Üsküdar'da neler oluyor? Halit Hızır gündemi değerlendirdi

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Siyasetin Merkezi Üsküdar'da yapılan çalışmaları anlattı ve gündeme ilişkin çok önemli değerlendirmeler yaptı.

Üsküdar'da neler oluyor? Halit Hızır gündemi değerlendirdi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Türkiye'nin, Üsküdar da İstanbul'un en önemli merkezlerinden biri. 600 bine yakın nüfusu, 400 bin seçmeni olan tarihiyle ve kültürel yapısıyla İstanbul'un en değerli ilçelerinden birisi... Gerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve gerekse birçok siyasinin ikamet ettiği yer olması, gerekse de stratejik konumu ile her seçimde gözlerin ilk çevrildiği yerlerden biri. AK Parti'nin kalesi olarak nitelendirilen yerleşim merkezlerinden.

AK Parti'nin temellerinin atıldığı çok değerli bir ilçe olan Üsküdar'da ilçe başkanlığını yürüten AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ile 1 Kasım 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçim çalışmalarını ve gündeme dair konuları değerlendirdik.

Halit Hızır, 8 Kasım 2014'de yapılan Üsküdar kongresinde delegelerin teveccühü ile AK Parti Üsküdar İlçe Başkanlığı görevine seçilmesiyle başlayan süreçten günümüze kadar birçok konuda değerlendirmeler ve düşüncelerini aldık.

Üsküdar'da yaşıyor olmak nasıl bir ayrıcalıksa, Üsküdar'da siyaset yapmakta o kadar ayrıcalıktır.

ÜSKÜDAR'DA YAŞAMAK BİR AYRICALIK

''Üsküdar'da yaşıyor olmak nasıl bir ayrıcalıksa, Üsküdar'da siyaset yapmakta o kadar ayrıcalıktır.'' Sözleri ile bulunduğu makamın ve yüklendiği misyonun sorumluluğunu taşıdığını ifade eden Başkan Halit Hızır, AK Parti iktidarında en büyük kazanımın ''kararların millet tarafından verilmesi'' olduğunu söyledi.

Halit Hızır'ı kısaca tanıyalım?

1968 yılında Rize ili Güneysu İlçesinde doğdum. Evli ve ikisi kız, ikisi erkek olmak üzere 4 çocuk babasıyım. İlk ve orta öğrenimimi Güneysu ilçesinde, lise öğrenimimi ise Rize İmam Hatip Lisesi'nde tamamladım. Yükseköğrenimim ise Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü'ndedir. Halen serbest ticaret ve müteahhitlik faaliyetleriyle uğraşmaktayım. Teşkilatımızın bana verdiği her görevi elimden gelen en iyi şekilde yerine getirmek gayreti içinde oldum. Çalışmalarımız neticesinde Üsküdar İlçe Başkanlığı görevini partimizin yetkili kurumları tarafından tarafıma tebliğ edilmesiyle birlikte, çok şükür delegelerimizin desteği ile 11 aydır bu görevi yürütmekteyim.

Üsküdar ilçe teşkilatınızın yapısı nasıl?

AK Parti bildiğiniz üzere Türkiye genelinde 13 yılda büyük başarılar sergilemiş; 4 genel, 3 yerel, 2 referandum ve 1 Cumhurbaşkanlığı seçiminden birincilikle çıkmış bir partidir. Bizler genel merkezden illere, ilçelere ve mahallelere kadar uzanan 3 kademeli (ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları) bir teşkilat yapısına sahibiz. Yani şöyle ki Üsküdar İlçe Yönetim Kurulu 30 asil, 30 yedek üyeden oluşmaktadır. Üsküdar Kadın Kolları ve Üsküdar Gençlik Kolları da aynı yapı üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

Her 2 yılda bir tüm kademelerimizde kongreler yapılır ve yönetim kademelerimizde kan değişiklikleri olur. Yani binlerce gönüllü ve aktif çalışan insanımız vardır.

BİNLERCE GÖNÜLLÜ VE AKTİF ÇALIŞAN İNSANIMIZ VAR

Bildiğiniz üzere Üsküdar'ın 33 mahallesi var. Her mahallemizde aynı şekilde ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları teşkilatlarımız bulunuyor. Her 2 yılda bir tüm kademelerimizde kongreler yapılır ve yönetim kademelerimizde kan değişiklikleri olur. Yani binlerce gönüllü ve aktif çalışan insanımız vardır. Ama bu partiye emek vermiş, gönül vermiş hiç kimse arkasını dönüp gitmez. İşte AK Parti'nin başarısının sırlarından bir tanesi de budur. Eskiler yenilere abilik, ablalık yapar ve tecrübelerinden faydalandırır. Sevgi ve saygı esastır. Bir olur, birlik olur. Ben göreve geldikten hemen sonra Üsküdar ilçemizde büyük emekleri geçmiş eski ilçe başkanlarımızı ziyaret ettim, eski belediye başkanımızı ziyaret ettim. Özellikle büyüklerimden fikir almayı, istişarelerde bulunmayı seven bir yapım var. Bu davaya yıllarını vermiş insanların fikirlerinden ve tecrübelerinden yararlanmanın, ileride karşınıza çıkabilecek birçok sorunun önceden bertaraf edileceğine inanan biriyim. Sağ olsun onlar da bizim için ellerinden geleni yapıyorlar, bizleri gerek programlarımızda gerekse de sahadaki çalışmalarımızda hiç bir zaman yalnız bırakmıyorlar. Onların ve onlarla birlikte bu ilçede emeği geçmiş ve halen de geçmekte olan teşkilatımıza her zaman minnettarız. Bu arada kurucu ilçe başkanımız ve 2004-2009 dönemi Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Çakır'ı da anmadan geçemeyeceğim. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. İşte biz böyle bir ekibiz. 1 Kasım seçimlerine hazırlandığımız şu günlerde ilçe SKM'mize bir uğrayın. 2002'den beri görev yapmış birçok arkadaşımızı tabiri caizse ''eski-yeni'' teşkilat mensuplarımızı orada görürsünüz. İşte Üsküdar böyle bir yer, işte Üsküdar teşkilatı böyle bir yapı. Şu an İstanbul 1. Bölgeden 31 milletvekili adayımız var. Bunların 11 tanesi Üsküdarlı. Yani Üsküdar bir kazanım, Üsküdar siyasetin merkezi.

Peki, Üsküdar'da siyaset yapmak zor mu?

Üsküdar'da siyaset yapmak hem çok kolay, hem de çok zor. Kolay çünkü böyle bir ekibimiz var, eskimeyen dinamik bir teşkilat yapımız var, yerel ve genel sorunların çözümü için kolayca ulaşabildiğimiz belediye yönetimi ve kamu kurumlarımız var.

TÜM TEŞKİLATLARIMIZ AKTİF OLARAK SAHADA ÇALIŞIYOR

TÜM TEŞKİLATLARIMIZ AKTİF OLARAK SAHADA ÇALIŞIYOR

Masa başı siyaset yapmayan tamamen sahada olan ekiplerimiz var. Vatandaşı dinleyen, derdini çözmek için kafa yoran arkadaşlarımız var. Zor çünkü Üsküdar çok eski bir yerleşim bölgesi. Tarihi bir şehir. Ulaşımın merkezi. Boğaz bölgesi. Cumhurbaşkanımızın ve birçok siyasinin ikamet ettiği çok değerli bir yer. Göz önünde merkez bir ilçe. İnsan profili farklılıklar gösteren sorumluluğu çok büyük bir yerleşim merkezi...

Belediye ile ilişkileriniz nasıl? Belediye çalışmalarından memnun musunuz?

Üsküdar Belediyesi başarılı bir belediyedir. Halkın da teveccühünü kazanmıştır. Bunu zaten seçim sonuçlarından da görmekteyiz. Başkanımız Hilmi Türkmen de iki dönem başkan yardımcılığı yapmış tecrübeli ve Üsküdar'ı iyi tanıyan biridir. Şehri emindir. Yani bu şehrin eminidir. Halkı ile de iç içedir. Ekibiyle birlikte başarılı projelere imza atan, halka yönelik başarılı hizmetler sunan biridir. Başkan yardımcılarından, mahallelerde temizlik görevlisi olarak görev yapan personeline kadar herkes başarılı hizmetlere imza atıyor.

Üsküdar'ın sorunlarını teşkilatımızın da yönlendirmesi ile Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen ve ekibiyle çözmeye çalışıyoruz. İrtibatımız ve diyaloğumuz çok iyi.

BELEDİYEMİZLE İRTİBATIMIZ VE DİYALOĞUMUZ ÇOK İYİ

Bizler yerelde siyaset yapan siyasetçileriz. Başkanımız tabi ki bizlerle de istişare halindedir. Bu anlamda Üsküdar ile ilgili projeleri, Üsküdar'ın sorunlarını teşkilatımızın da yönlendirmesi ile Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen ve ekibiyle çözmeye çalışıyoruz. İrtibatımız ve diyaloğumuz çok iyi. Sık sık bir araya geliriz. Bizler şuna inanıyoruz ki belediyesi ile uyum içinde çalışan bir ilçe teşkilatı yerel sorunları çözmekte büyük etkiye sahiptir. Zaten AK Parti siyaset anlayışı da budur. Başarısının sırrı da budur.

Bizler sadece seçim zamanı değil her zaman halkımızın yanındayız, huzurundayız.

SEÇİM ZAMANI DEĞİL HER ZAMAN HALKIMIZIN YANINDAYIZ, HUZURUNDAYIZ

Yatırımlar oya göre değil ihtiyaca göre şekillenir. Sosyal ve kültürel projeler de yatırım projeleri de bu anlayışla belirlenir. Halkımız ne istiyor? Neye ihtiyacı var? Teşkilat yapımız gereği, ''kılcal damarlarımız'' dediğimiz mahalle teşkilatlarımız vesilesi ile de mahallelerin, sokağın nabzını tutan bir yapımız var. Bizler sadece seçim zamanı değil her zaman halkımızın yanındayız, huzurundayız. Mahalle meclisleri ile mahallelilerin, site toplantıları ile sitelerin, okul ziyaretleri ile okulların, muhtarlar toplantıları ile muhtarların ve mahallelerin sorunlarını, sıkıntılarını takip ederek belediye ile ilgili olanları başkanımıza ve ekibine bildirerek sorunun yapısına göre kısa ve uzun vadeli çözümlerin hayata geçmesine vesile oluyoruz. Belediyemiz de bu sorunların çözümü için harekete geçiyor. Sağ olsun başkanımız da ekibi de gayretle, azimle çalışan insanlar. Vatandaşına, vatandaşının istek ve taleplerine önem veren siyasetçileriz bizler. Bu nedenle milletin partisiyiz biz. Halkımıza hizmetkâr olmayı seçtiğimiz için bu çatı altındayız. Toplumsal talepleri çözen ve yöneten demokratik bir sistem işliyor Üsküdar'da.

Ya diğer kurumlar? Onlarla ilişkileriniz nasıl?

Üsküdar'da her kurumla irtibat halindeyiz. Çünkü hepimizin ortak paydası Üsküdar'dır, Üsküdarlıdır, vatandaştır. Bu anlamda Üsküdar'da böyle bir ivme, bizden önceki ilçe ve belediye başkanlarımız tarafından yakalanmıştı. Biz de bunu devam ettiriyoruz. Kaymakamımız Sayın Mustafa Güler Bey de bu anlamda sağ olsun bu irtibatların kurulmasında başrollerden biridir. Üsküdar'ın ve Üsküdarlıların yararına olan her çalışma için, her proje için el ele veririz.

Sivil Toplum Kuruluşları ile çalışmalarınız var mı?

Sivil toplum kuruluşları da demokrasinin bir gereği olarak amaçları doğrultusunda lobi çalışmaları yapan, ikna ve eylemlerle çalışan, topluma yararlı hizmetler geliştirmeyi hedefleyen ve gönüllülerin oluşturduğu kuruluşlardır. Tüm bu sebeplerden, katılımcı demokrasiye verdiğimiz önem neticesi bizim en önemsediğimiz çalışmalardan biridir. Üsküdar'da fikir ve düşünce dernekleri ile hemşehri dernekleri ile vakıflarla devamlı iletişim içindeyiz. Gerek ziyaretlerimizle, gerek onların bizleri ziyaretleri ile gerekse de toplu program ve toplantılarla sık sık bir araya gelir istişarelerde bulunuruz. Zaten yerel bazda belediyemiz ve ulusal bazda hükümetimiz de sivil toplum kuruluşlarını desteklemekte ve onların hep yanında olmaktadır. Vatandaşımızın yararına olduğunu düşündüğümüz her projede alkışlayan ve destekleyeniz. Aynı şekilde düşünmediğimiz veya vatandaşımızın yararına olduğuna ikna olmadığımız konularda ise fikrimizi beyan eder ve tek doğru üzerinde birleşme noktalarını ararız.

7 Haziran seçimlerini hem genel olarak hem de Üsküdar'a özel olarak değerlendirebilir misiniz?

7 Haziran'da aslında yine bir başarı yakaladık. Yine birinci parti olarak çıktık. Oy oranımız Türkiye genelinde yüzde 40,87. En yakın partinin oy oranı yüzde 24,95. Bizim aldığımız oyu başka bir parti alsa sevinç çığlıkları atardı. Daha önce yüzde 34, yüzde 40, yüzde 46, yüzde 49 gibi oy oranlarını gördük. Yüzde 38-50 bandı arasında birçok seçimde oy aldığımızı hepiniz biliyorsunuz. AK Parti her seçim sonrası bütün sonuçları değerlendiren ve atılması gereken adımları atma konusunda ders çıkaran bir partidir. Bizim hedefimiz tek başına iktidar olmaktı. Tabi ki milletin takdiri her şeyin üzerindedir. Muhalefet partileri ''iktidar olmak için'' değil ''AK Parti'yi tek başına iktidar yapmamak için'' çalıştı. Hatta CHP Genel Başkan Yardımcısı grup toplantılarında kendisinin ve ailesinin bile HDP'ye oy verdiğini açıkladı. Durumun vahametine bakınız. AK Parti'yi iktidardan düşürebilmek için HDP'nin bir proje olarak kullanıldığını düşünenlerdeniz. Ancak biz önümüze bakıyoruz. Biz kendimizle yarışırız. Biz birinci parti çıkmamıza rağmen oyumuzu düşürdüğümüz için üzülen bir partiyiz. 7 Haziran'da Üsküdar'da oy oranımız yüzde 41,85 yani Türkiye genelinin birazcık üstünde. Biz buna da üzüldük. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu'nun söylediği gibi Türkiye'nin 13 yılda ulaştığı kudret ve şefkate, bundan sonra da daimi bir nitelik kazandırmak için her şartta çalışmaya devam edeceğiz. Gün karamsarlık günü değil, gün kararlılıkla ayağa kalkma günüdür.

HEDEFİMİZ, VATANDAŞA İSTİKRARIN ÖNEMİNİ ANLATMAK

1 Kasım seçimine yönelik çalışmalarınız nasıl devam ediyor? Milletvekili adayları hakkındaki düşünceleriniz neler?

Hedefimiz, vatandaşa istikrarın önemini anlatmak ve Türkiye'ye çelme takmak isteyenlere gereken cevabı vermektir! Bu seçimin önemini Üsküdar'daki tüm vatandaşlara ulaşarak anlatmak için milletvekili adaylarımızla, ana kademe, kadın kolları ve gençlik kolları yönetimlerimizle, mahalle teşkilatlarımızla, meclis üyelerimizle, belediye başkanlarımızla sahadayız. Esnaf ziyaretleri, gençlerle buluşma programları, STK ziyaretleri, ev sohbetleri, seçmen ziyaretleri, çat-kapılar ile vatandaşlarımızla, kanaat önderlerimizle bir aradayız. 7 Haziran seçimlerinden sonra adaylar tekrar değerlendirilmiş, halkın istekleri ve talepleri doğrultusunda adaylarımız belirlenmiştir. Her bir adayımız birbirinden değerli ve katkıları olan insanlardır.

Üsküdar halkına mesajınız var mı?

Ben öncelikle geçtiğimiz günlerde Ankara'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına taziyelerimi iletmek istiyorum. Hepimizin başı sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun. Hepimiz farkındayız ki bu bütün Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır. Halkımızın tamamına yönelik bir saldırıdır. Demokrasiye yapılmış bir saldırıdır. Küçük siyasi hesaplarla 1 Kasım'daki seçimlere gölge düşürme çabasıdır. Son 13 yılda Türkiye çok büyüdü. Büyük ve Yeni Türkiye'nin varlığından rahatsız olanlar, tuzakları ve planları alt üst olanlar ölümlerden medet umuyor artık. Vatandaşlarımız Türkiye üzerinde oynanan oyunların farkında.

TÜM VATANDAŞLARIMIZ OYUNU KULLANMALI

Terör saldırıları kimden gelirse gelsin bize, birliğimize, kardeşliğimize, Türkiye'ye geliyor. Birilerinin sloganları ''Hayatı durdur!'' Geriye doğru şöyle bir düşünün. Bunlar insanların hayatını durdurmaktan başka bir şey bilmiyorlar, yapmıyorlar. Bedenimiz güçlendikçe, ruhumuz şahlandıkça kirli ellerin daha çok hedefi olduk. Ancak yaşadığımız acılar bizi yıldırmamalı. Çünkü sorumluluklarımız her geçen gün daha da artmaktadır. İşte bu nedenlerle de tüm halkımızı oy kullanmaya davet ediyoruz. Görüşü ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız oyunu kullanmalı. Biz ülkemizi karşılıksız seviyor ve var gücümüzle milletimiz için çalışıyoruz. Bizim derdimiz gönül kazanmak, gönüllere girebilmek. İnanmış ve yetişmiş kadrolarımızla bu seçimden de zaferle çıkacağımıza inancımız tamdır. Bugün de bu aşk ile bu gaye ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

İnsanlarımız yönetilmeyi beklemesin. Bilgi ve becerisi varsa, projeleri varsa, söyleyecek sözü varsa siyasete girsin, yakın bulduğu partide görev alsın. Yakın bulduğu parti yoksa sivil toplum kuruluşlarında çalışsın. Bir vatandaş olarak isteğim herkesin siyasete ve dolayısıyla bu ülkeye sahip çıkmasıdır. Ben ilçe başkanı olarak seçmenimizin AK Parti'ye sahip çıkmasını istiyorum tabii ki. Bizim kapımız herkese açık. Vatandaşlarımız bize istedikleri zaman ulaşabilir. ''Ben'' değil ''Biz'' kavramını içselleştiren, kolektif bakış açısını benimsemiş teşkilat mensuplarımızla birlikte Üsküdar'a hizmet ve yatırımların artarak devam etmesi için var gücümüzle çalışacağız.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Politika

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir