Üsküdar'da kurban pazarlarına lavantalı önlem

Üsküdar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, kurbanlık hayvanları sağlık kontrolünden geçiriyor. Kurban pazarlarında oluşan kötü kokuların önüne geçilmesi için de, pazar alanlarına lavanta kokusu sıkılıyor.

Üsküdar'da kurban pazarlarına lavantalı önlem
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından 2 yaşından küçük olan ve hastalık tespit edilen hayvanlar karantina altına alınırken, kurban pazarlarının hijyen ortamının sağlanması için görevliler tarafından ilaçlanıyor. Ayrıca, kurban pazarlarında oluşan kötü kokuların önüne geçilmesi için de, belediye görevlileri tarafından pazar alanlarına lavanta kokusu sıkılıyor.

HASTALIK ŞÜPHESİ TAŞIYAN HAYVANLAR KARANTİNA ALTINDA

Üsküdar Belediyesi veteriner hekimlerinden Sıtkı Uçar, kurbanlık hayvanların sağlık kontrol işlemlerinin nasıl yapıldığını anlattı. Uçar, hastalık şüphesi taşıyan hayvanların karantina çadırına alındığını belirterek, şunları söyledi:

''Üsküdar'da bütün hayvan pazarımıza gelen hayvanların veteriner sevk kontrolü ile pasaportların hepsini kontrol ediyoruz. Burada karantina çadırı kurduk. Bu karantina çadırında 2 yaşını doldurmamış kurbanlık vasfı olmayan büyükbaş hayvanlar ile hastalıktan şüpheli hayvanları burada karantina çadırına alıyoruz. Bunları bayramın üçüncü, dördüncü gününe kadar tutuyoruz ve daha sonra biz hayvan sahiplerine teslim ediyoruz. Tabi bunların hepsini tek tek kulak küpe numaralarının pasaportta olup olmadıklarını veteriner sağlık raporunun olup olmadığını kontrol ediyoruz. Herhangi bir şüphe durumunda da hayvanları bu karantina çadırına alıyoruz.''

KURBAN PAZARLARI LAVANTA KOKUYOR

Uçar, kurban pazarlarının belediye görevlilerince özel olarak dezenfekte edildiğini belirterek, ''Kurbanlık hayvanların kontrolü dışında kurban satış yerlerinde dezenfeksiyon yapıyoruz. Tabii ki gerek insanlar gerek hayvanlar gerekse araçlar girip çıktığı için herhangi bir bulaşıcı tehlikesine karşı her gün pazarlarımızda dezenfeksiyonumuzu yapıyoruz.

Uçar, pazar yerlerinde oluşan kötü kokulara karşı aldıkları önlemi ise şu sözlerle açıkladı: ''Hayvan satışlarının olduğu yerde koku kaçınılmaz olacaktır. Bununla ilgili de biz Üsküdar Belediyesi olarak her yıl yaptığımız gibi bu yılda tüm kurban satış yerlerinin çevresini ve satış yerlerinde ilaçlama aracımızla lavanta kokusunu sıktırıyoruz. Bir nebze olsun hayvan kokusunu veya insana ağır gelen bir kokuyu azaltmaya çalışıyoruz'' dedi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir