Altunizade Koru Camii ibadete açıldı

Üsküdar'da Validebağ Korusu yanında yapılan Altunizade Koru Camii ibadete açıldı. Yapımı sırasında tartışmalara neden olan camide cuma namazını kılan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Hoş olmayan görüntüler oldu. Bizler hepsini unuttuk'' dedi.

Altunizade Koru Camii ibadete açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar'da Validebağ Korusu yanında inşa edilen Koru Camii, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Üsküdar'da Validebağ Korusu yanında inşa edilen Koru Camii, Ramazan Bayramı'nın birinci gününde kılınan cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı.

Yapımı sırasında tartışmalara neden olan cami, ilk cuma namazında vatandaşların akınına uğradı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de vatandaşlarla beraber cuma namazını Koru Camii'nde kıldı. Cuma hutbesinin ardından Başkan Türkmen, camiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Hilmi Türkmen, caminin hayırlı olması temennisinde bulunarak, ''Bugün bayram, üstelik cuma günü. Müslümanlar için iki bayram bir arada. Bugün güzel şeyler konuşmak lazım. Bizim de hamdolsun güzel bir camimiz ibadete açıldı. Bu mahallemize hayırlı uğurlu olsun. Burada yaşayan insanlarımız için hakikaten güzel bir eser oldu. Bu camimiz tamamen hayırseverlerimiz tarafından yapıldı. Bu camimizin yapılış aşamasındaki plan durumunu benden önceki Mustafa Kara başkanımız zamanında başladı, planları yapıldı. 9-10 ay öncesinde de başlamış olduk'' dedi.

''HOŞ OLMAYAN GÖRÜNTÜLER OLDU HEPSİNİ UNUTTUK''

Caminin yapımı esnasında yaşanan tartışmalara da değinen Başkan Hilmi Türkmen, ''Biraz hoş olmayan, arzu edilmeyen bir takım görüntüler, gürültüler oldu. Ama biz bunların hepsini unuttuk. Unutmak istiyoruz. Görüldüğü gibi hiçbir tane ağacın kesildiği yok. Bu camimizin Validebağ Korusu'yla alakası yok. Buraya 30'a yakın çam ağacı, fidanlar diktik. Daha da yeşillendi. Çevre düzenlemesini henüz tamamlayamadık, eksiklerimiz var'' diye konuştu.

Altunizade Koru Camii ibadete açıldı

300 metrekarelik bir alana sahip olan caminin çok büyük bir cami olmadığına dikkat çeken Başkan Türkmen, ''Gördüğünüz gibi cami yetmiyor. Biz buraya ihtiyaç olduğu için camiyi düşündük. Burada bir zafer kazanmış edasıyla konuşmak hoş olmaz. Bu güzel eser mahallenin eseri oldu. Camiler bizim medeniyetimizin mührüdür. Sıkıntılı anlar geçti gitti'' dedi.

Altunizade Koru Camii ibadete açıldı

''CAMİLERİN BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDEKİ YERİ AŞİKAR''

Üsküdarlı olduğunu belirten Bayram Öztürk, ''Bayramın birinci günü ve de cuma günü önemli bir açılış. Epey tartışmalara neden oldu. Ama nihayetinde böyle bir güne denk geldi, mübarek olsun'' diye konuştu.

Veli Karadeniz isimli vatandaş ise, ''Camilerin bizim kültürümüzdeki yeri aşikar. Bence faydalı oldu. Bu camiden niçin bazı insanlar rahatsızlık duydu bunu anlamak güç doğrusu. Caminin burada olmasında fayda var'' dedi.

Namaz sonrası vatandaşlara şerbet ve lokum ikram edildi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir