Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm başlıyor

Üsküdar'da kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi AK Partili üyelerin ''EVET'' oyuyla kabul edildi.

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm başlıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İBB. Meclisinde Üsküdar Nazım İmar Planı tadilatı teklifi'nin kabul edilmesinin ardından konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Boğaz'daki yapı yoğunluğunu artırmadan estetiği bozmayan güzel binalar yapacaklarını belirterek ''Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu'' dedi.

ÜSKÜDAR'DA KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNÜ AÇACAK KARAR

Üsküdar'da kentsel dönüşümün başlamasına ilişkin imar planı değişikliği teklifi, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oy çokluğuyla kabul edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi'nin mayıs ayı toplantısının dördüncü birleşimi Saraçhane'deki belediye binasında gerçekleştirildi.

Üsküdar'da Kentsel Dönüşüm başlıyor

Meclis'te, Üsküdar-Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı tadilatı teklifi oylamaya sunuldu. Teklifi içeren komisyon raporunun oylanması sırasında tartışma yaşandı. CHP Grubu, rapora ''RET'' oyu vereceğini açıkladı.

İmar Komisyonu Başkan Vekili Timur Soysal, raporun teknik boyutuyla ilgili bilgi verdi. Kanunda ticaret konut alanlarıyla ilgili yapılmış herhangi bir kısıtlama olmadığını belirten Soysal, şöyle konuştu:

''Ticaret artı konut planı var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edilmiş ve onaylanmış plan. Geçen ay kabul ettiğimiz dosya da mevzuat açısından bir sorun taşımıyor. Geçen ay konuştuğumuz raporda ise dönüşüm olacak yerdeki insanlar depo alanına taşınacak. Daha sonra eski yerlerine geçecekler. Depo alanına mümkün olduğu kadar fazla konut üretilsin istedik. Çünkü dönüşüm çalışmaları yürürken insanların geçici ikamet edeceği alanlar hazır olsun istiyoruz. Üsküdar Belediyesi ile TOKİ'nin imzalayacağı protokolle konutlar hak sahibine verilecek.''dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamada rapor, CHP'li meclis üyelerinin ''RET'' oyuna rağmen AK Partili üyelerin ''EVET'' oyuyla kabul edildi.

Üsküdar'da kentsel dönüşüm yapılmasına ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı teklifi AK Partili üyelerin ''EVET'' oyuyla kabul edildi.

BAŞKAN TÜRKMEN ''ÜSKÜDAR'IN ESTETİĞİNİ BOZMAYACAĞIZ''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, bu kararın Üsküdar için hayati önem taşıdığını söyledi. Türkmen, ''Üsküdar'da kentsel dönüşümün ilk kazması bu kararla vurulmuş oldu. İnşallah yakında TOKİ ile yapacağımız protokolle yerinde dönüşüm mantığıyla ilerleyeceğiz. Şu anda orada vatandaşlarımız bulunmakta. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, onları hak sahibi yapacak şekilde dönüşümü başlatıyoruz. Şu andaki kaçak projeleri yıkıp, yerine Üsküdar estetiğini bozmayacak ve koruyacak şekilde güzel binalar inşa edeceğiz. Bizim uygulamamız sadece Üsküdar'da değil, İstanbul'da önemli ve örnek bir uygulama olacak. Toplam alanımız 45 dönüm ve mülkiyetin tamamı kamu mülkiyetindedir. Yoğunluğu artırmadan Boğaz'daki estetiği daha da güzelleştirecek örnek bir proje olacak. Hayırlı olsun'' dedi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Emlak ve İmar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir