum. Bize İstiklal Marşı'nı hediye etti. Bizler de onu anmak için toplandık, mutluyum burada olduğum için. Bize en büyük hediyeyi verdi'' dedi.

Mehmet Akif Ersoy'un anma yıldönümü olduğunu belirten öğrenci Birgül Dere heyecanını ifade ederek, ''Çünkü o bize bir sembol olan İstiklal Marşı'nı verdi. O olmazsa böyle bir İstiklal Marşı'mız da olmazdı'' diye konuştu.

Ersoy'un mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, özel bir gün yaşadığını dile getirdi

''ERSOY, MİLLETİMİZ İÇİN ÖNEMLİ BİR KİŞİLİKTİR''

Ersoy'un mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, özel bir gün yaşadığını dile getirerek, ''Merhum Ersoy'un vefatının 79'uncu seneyi devriyesi dolayısıyla biz Üsküdar Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evleri çocuklarımızla birlikte Akif'in mezarı başında anmak için buradayız. Biz buraya gelirken, tabii ki güzel bir yolculuk yapmış olduk. İlk defa topluca 300 tane çocuğumuzla birlikte Akif'i anmaya geldik. Merhum Mehmet Akif Ersoy bizim Türk milleti için çok önemli bir kişiliktir ve önemli bir yer edinmiştir bizler için. İstiklal Şiirimizi bu millete armağan ederken hiçbir zaman istiklalden, istikbalden bu milletin özgürlüğünden vazgeçmemek adına, fedakarlık gerekiyorsa fedakarlık, çalışmak gerekiyorsa çalışmayı göz ardı etmemiştir. Şiirleriyle bütün bu millete gençliğe adeta bir tavsiye de bulunmuştur'' şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediyesi, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un ölümünün 79'uncu yılında Üsküdarlı çocukları özel hazırlanan metrobüsle Ersoy'un Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabrine götürdü.

''ŞİİRLERİ GÜNÜMÜZÜ İŞARET EDİYOR''

Anma programında Ersoy'un şiirini okuyan Muhammet Berk Sarıoğlu, Ersoy'a ait okuduğu şiirin günümüzü özetlediğini ifade ederek, ''Bugünü çok güzel anlatmış. Zulmü alkışlayamam şiirini de belki o zaman daha farklı sebeplerde yazmıştır ancak şu anda bu şiirin nasıl bu zamana uygun olduğu belli oluyor. Örneğin, Suriye'de Bayırbucak Türkmenlerine Rusya'nın saldırdığı veya İsrail'in Gazze'ye saldırışları gibi birçok zulme Türkiye'nin karşı durduğu, mazlumlara sahip çıktığı bu şiirin nasıl bu zamana işaret ettiği görülüyor'' dedi.

Ersoy için dualar eden çocuklardan Mahmut Kelekçi, Ersoy'u ziyaret etmek için geldiğini belirterek, ''Ersoy benim için hem şair hem de Cumhuriyet döneminde yaşamış olduğu için önemli'' diye konuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir