Seçim sandıkları Üsküdar'da çiçek açtı

Üsküdar Belediyesi, şeffaf sandıkların gelmesiyle birlikte atıl duruma düşen ahşap seçim sandıklarını saksı olarak yeniden değerlendiriyor.

Seçim sandıkları Üsküdar'da çiçek açtı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi, seçim yasalarındaki güncellemeyle yerini şeffaf sandıklara bırakan eski ahşap seçim sandıklarını çevre duyarlılığı çerçevesinde yeniden değerlendirdi ve sandıklara çiçek ekildi. Temizlik İşleri Müdürlüğü Atık Yönetim Merkezi'nde atıl durumdaki ahşap sandıkların bir kısmı çiçeklendirilirken, bir kısmı da yakacak haline getirildi ve ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Seçim sandıklarının değiştirildiği 2010 yılı Anayasa Referandumu sonrasında, yerini hafif ve sert plastikten yapılmış şeffaf sandıklara bırakan 3 bin 672 ahşap seçim sandığını yeniden değerlendirme projesi hakkında konuşan Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Salih Uzun, ''Ahşap oy sandıklarının imha edilmesine karar verilmesiyle birlikte, bu sandıkların çevreyi kirletmemesi açısından Üsküdar Belediyesi olarak çözüm bulmaya çalıştık. Bir kısmına çiçek ekerek doğayla dost bir vazife kazandırdığımız sandıkların geri kalanını ise Atık Yönetim Merkezi'nde yakacak haline getirerek ihtiyaç sahiplerine dağıtıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Standart süreçte sandıkların imha edilmesi için önce parçalanması ve ardından Şile'de bulunan döküm sahasına atılması gerektiğini belirten Uzun, bu işleme oranla maliyet ve çevre duyarlılığı açısından çok daha verimli olan çiçek ekme yöntemine başvurduklarını belirtti.

Üsküdar Belediyesi, şeffaf sandıkların gelmesiyle birlikte atıl duruma düşen ahşap seçim sandıklarını saksı olarak yeniden değerlendiriyor.

YENİ SANDIKLAR DAHA KULLANIŞLI

Isıya ve kırılmaya dayanıklı, sert plastikten yapılan yeni şeffaf sandıkların seçim sürecindeki birçok sıkıntıyı çözdüğünü belirten Sahil Uzun, sözlerini şöyle tamamladı: ''Eski tahta sandıkların nakli, hem iş gücü hem de zaman kaybına neden oluyordu. Tahta sandıklar seçim tarihinden yaklaşık 2-3 gün önce okullara teslim edilmesi, bunların muhafaza edilmesi, korunması ve seçim bittikten sonra tekrar toplanarak taşınması sıkıntı teşkil ediyordu. Tahta sandıkların taşınması için büyük araçlar; muhafaza edilmesi için de büyük ve yüksek yerler gerekmekteydi. Sandıkların sayısının fazla olması ve ergonomik olmamasından dolayı iç içe geçemiyor ve bu nedenle yer sıkıntısı oluşturuyordu. Tahta sandıkların yapısı itibari ile nemden kaynaklı çürümelerde meydana geliyordu. 5980 sayılı kanunda yapılan değişiklik sayesinde yukarıda bahsi geçen sıkıntılardan kurtulmuş olduk. Şeffaf sandıklar sayesinde demokrasinin getirdiği şeffaflık ve güvende sağlanmış oldu. Ayrıca tahta sandıkların neden olduğu yer sorunu yeni sandıkların iç içe geçmesi, hafif olması fazla yer kaplamaması nedeni ile ortadan kalktı.''

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir