İkinci Bahar Kahvesi törenle açıldı

Üsküdar Belediyesi'nin 60 yaş üzerindeki yaşlılar için özel olarak düzenlediği ''İkinci Bahar Kahvesi'' düzenlenen törenle hizmete açıldı.

İkinci Bahar Kahvesi törenle açıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Uncular Caddesi üzerinde yer alan ''İkinci Bahar Kahvesi''nin açılışına; Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Adayı Mustafa Demiral, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, Emekliler Derneği Üsküdar Şube Başkanı Fatma Önerge ve çok sayıda davetli katıldı.

Üsküdar Belediyesi'nin 60 yaş üzerindeki yaşlılar için özel olarak düzenlediği ''İkinci Bahar Kahvesi'' düzenlenen törenle hizmete açıldı.

BÜTÜN HİZMETLERİ BELEDİYE KARŞILAYACAK

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''İkinci Bahar Kahvesi''nde bütün hizmetlerin belediye tarafından karşılanacağını söyleyerek; ''Burada ikramdan, temizliğe, güvenliğinden ve diğer bütün gereksinimlerini karşılamak bizim vazifemiz'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, Üsküdar'da her mevsimin bahar ve her mevsimin bir güzellik olduğuna vurgu yaparak, ''Biz de bu güzelliklerden esinlenmiş olacağız ki 'İkinci Bahar Kahvesi' ismini koyduk. Geleneğimiz , inancımız, aldığımız siyasi ve sosyal kültürümüz bize büyüklerimize saygıyı emreder. Biz kadim huzurun diyarı dediğimiz Üsküdar'da eğer ki huzuru tam anlamda tesis edeceksek büyüklerimizi ihmal edemeyiz. Tabi burada Fatma Hanım konuşması sırasında duygularına sahip olamadı ve ağladı. Bura da açtığımız bu mekan denizde bir damla bile değil. Yaptığımız her projemiz insan odaklı olsun istiyoruz'' dedi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Asıl hayat, ikinci baharda yaşanır. Ülkemize emeği geçmiş sizlere hizmet etmek bizim en mukaddes vazifemizdir.'' dedi.

BAŞKAN TÜRKMEN, ''HAYAT KIRKINDAN SONRA BAŞLAR''

Hayat kırkından sonra başlayacağına vurgu yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Asıl hayat, ikinci baharda yaşanır. Ülkemize emeği geçmiş sizlere hizmet etmek bizim en mukaddes vazifemizdir. Hepimiz yaşadığımız toplumdan, çevremizden, sevdiklerimizden vefa görmek isteriz. Emeklerimizin boşa gitmediğini, hayatımızı boşa harcamadığımızı bilmek isteriz. Torunlarımızla kucaklaşmak ve mutluluğu yaşamak isteriz. Bu düşüncelerle, huzur şehri Üsküdar'ımız, emekli dostlarımızın daha huzurlu yaşamasına, huzura kapı aralamasına vesile olacak yeni bir mekâna kavuşuyor. Bir dostluk, kardeşlik, paylaşım merkezi, bir sohbet, muhabbet, mutluluk ortamı burada hayat buluyor'' diye konuştu.

İnsanın ihtiyar olmaya karar verdiği zaman ihtiyar olacağını belirten Başkan Türkmen, ''Emekli de olsak, ihtiyar olarak da addedilsek, yaşımız 70'i bulsa da, İhtiyar mı, genç mi olduğumuza kendimiz karar vermeliyiz. Bu düşünceyle dostlukların ve eski dostların buluşmasına sahne olacak; Sohbet ve muhabbetinizle güzelleşecek; Nice güzelliklerin paylaşımına vesile olacak bu mekânın adını, 'İkinci Bahar Kahvesi' olarak belirledik'' dedi.

Üsküdar'da 10 bini aşkın emeklinin olduğunu söyleyen Başkan Türkmen, ''Sabah kalkınca nereye gideceğim diye düşünmeyin. Burada eski dostlarınızla buluşun. Yeni dostlar edinin, kaynaşın, paylaşın. Yeni ufuklara açılmak isterseniz kitaplar yanı başınızda. Neşelenmek isterseniz dama, satranç, internet var. Dahası, ev yapımı poğaçalar, börekler, mis gibi çaylar var, muhabbet var. Bunlara yeni şeyler de ekleyeceğiz. Yeri geldikçe istediğiniz farklı konularda programlar düzenleyeceğiz. Mesela film günleri yapacağız. Sağlık seminerleri gerçekleştireceğiz inşallah'' diye konuşarak sözlerini noktaladı.


FATMA ÖNERGE, ''EN BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLDU''

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şubesi Başkanı Fatma Önerge'de merkezin açıldığı yerin kendisi için anlamlı olduğunu belirterek, ''1970 senesinde Türkiye Emekliler Derneği Şubesi Uncular Apartmanı'nda kurulmuştu. Ne tesadüf ki 'İkinci Bahar Kahvesi'ni de hemen bu binanın yanında açıyoruz'' dedi.

Türkiye Emekliler Derneği Üsküdar Şubesi Başkanı Fatma Önerge

Fatma Önerge, 18 senedir dernek başkanlığı yaptığını söyleyip, ''17 yıllık hayalim bu merkezin açılmasıyla gerçekleşti. En büyük hayalim yaşlılarımızın, emeklilerimizin rahatlıkla buluşabileceği, çaylarını kahvelerini yudumlayabilecekleri böyle bir yeri açabilmekti. En büyük hayalimi gerçeğe dönüştüren Başkanımız Hilmi Türkmen'e sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum'' diye konuştu.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün konuşmasında; ''İnsanların alın terlerini dökerek emeklerin karşılığı olan 'kutsal hak' dediğimiz emekliliği elde ederler. Emeklilik yaşamın sonu değil aksine ikinci bir yaşamdır. Allah herkese nasip etsin. Emekli bu ülkenin annesidir, babasıdır. Bu güzel mekanı emeklilere kazandıran Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'e teşekkür ediyorum'' dedi.

İkinci Bahar Kahvesi törenle açıldı

Protokol konuşmalarının ardından ''İkinci Bahar Kahvesi''nin açılış kurdelesi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yaptırılan dua ile kesilerek hizmete açıldı.

''İkinci Bahar Kahvesi''nin açılış kurdelesi Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen tarafından yaptırılan dua ile kesilerek hizmete açıldı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir