Üsküdar Sahaf Festivali devam ediyor

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si düzenlenen ve kitapseverlerin merakla bekledikleri Üsküdar Sahaf Festivali, 70 sahafın kurduğu standlarla kapıları vatandaşların hizmetine açtı.

Üsküdar Sahaf Festivali devam ediyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında kitapları sevdirmek, kitap okuma bilincini yerleştirmek ve kitapseverlerle yazarları bir araya getirmek için hazırladığı Üsküdar Geleneksel Sahaflar Festivali Üsküdar Sahili'nde geçtiğimiz hafta kapılarını kitapseverlere açtı.

Tarihi belge değerindeki birbirinden kıymetli kitap, dergi, gazete, ferman, afiş ve poster koleksiyonları Üsküdarlıların ve İstanbulluların beğenisine sunun Sahaf Festivali 10-25 Ekim 2015 tarihlerinde Üsküdar Sahili'nde ziyaretçilerini bekliyor olacak. Festival kapsamında çizgi roman sergisi, sahaflık üzerine söyleşiler ve yardım amacı güden müzayedeler gibi birbirinden değerli onlarca etkinlik renk katacak.

İstanbul Sahaflar Derneği'nin işbirliğiyle açılışı yapılan Geleneksel Sahaflar Festivali'nde Osmanlı döneminde basılmış gazete, tarihi belge değerindeki kitap,dergi, afiş, harita ve ferman gibi önemli eserler 70 sahafın katkılarıyla görücüye çıktı.

KİTAP VE DENİZ KOKUSU AYNI ANDA ÜSKÜDAR'DA...

KİTAP VE DENİZ KOKUSU AYNI ANDA ÜSKÜDAR'DA...

Açılış programına Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Açılış programında konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Kitap festivallerinde gençlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Eğer vatandaşlarımız kitapla deniz kokusunu aynı anda duymak istiyorlarsa Üsküdar'a gelsinler'' dedi.

 Hilmi Türkmen, ''Kitap festivallerinde gençlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. Eğer vatandaşlarımız kitapla deniz kokusunu aynı anda duymak istiyorlarsa Üsküdar'a gelsinler'' dedi.

FESTİVALE GELEREK SAHAFLARI GEZMEK ULAŞIM AÇISINDAN ÇOK KOLAY

Başkan Türkmen, ''Kültür sanat etkinliklerini yaparken, sevgili gençlerimizi yanımızda görmek istiyoruz. 15 gün sürecek bu festivale ulaşım çok kolay olsun diye Marmaray Durağının karşısına yaptık. Üsküdar'ın içinden gelecek vatandaşlarımız için ulaşım daha zor. Marmaray ve gemiyle buraya çok rahat gelebilir, hatta aldığınız kitabı gemiyle seyahat ederken çok rahat bir şekilde okuyabilirsiniz. Gençlerimizin okuyan düşünen ve proje üreten bir nesil olmasını istiyoruz. Bu gibi festivaller bu çalışmalara yani gençlerimize hizmet eden bir faaliyet olarak göze çarpıyor. Bu festival gençlerimize hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

KİTAP SEVERLERDEN FESTİVALE YOĞUN İLGİ

Üsküdar Sahaflar Festivalini gezen üniversite öğrencisi Mücahit Ergül, ''Ben Hukuk öğrencisiyim. Marmaray'da afişlerde görmüştüm. Buraya gelerek bir gezeyim kitaplara bakayım dedim. Zaten ihtiyacım olan kitaplar var onlara baktım. Kitapların uygun olmasından dolayı burayı gezdim. Öğrenci olduğumuz için sıfır kitap alsak bize pahalı gelebiliyor ama bu tür festivallerde kitaplar bize uygun fiyata geliyor'' şeklinde konuştu.

KİTAP SEVERLERDEN FESTİVALE YOĞUN İLGİ

SAHAFLAR DA İLGİDEN MEMNUN

Üsküdar Sahiline stant kuran sahaflar, ''Biz geçen yılda kitaplarımızı sergilemiştik. İlk olmasından dolayı istek ve talepler iyiydi, bu senede daha iyi olmasını bekliyoruz. Şu andaki görünüme göre vatandaşların ilgisi yoğun tabi 15 gün buradayız, aynı yoğunluk devam edecek mi etmeyecek mi o zaman göreceğiz'' ifadelerini kullandı.

Üsküdar Sahiline kurulan Geleneksel Sahaflar Festivaline katılan kitapseverler, baskısı olmayan ya da nadir bulunan eseri bulma imkânına sahip olurken, festival 10.30-22.00 saatleri arasında 15 gün boyunca ziyaretçilere açık olacak.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir