Botan Efsanesi, Üsküdar'da sahura renk kattı

Ramazan'ın bir başka iklimde yaşandığı Üsküdar'da iftar, sahur ve Enderun teravihleri programlarıyla süren etkinlikler 'Botan Efsanesi'nin gösterisiyle daha da bir renklendi.

Botan Efsanesi, Üsküdar'da sahura renk kattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Kültür ve sanat şehri Üsküdar, Siirt'in kadim zengin kültürünü yansıtan; ilçedeki öğretmen, öğrenci, esnaf ve çeşitli meslek guruplarından oluşan 45 kişilik ''Botan Efsanesi Gösteri Sanatlar Topluluğu''nun müthiş halk oyunları şovuyla şenlendi. Sahur öncesi alanı dolduran yaklaşık 10 bin davetli Botan Efsanesi'nin müthiş performansı ile coşarken, tarih bu şovla birlikte Üsküdar'da adeta sanata dönüştü.

İFTARLAR SAHURLAR VE BOTAN EFSANESİ

Ramazan boyunca ilçedeki 13 farklı noktada kurulan iftar çadırları, her gün 24 farklı mahalledeki sokak iftarlarıyla günde 30 binin üzerinde kişiye ikramda bulunan ve Enderun teravihleri ile Osmanlı dönemi teravih kültürünü canlandıran Üsküdar Belediyesi, Şemsipaşa Meydanı'ndaki son sahur programı öncesi ''Botan Efsanesi'' ile vatandaşlara görsel bir şölen sundu.

Başkan Hilmi Türkmen yoğun ilginin gösterildiği sahur programında alana girişinde vatandaşların masalarını dolaşarak onlarla sohbet edip hal hatırlarını sordu.

TARİH ÜSKÜDAR'DA SANATA DÖNÜŞTÜ

Başkan Hilmi Türkmen yoğun ilginin gösterildiği sahur programında alana girişinde vatandaşların masalarını dolaşarak onlarla sohbet edip hal hatırlarını sordu.

Botan Efsanesi'nin gösterisi öncesi sahneye çıkan Başkan Türkmen Üsküdar'ın bir Ramazan şehri olduğuna vurgu yaparak, ''Mübarek Ramazan'ın en güzel, en özel yaşandığı belde hiç şüphesiz Üsküdar'dır. Bizler sanat, kültür ve medeniyet şehri Üsküdar'ımızda Siirt'in zengin kültürünü yansıtan bu gösteriyle birlikte tarihin kadim huzurun beldemizde sanata dönüştüğüne tanıklık ettik'' diye konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen, ''Ramazan'da Üsküdar Meydanı başta olmak üzere değişik mahallelerimizde her akşam 30 bin Üsküdarlı ile birlikte iftar yapıyoruz.''

''İFTARLARIN YANI SIRA SAHUR PROGRAMLARI''

Ramazan ayının Üsküdar'da bir başka yaşandığını dile getiren Başkan Hilmi Türkmen, ''Ramazan'da Üsküdar Meydanı başta olmak üzere değişik mahallelerimizde her akşam 30 bin Üsküdarlı ile birlikte iftar yapıyoruz. Ancak bu yıl yeni bir gelenek başlattık sahur sofrası da hazırlıyoruz. Üsküdar'da özellikle hafta sonlarına denk gelen sahurlarda Üsküdarlı hemşehrilerimiz ile birlikte sahur da buluşuyoruz. Bu akşamda güzel bir sahur sofrasında bir araya geldik. Yaklaşık 10 bin Üsküdarlı halkımızın yanı sıra Üsküdar'ın dışından gelenler de var. İstanbul'un değişik ilçelerinden hatta şehir dışından gelen dostlarımız var. Muazzam bir sahur sofrasında Üsküdarlı hemşehrilerimizle bir araya geldik'' diye konuştu.

BOTAN EFSANESİ SAHURA RENK KATTI

''BOTAN EFSANESİ SAHURA RENK KATTI''

Botan Efsanesinin gösterileriyle sahura programına büyük renk kattığını belirten Başkan Türkmen, ''Siirt Valiliği'nin Siirt Görsel Tanıtım Topluluğu'nun hazırlamış olduğu bu efsane gösteri de gecemize ayrı bir renk kattı. Gösteri, sahur programına ayrı bir heyecan kattı. Özellikle acının, hüznün paylaşıldığı, Botan hikayesinin tarihinin sahneye taşındığı, sanata dönüştürüldüğü bir gösteri oldu. İlgi alaka yoğundu. Ben hem efsane guruba teşekkür ediyorum. Üsküdarlı dostlarımızla birlikte bu gösteri sayesinde hakikaten çok farklı bir gece yaşamış olduk. Zaten Ramazanın bereketi bütün Üsküdar'ı, Bütün İstanbul'u Bütün Türkiye'yi sarmış durumda. Bu efsane sanat gösterisi de ayrı bir renk katmış oldu'' dedi.

Botan Efsanesi'nin gösterisi Üsküdar'daki sahur programına renk kattı

Başkan Hilmi Türkmen konuşması sonrası geceye konuk olarak katılan komşu ilçelerin basın danışmanlarıyla toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Siirt'in zengin kültürü Üsküdar'a renk kattı

İlahiler eşliğinde başlayan, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam eden program, sahur yemeği ile beraber dualar eşliğinde sona erdi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir