Yılmaz Bayat, ''Şimdiki çadırlarda taverna havası var''

Üsküdar eski Belediye Başkanı Yılmaz Bayat Milli Gazete'den Tolga Saçıkaralı'ya konuştu. ilk Ramazan çadırının nasıl kurulduğunu, Ramazan programlarının nasıl başladığını ve belediyelerin Ramazan şenliklerinde yaşadığı değişimini anlattan Bayat, çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yılmaz Bayat, ''Şimdiki çadırlarda taverna havası var''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Milli Gazete internet sitesinde yer alan röportajda bazı belediyelerin Ramazan'ın ruhuna aykırı etkinlikler düzenlediğini söyleyen Üsküdar eski Belediye Başkanı Yılmaz Bayat, ''Biz ilk iftar çadırlarını bir ihtiyacı gidermek için kurmuştuk. Fakat şuan bazı belediyeler, Ramazan şenliklerini taverna havasında kutluyor. Bu işin ruhunu kavrayamamaktır. Rahmetli Erbakan hocamız 'Ameller niyetlerle çarpılır' diyerek Hadis-i Şerifi matematiksel bir ifadeyle yorumlardı. Yani niyet bozuksa ne kadar amel yaparsan sonuç sıfırdır'' diye konuştu.

Bugünkü Ramazanlar eskisine oranla daha farklı bir atmosferde yaşanıyor. Bu ortamın değişmesini nasıl görüyorsunuz?

Ramazan Allah'a adanması gereken bir aydır. Öncelikle bunu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Ramazanın ulûhiyetine bir halel getirmemek lazım. Ramazan ibadet, yardımlaşma, paylaşma ve bir kültür ayı olarak değerlendirilmeli ve bu hususlar öne çıkarılmalıdır. Ayrıca Ramazan Ayı şenlikli olmalı ama bunun salt bir eğlenceye dönüşmesine de fırsat verilmemelidir. Bu ikisi arasında ince bir çizgi var, çok dikkat etmek gerekiyor aksi halde ipin ucu kaçabilir. Ramazan çadırının amaçlarından birisi de Ramazanı gündemde tutmak ve bilhassa çocukların zihninde Ramazan fikrinin oluşmasına katkı sağlamaktı. Çocukları sebebiyle çadıra gelen çok aile vardı. Bilhassa Mehter Konserleri ve Karagöz-Hacivat programları çocukların en çok izlediği ve çadırı doldurdukları geceler olurdu. Çocuklar Mehteri tanımış oldular bunun önemli bir hadise olduğunu düşünüyorum. 2004-2009 yılları arasında Ramazan Çadırlarında eğlence programları ağırlık kazanmış eğlence boyutu öne çıkarılmıştı, hatta bir taverna havasında geçen gecelere şahit oldum. Günümüz programlarında ise kültürel etkinliklerin ağırlık kazandığını görüyorum bu da bizi memnun ediyor. Fakat bazı belediyeler mübarek Ramazan'ı hala taverna havasında geçiriyor...

 

Röportajın tamamını okumak için tıklayın...

 

Kaynak : Milli Gazete


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Güncel Olaylar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir