''Yöresel Günler Festivali'' Üsküdar'da başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve 7 gün sürecek olan ''Yöresel Günler Festivali'' başladı.

''Yöresel Günler Festivali'' Üsküdar'da başladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından organize edilen yaklaşık 50 ilin katıldığı ''Yöresel Günler Festivali''nin açılışına; Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, dernek temsilcileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen vakıflar, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nin bahçesinde kurulan stantlarda 7 gün boyunca yöresel lezzetlerini ve kültürlerini tanıtacak. Memleket hasreti gidermek isteyen ve yeni tatlar tatmak isteyen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen stantları dolaşarak vatandaşlara ve basın mensuplarına kendi elleriyle ikramda bulundu.

Açılışta Şovmen Oflu Ali Öztürk'ün yaptığı esprileriyle katılımcıları ve protokolü adeta gülmekten kırdı geçirdi.

Açılışta yaptığı kürsü konuşmasında Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'da bir ilk yaşandığını dile getirerek, ''Bugün İstanbul'umuzun en güzel ilçelerinden birisi olan Üsküdar'ımızda bir ilki yaşıyoruz. Yöresel günler festivali bundan önce belki bazı yörelerimiz ve devletlerimiz ile birlikte yaptığımız festivaller şenlikler oldu ama ilk defa bütün Anadolu'yu kapsayacak kapsamlı bir şenliği festivali sizlerle birlikte açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun'' dedi.

TÜRKMEN, ''BURADA KISA BİR ANADOLU TURU YAPTIK''

TÜRKMEN, ''BURADA KISA BİR ANADOLU TURU YAPTIK''

Festival alanında adeta kısa bir Anadolu turu yaptıklarını söyleyen Başkan Türkmen, ''Biraz önce Kaymakamımız, ilçe başkanımız ve değerli arkadaşlarımız ile birlikte kısa bir Anadolu turu yaptık. Kars'tan Erzincan'dan, Ardahan'dan, Malatya'dan, Rize'den, Giresun'dan, Sivas'tan, Diyarbakır'dan oluşan bir Anadolu turu yaptık. Bu gezimizde, ziyaretlerimizde bir taraftan gezerken bir taraftan da şükrettik. Yarabbi sana sonsuz şükürler olsun, ne güzel bir ülkemiz var ne güzel bir milletimiz var, ne bereketli topraklarımız, coğrafyamız kültürü ile bereketleri ile yiyeceği içeceği ve kıyafeti ile adeta muazzam bir bereket tarlası Anadolu'muz. İşte Üsküdar'ımızda adeta Anadolu'nun bereketini Üsküdar'ımıza yansıtan değerli kardeşlerimizle birlikte, 1 hafta boyunca sadece Üsküdar'a değil, İstanbul'un bütün köşelerinden insanlar akın akın buraya gelecekler'' diye konuştu.

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez organize edilen ve 7 gün sürecek olan ''Yöresel Günler Festivali'' başladı.

Üsküdar'daki dernekler arası yapılacak olan ''Memleketim Üsküdar'' isimli bilgi yarışmasının kura çekilişini gerçekleştirdi. Program Necdet Kaya'nın Türk Halk Müziği konseriyle şenlendi. Etkinliğe katılan vatandaşlar söylenen türkülerle keyifli anlar yaşadı.

Üsküdar'daki dernekler arası yapılacak olan ''Memleketim Üsküdar'' isimli bilgi yarışmasının kura çekilişini gerçekleştirdi.

Sabah saat 10:00 ile akşam saat 22:00 arasında ziyaretçilerini ağırlayacak olan yöresel dernek stantları 17 Mayıs'a kadar sürecek festival süresince konuklarını bekleyecek.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Dernekler

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.08 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir