Üsküdar'da Nostaljik Denetleme

Zabıta ekipleri kuruluşunun 189.'uncu yıl kutlamaları kapsamında İhtisap Ağası, Kavas ve Cumhuriyet dönemi belediye zabıtası kıyafetleri ile Üsküdar'da nostaljik denetleme yaptı.

Üsküdar'da Nostaljik Denetleme
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Zabıta Ekipleri, Zabıta Teşkilatı'nın 189.'uncu yılı kutlamaları çerçevesinde Osmanlı'dan döneminden günümüze kadar uzanan dönemde kullanılan zabıta üniformalarıyla Üsküdar'da nostaljik denetleme yaptı.

Ekipler bir yandan denetleme yaptı bir yandan da zabıta tarihi ile ilgili bilgileri vatandaşlarla paylaştı. Üsküdar'da Balık Çarşısı ve Mimar Sinan Çarşısı'nda fiyat denetimi yapan nostaljik kıyafetli zabıtalara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Zabıta ekipleri kuruluşunun 189.'uncu yıl kutlamaları kapsamında İhtisap Ağası, Kavas ve Cumhuriyet dönemi belediye zabıtası kıyafetleri ile Üsküdar'da nostaljik denetleme yaptı.

ÜSKÜDAR'DA NOSTAJİK DENETLEMEYE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Zabıta Teşkilatı'nın 189.'uncu yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik yapıldığını belirten Zabıta Görevlisi Mustafa yıldız, ''Zabıta kuruluşunun dünden bugüne nasıl bir değişim gösterdiğini sergilemek üzere temsili kıyafetler giydik. Benim giydiğim kıyafet Kavas Başı 19. yüzyılın başlarında çarşı ve pazarlarda fiyatları deneyimi ve esnaflık adabına uygunluğu denetleyerek karşılığında cezaların verilmesi ile görevliydi'' dedi.

''ÇOK GÜZEL TEPKİLER ALDIK''

Giydiği kostümün Cumhuriyet Dönemini temsil ettiğini ifade eden Özgür Kılıç, ''1956 yılında 1580 sayılı kanun ile belediye zabıta teşkilatı  polis teşkilatından ayrılarak hizmet vermeye başladı. 1969 yılına kadar da bu kıyafetle devam etti. Çok güzel dönüşler aldık vatandaşlarda ilginç buldular fotoğraf çektirmek isteyenler çok oldu'' diye konuştu.

ÜSKÜDAR'DA NOSTAJİK DENETLEMEYE VATANDAŞLARDAN YOĞUN İLGİ

Nostaljik kıyafetlerle yapılan denetlemelerden memnun kaldığını söyleyen Sakine Coşkun isimli vatandaş ''Kıyafetleri çok beğendim, çok güzel olmuşlar. Eski Osmanlı kültürünü bir anda bize yaşattıkları için teşekkür ederim'' şeklinde  konuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir