Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin açılışını Bakan Güllüce yaptı

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2014 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ''Üsküdar İnovasyon Merkezi'' projesi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de yer aldığı törenle birlikte açıldı.

Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin açılışını Bakan Güllüce yaptı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Haydarpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yapılan, spor tesisleri ve Üsküdar İnovasyon Merkezi açılış töreni programına Bakan İdris Güllüce'nin yanı sıra Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcıları Zeki Bıyık ile Mete Yapıcı, İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Başkanı Saadet Gülbaran, okul idarecileri, öğrenciler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Geleceğin mesleği olan mekatronik alanda uygulamalı eğitim veren Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin ve okulun spor tesislerinin açılışında öğrencilere hitaben konuşan Bakan İdris Güllüce, kendisinin bu okuldan, 1967-1968 dönemi mezunu olduğunu belirterek, ''Ekonomisi iyi olmayan, bir ailenin çocuğuyum. Burada okumasaydım, mühendis olamazdım, belediye başkanı olamazdım, bakan olamazdım, hepsini buraya borçluyum. Üniversite parasını çıkarabilmek için ütü tamir ediyordum, ocak tamir ediyordum'' diye konuştu.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2014 Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görülen ''Üsküdar İnovasyon Merkezi'' projesi Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin de yer aldığı törenle birlikte açıldı.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan İdris Güllüce, gençlerin, günlerinin belli bir saatini okuyarak geçirmelerini, internetin hayatlarının her safhasını kaplamaması gerektiğini ifade ederek, ''Çok kitap okuyan, düşünen ve inovasyon yapma peşinde koşan gençler olmanız gerekiyor. O yüzden ömrünüzü bereketli kullanın, gençliğinizi iyi kullanın. Türkiye her geçen gün inovasyon konusunda gelişiyor. Biz 300 yılı kaybetmiş, 300 yılı ıskalamış bir milletin çocuklarıyız. Iskalamışız bu zamanı, o yüzden zamanı güzel kullanarak ve koşarak arayı kapatmamız lazım. Sizler, bu ülkenin baharında doğdunuz, bizler de kışın doğmuştuk. Ben burada eğitim görürken, elektrik anahtarının arkasında 'Made in Bulgarian' yazıyordu. Türkiye, elektrik anahtarını üretemiyordu o zamanlar. Şimdi dünyanın en modern savaş gemisini Türkiye üretiyor. Türkiye artık tank üretiyor, helikopter üretiyor. Artık domates, biber, kuru üzüm satmıyoruz. Teknoloji ürünleri satan, ihraç eden ülkeyiz. Asya ile Afrika'da, bir çok ülkenin savunma silahları Türkiye'den gidiyor'' diye konuştu.

Üsküdar İnovasyon Merkezi'nin açılışını Bakan Güllüce yaptı

Öğrencilik zamanlarından bahseden Güllüce, üniversitede okurken bilgisayar görmediklerini, sürgülü cetveller kullandıklarını kaydederek, ''Bizim hocalarımız, dişlerini tırnaklarına takarak bizleri bu noktaya getirdiler. İmkanlar çok kötüydü. Sizler, Türkiye'nin çok büyük bir ülke olduğunun bilinciyle doya doya yaşayın. Geçen hafta, Dünya Kadastro Kongresini gerçekleştirdik. Orada, bir çok ülke, Türkiye'ye hayran. Bana soruyor bir ülkenin bakanı, 'bağımsızlık gününüz ne zaman?' ben diyorum, ne bağımsızlık günü, öyle bir şey yok bizde, biz 3 bin yıldır bağımsızız. O acıyı tatmayan milletin çocuklarıyız. Mustafa Kemal ne diyor, 'bağımsızlık benim karakterimdir.' Asya, Avrupa kıtasının gelişmekte olan ülkeleri, gelin bize rehberlik edin, tapu idaremizi siz kurun, kadastromuzu siz yapın, standartlar olarak, sizlerin standartlarınıza uyalım diyorlar. Böyle bir ülkenin insanlarıyız'' şeklinde konuştu.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Teknoloji

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir