Üsküdar'ın ''Adam Olmuş Çocukları'' başarı sırlarını anlattı

Üsküdar Belediyesi tarafından hazırlanan ''Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı'' adlı kitabın tanıtımı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Üsküdar'ın ''Adam Olmuş Çocukları'' başarı sırlarını anlattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Yaşantılarıyla Üsküdar'a katkı sağlamış ve Üsküdar'da nefes alıp nefes vermiş 42 ünlü ismin bilinmeyen çocukluk fotoğrafları, birbirinden ilginç bilinmeyen hayat hikayeleri ve gençlere örnek teşkil eden başarı öykülerinin yer aldığı kitabın tanıtımında pek çok ünlü sima yer aldı.

Tanıtım gecesine Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in yanı sıra meşhur simalardan; Amir Ateş, Ümit Meriç, Alp Yalman, Ayberk Atilla, Özhan Eren, Sinan Bengier, Kayhan Yıldızoğlu, Bülent Alkılıç, Nuri Albayrak, Kunt Tolgar, Güngör Şatıroğlu, Yavuz Karakaş, Hikmet Barutçugil, Hattat Hasan Çelebi, Mecit Çetinkaya, Ahmet Güner Sayar, Memduh Cumhur, Hasan Cihat Örter, Gönül Paçacı, Esra Ceyhan, Belkıs İbrahimhakkıoğlu ve Sinan Genim gecede yerini alırken çok sayıda basın mensubu ve vatandaş da etkinliği takip etti.

Üsküdar'ın ''Adam Olmuş Çocukları'' başarı sırlarını anlattı

Program Fuaye alanında, ünlülerin yeni ve eski fotoğraflarından oluşan resim sergisinin açılışıyla başladı. Ardından TRT Sanatçısı Neyzen İbrahim, konuklara ney dinletisi sundu.

Sunuculuğunu Vatan Şaşmaz'ın yaptığı konferans salonundaki etkinlik kitabın tanıtım videosu ve slaytların gösterimi ile sürdü.

ÜSKÜDAR'I ANLATMAYA KELİMELER YETMEZ

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen programın açılış konuşmasına programda kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ederek başladı.

Herkesin bir hayat hikayesi olduğuna değinen Başkan Hilmi Türkmen, ''Hayatta hiç bir şey tesadüf değildir. Mutlaka bir arka planı ve bir hikayesi vardır. Yoksa durduk yere kimse bir yerlere gelmiyor, gelemiyor. Bu işler tesadüfen olmuyor. Biz bu projeyle bir taraftan bu hayat hikayelerini gençlerimizle paylaşmak istedik. Üsküdar'ı anlatmaya kelimeler yetmez. Burada sabaha kadar anlatsak bitiremeyiz'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, ''Şehrimizin en önemli özelliği bu şehirde yaşayanlardır''

''ŞEHRİMİZİN EN ÖNEMLİ ZENGİNLİĞİ BU ŞEHİRDE YAŞAYANLARDIR''

Projeye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Hilmi Türkmen, ''Üsküdar bir kültür şehri, kadim huzurun beldesi, bu huzuru ve bu güzel kültür havzasını oluşturan şehrimizin elbette en önemli zenginliği bu şehirde yaşayanlardır. Bu güzel şehrimizde sanattan siyasete, edebiyata, iş hayatına, spora her camianın önde gelenleri güzel şehrimizin sakinleridir. Üsküdar için ayrı bir zenginliktir. Zaten bu zenginlik sayesinde Üsküdar bir kültür şehridir, sanat dünyasının, İstanbul ruhunun tam merkezidir, adeta İstanbul'un kalbidir. Böyle güzel şehre güzel faaliyetler yakışıyor. Üsküdar şu anda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ikamet ettiği bir şehirdir'' dedi.

Başkan Hilmi Türkmen, kitabın çok güzel olduğunu, sadece isimlere bakılınca bile büyük bir merak uyandırdığını belirtip, genç nesillere hayırlı olmasını dileyerek sözlerini noktaladı.

Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler de kitabı çok beğendiğini ve gençlere yol gösterecek hikayeler barındırdığını belirterek projenin hayata geçirilmesinde katkıları olanlara teşekkür etti.

Hasan Cihat Örter, ''Sanatçı yaşarken anlaşılmak ister''

ÜNLÜ İSİMLER ÜSKÜDAR SEVGİLERİNİ ANLATTI

Protokol konuşmalarının ardından sırasıyla söz alan Üsküdar'ın meşhurları tek tek sahneye gelerek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Güngör Şatıroğlu

Güngör Şatıroğlu, doğma büyüme Üsküdarlı olduğunu belirtip, ''Bu ilçenin güzelliğini anlatmaya kelimeler yetmez'' dedi.

Amir Ateş ise aslen Kocaeli Kandıra doğumlu olmasına rağmen ''Soranlara 1950 yılında Üsküdar Musiki Cemiyetiyle birlikte doğduğunu'' söyledi.

Esra Ceyhan ise sahnede hiç olmadığı kadar heyecanlandığını dile getirip ''Ortaya konan eserin gençlerin vizyonuna katkı sağlamasını diliyorum'' dedi.

Hattat Hasan Çelebi

Hattat Hasan Çelebi de bu dönemin kuşağının çok şanslı olduğunu dile getirip ''Ben hala adam olamadım! Olmayı başaranı tebrik ediyorum. Biz ölsek te Üsküdar'da kalmaya talibiz'' sözleriyle duygularını salondakilerle paylaştı.

Peş peşe sahneye çıkmaya devam eden ünlü simalar; Kayıhan Yıldızoğlu, Gönül Paçacı, Ümit Meriç, Yavuz Karakaş, Hikmet Barutçugil, Sinan Bengier, Nuri Albayrak ve Hasan Cihat Örter, Üsküdar'a olan duygularını dile getirerek ortaya konan eserde emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

Peş peşe sahneye çıkmaya devam eden ünlü simalar; Kayıhan Yıldızoğlu, Gönül Paçacı, Ümit Meriç, Yavuz Karakaş, Hikmet Barutçugil, Sinan Bengier, Nuri Albayrak ve Hasan Cihat Örter, Üsküdar'a olan duygularını dile getirerek ortaya konan eserde emeği geçenlere teşekkürlerini sundular.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından, Başkan Türkmen, kitapta yer alan ve etkinliğe katılan ünlü konuklara, ''Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı'' kitabı hediye etti.

''Adam Olmuş Çocuklar Başarının Sırrı'' programı toplu fotoğraf çekilmesi ve geceyi takip eden davetlilere kitap dağıtımıyla birlikte sona erdi.

Program sahnede toplu fotoğraf çekilmesi ve geceyi takip eden davetlilere kitap dağıtımıyla birlikte sona erdi.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir