Çok seyahat edenler neden daha başarılı oluyor?

Hepimiz başarılı olmak isteriz ancak içimizden bazıları başarılı olurken, bazıları olamayacaklar. Ve başarıya giden yolu yaratanın ne olduğu konusunda da pek çok tartışma var.

Çok seyahat edenler neden daha başarılı oluyor?
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kuşkusuz ki azim, çok çalışkan olmak, odaklanmış ve motive olmuş bir şekilde çalışmak bunların arasında bulunuyor. Ancak başarıya ulaşmak ne zaman uzaklaşıp tatile çıkacağınızı bilmekten geçiyor olabilir mi? Daha sık seyahat eden insanların daha başarılı olma eğilimi gösterdiğine dair çok fazla kanıt var.

İşte bunun nedenleri;

1- BİLİNMEZE KARŞI DUYULAN KORKU HIRSINIZI HAREKETE GEÇİRİR

Seyahat etmek, karakterinizi geliştirirken, doğal olarak yeni beceriler elde etmenize yardımcı olur. ''Sıklıkla seyahat etmek kendinizi rahat hissettiğiniz bölgeden dışarı çıkmanızı, yeni dünyalara ve deneyimlere açılmanızı sağlar. Yeni senaryolarla karşılaşıp, yeni insanlara rastladığınızda, bilinmeze karşı duyduğunuz korkuyu atlatmak ve bu korkunuzu yönetmek konusunda etkili stratejiler geliştirirsiniz'', diyor bir klinik psikolog ve ruh sağlığı uzmanı olan Dr. Ben Michaelis.

Seyahat ettiğiniz zaman, harekete geçmeyi ve zorlukları kabul etmeyi öğrenirsiniz. Aynı zamanda değişime uyum sağlamanın ve kaynaklarınızı akıllıca kullanmanın yaratıcı yollarını da öğrenirsiniz. Bu davranışların hepsi iş hayatında başarılı olmanın, inovasyon ve yaratıcılığı canlandırmanın tam merkezinde yatar.

2- YENİ BİR ŞEYLER DENEMEK UFKUNUZU GENİŞLETEBİLİR

Çoğumuz her gün aynı ofisteki, aynı masaya oturuyor ve aynı bilgisayarda çalışıyoruz. Bu, rahat bir şey. Ancak bazen alışkın olduğumuz ortamlardan çıkıp yeni şeyler gördüğümüzde, çok daha fazla şey öğrenebilir ve çok daha fazla düşünebiliriz.

Gittiğimiz yerden yeni fikirlerle ayrılabiliriz. Değişimi kucaklamak hepimize hayatımızın her alanında yardımcı olabilir.

3- HER ZAMAN BÜYÜK RESMİ GÖRÜRSÜNÜZ

İşten izin alıp tatile çıkmadığımız zamanlarda, günlük baskılara kapılmak kolaydır. Sadece uzunca bir hafta sonu için bile olsa, biraz işten uzakta vakit geçirmek, gerçekten neyin önemli olduğunu görmenizi sağlayacak şekilde bir psikolojik mesafe yaratır.

''Biraz uzaklaşıp uzaktan baktığımızda, büyük resmi görmek, sadece önümüzde olana değil gerçekten istediğimiz şeye odaklanmak ve istediğimize ulaşmak için risk almaya daha açık olmak kolaylaşır. Tatile çıkıp kendimizi işten tamamen uzaklaştırmak güzel bir şey olsa da, ben size işinizde neyin önemli olduğunu düşünmek için sadece on beş dakikanızı ayırmanızı tavsiye ediyorum çünkü psikolojik bir mesafede olduğunda bunu çok daha başarılı bir şekilde yapabilirsiniz,'' diyor sinir bilim koçu Profesör Doktor Josh Davis.

İşinizde gerçekten önemli olan şeylerle yeniden bağlantı içine girmek, önceliklendirme konusunda çok daha başarılı olmanızı sağlar.

4- TATİLLER GENEL ANLAMDA SAĞLIĞIMIZIN DÜZELMESİNİ SAĞLAR

Stresin birikmesi, neredeyse her hastalığa yakalanma riskimizi artırır. Hastalıklar ve sağlıksız olmak ise kişisel ve profesyonel hedeflerinizi istikrarlı bir şekilde sürdürme yeteneğinizi etkiler.

''Tatiller kaygı seviyenizi düşürüp, metabolizmanızı güçlendirebilirler. Tatiller sağlığımızı etkilemekle kalmaz, aynı zamanda yaratıcılığı yükseltir, bize enerji depolamak için zaman verir ve uzun dönemde verimliliği artırarak pozitifliği yükseltir,'' diyor Jessie Gill.

Dışarıda keşfedilmeyi bekleyen güzel bir dünya var.

5- İLETİŞİM AĞI KURMAK, ETKİ VE SAYGI YARATMANIZA YARDIMCI OLUR

Sharon Schweitzer, bir danışmanlık şirketinin, birden fazla yıl sürecek başlıca bir görev için Myanmar'a gönderilen CEO'sunun hikayesini anlatıyor. Myanmar, 1962 ile 2011 yılları arasında askeri diktatörlük tarafından yönetilen bir ulustu. Bu da söz konusu CEO'nun, ülkenin kültürünün süreçleri insanların önüne koyduğunu düşünmesine neden oldu. Ancak kısa süre içinde bunun tam tersinin doğru olduğunu öğrendi.

Zaman içinde bu CEO, hükümet ve iş camialarında son derece güçlü bir çevre geliştirdi. Taylandlı bir şeker ihracatçısı ile tanışmasının ardından, bu ihracatçıyı ülke çapındaki devlet bakanlıklarındaki üst düzey yöneticilerle tanıştırdı.

Bu iletişim ağı, herkes için başarıyla sonuçlandı. Bahsettiğimiz bu CEO, rüşveti ve yolsuzluğu bir yana bırakın, kurallara uygun, haksız kazanca bile tenezzül etmeden değerli ilişkiler kurabileceğinizin bir örneği.

Bir zamanlar bir başka CEO'nun ona söylediği gibi; ''Herhangi bir şeyin imzalanmasını, mühürlenmesini ya da teslim edilmesini beklemeden önce bir kaç yıl boyunca ilişkilere yatırım yapmak gerekir.''

6- GELİŞMİŞ SEVİYEDE PLANLAMA YAPMAK, PROJELERİN DÜZGÜN BİR ŞEKİLDE TAMAMLANMASINI GARANTİLER

Schweitzer ile yaptığı röportajda, Japonya'nın Houston'daki konsolos yardımcısı Bay Yuki Ochiai, Japon yönetim kurullarında neden neredeyse hiç anlaşmazlık yaşanmadığını açıkladı: gelişmiş seviyede planlama ve fikir birliği, ya da bir başka deyişle Japonların nemawashi kavramı.

Esas itibarıyla nemawashi, bahçe işlerinde kullanılan ve ağaçların şok durumuna gelmesini engellemek için budamanın ve fide dikiminin önemini vurgulayan bir ifadedir.

Bay Ochiai, nemawashi'nin iş dünyasına uyarlandığında, son toplantıya ya da son görüşmelere katılacak kişilerle, bir projenin ya da fikrin açıklanması için daha önceden yapılan bir dizi toplantı düzenlemek anlamına geldiğini söylüyor.

Bu da, olabilecek herhangi bir zorluğun yüzeye çıkmasına olanak sağlıyor. Ancak o zaman sorunlar tartışılabiliyor, düzeltilebiliyor ve ortadan kaldırılabiliyor. Ve bu da, toplantılarda kesintileri, anlaşmazlıkları ve itibar kaybını engellemekle kalmıyor aynı zamanda grup satışlarını da kolaylaştırıyor.

Schweitzer, Tokyo'ya yaptığı son ziyarette, Japon iş adamlarının benzer şekilde giyindiklerini fark etmiş. Schweitzer, koyu renk takım elbiseleri, beyaz gömlekleri, yumuşak kravatları, siyah ayakkabıları ve deri omuz çantalarıyla bu iş adamlarının ''Japonya'daki grup uyumunun klasik bir örneği'' olduğunu söylüyor.

7- SEYAHAT ETMEK DAHA YÜKSEK SEVİYEDE BİR BAKIŞ AÇISI GELİŞTİRMENİZİ SAĞLAR

''Ne zaman bir seyahatten dönsem, kendimi yeni bir şeyler öğrendiğimi ve dünyanın gerçek anlamda nasıl çalıştığı hakkındaki bilgimin ve bakış açımın geliştiğini hissederim. Dünya, katkı sağlama ve öğrenme imkanları açısından dev gibiyken, fiziksel ulaşım açısından ise hiç de büyük olmayan bir yer,'' diyor CEO'lara ve üst düzey yöneticilere başarılı olmak konusunda tavsiyelerde bulunan bir şirket olan ThreeEQ'nun baş danışmanı Jason Ma.

Ma sözlerine şu şekilde devam ediyor; ''Benim ilk önceliğim ailemdir ancak sadece kendimle kaldığım seyahatlere çıkmanın, bana düşünüp taşınmak, zihnimi temizlemek ve yenilenmek için alan yarattığını itiraf etmek zorundayım. Bu seyahatleri birbirimizi özlemek için bir fırsat olarak değerlendirmenin, ilişkilerimize gerçekten iyi geldiğini gördüm.''

yourtango.com


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir