Üsküdar, Urfa'ya en güzel 23 Nisan Bayramı'nı yaşattı

Üsküdar Belediyesi Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli sığınmacıların çocukları için başlattığı ''Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı'' kampanyasında toplanan 7 tır dolusu oyuncak Şanlıurfa'daki sığınma kamplarında düzenlenen törenle dağıtıldı.

Üsküdar, Urfa'ya en güzel 23 Nisan Bayramı'nı yaşattı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''Onları Mutlu Etmek Çocuk Oyuncağı'' kampanyasında toplanan oyuncakların yanı sıra yine 40 bin çocuğa yetecek miktarda kırtasiye malzemesiyle birlikte 5 bin koli kuru gıda Şanlıurfa'daki kamplarda zor şartlarda hayatlarını sürdürmeye çalışan Suriyeli sığınmacı aileler ve çocuklarına ulaştırıldı.

Şanlıurfa'nın Yenice Mahallesi'nde bulunan ''Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi''nin bahçesinde düzenlenen törene, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Üsküdar İlçe Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediyesi Hilmi Türkmen, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Toplumsal Girişim Merkezi Başkanı Saadet Gülbaran başta olmak üzere Üsküdar'dan ve Şanlıurfa'dan programa katılan çok sayıda hayırsever iş adamı, sanatçı, yazar, düşünür, STK temsilcisi, yerel halk, sığınmacı aileler ve çocuklarıyla birlikte İstanbul'dan gelen çok sayıda ulusal ve yerel basın mensubu katıldı.

Oyuncak dağıtım töreni öncesinde okul bahçesini dolduran Suriyeli çocuklar, animatörler ve görevliler tarafından dağıtılan Türk bayrağı, balon ve oyuncaklardan almak için birbiriyle yarışması hayli renkli görüntüler yaşanmasına yol açtı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene Suriyeli çocukların okuduğu şiirler damgasını vurdu. Suriyeli çocukların kendi dillerinde ve Türkçe olarak okuduğu şiirler alanda bulunanlara duygusal anlar yaşattı.

Törende konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Av. Hilmi Türkmen, Türkiye'de çocukların bayram yaptığı günde sığınmacı çocuklarında yüzünü güldürebilmek için çaba gösterdiklerini ifade ederek, ''İstanbul'dan sadece oyuncak getirmedik aynı zamanda sevgi ve dostluk da getirdik. Dünyadaki insanların mutlu olmasının sırrı çocukların yüzünün gülmesinden geçiyor'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, Suriyelilere herkesin destek vermesi gerektiğini aktararak, şöyle devam etti:

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar, Urfa'ya en güzel 23 Nisan Bayramı'nı yaşattı

TÜRKMEN, ''İŞTE DÜNYA İŞTE ADALETSİZ DÜNYA''

''Masum çocukların gözlerinden dökülen boncuk boncuk yaşlar var daha neyi bekliyoruz. Bu dünya masum çocukların gözyaşlarını dindirmek için neyi bekliyor, neyi bekliyoruz. Bizim dünyada yapacak hangi öncelikli işimiz var, işte dünya işte adaletsiz dünya, şu çocukların gözyaşı ne zaman dinecek diye soruyoruz adaleti olmayan dünyaya. Suriye'de devam eden yangına bir nebze olsun su dökmek, yangını söndürmek üzere Üsküdar'dan bir bardak su getirmek istedik.'' dedi.

GÜVENÇ, ''ÜLKEMİZİN İNSANI DA BOŞ DURMAMIŞ''

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de kampanyaya desteklerinden dolayı Üsküdarlılara teşekkür etti. Suriyeli sığınmacıların 4 yıldır kentte en iyi şekilde ağırlanmaya çalışıldığını dile getiren Güvenç, Suriye'de tarihin en vahşi katliamlarından birisinin yazıldığını aktardı.

Başkan Güvenç, Türk milletinin aynı inanç, kültüre ve komşusuna sahip çıktığını belirterek, ''Devletimiz ciddi yardımlar yapıyor, ülkemizin insanı da boş durmamış sivil toplum kuruluşlarımız ayağa kalkmış acıları dindirmek için o günden beri yardım yağdırmaktadır. Bize ve inancımıza yakışacak şekilde yardımları Arap, Türk, Kürt, Yezidi demeden eşit şekilde ulaştırmaya çalışıyorlar'' dedi.

KÜÇÜK, ''BİNLERCE ÇOCUĞU UNUTAMANAYCAKLARI BİR 23 NİSAN İLE SEVİNDİRİYORUZ''

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise yaptığı konuşmada ''Bugün burada avuç avuç değil, torba torba değil, tır tır... 7 tane tır ile bütün Şanlıurfa'daki binlerce çocuğu unutamanaycakları bir 23 Nisan ile sevindiriyoruz. Elbette özellikle Suriye'den gelen çocukların bu hüzünlü yıllarından emin olun hatırlayacakları çok özel ve güzel günlerden bir tanesi bugün olacaktır. Çok kıymetli bir gün olacaktır bu onlar için... Kalplerinin kırgın olduğu bugünlerde yaşama ve hayata tutunmaları bakımından, hayallerini daha güzelleştirmeleri bakımından bugün hep onların hafızalarında çok özel bir gün olacaktır. Bu inceliği gösterdikleri için, bu düşünceyi gösterdikleri için Üsküdar ekibine başta belediye başkanımız ve Saadet hanım olmak üzere ve yardımsever kuruluşlarımız olmak üzere hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.'' dedi.

TÜRKMEN, ''ÜSKÜDAR'DAN BİR BARDAK SU GETİRMEK İSTEDİK''

Programda bir sonraki durak ise Suruç'taki sığınma kampı oldu. Başkan Türkmen, burada yaptığı konuşmada da 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Regaip Kandili'nin aynı güne denk gelmesinin etkinliğe ayrı bir anlam kattığına vurgu yaparak, ''Suriye'de devam eden yangına bir nebze olsun, yangını söndürmek üzere Üsküdar'dan bir bardak su getirmek istedik. Bugün denk gelen iki bayramın yanında bir de bu güzel çocuklara oyuncak dağıtarak bir bayramda daha yaşatmış olduk'' diye konuştu.

Başkan Türkmen, konuşma sonrası sığınma kampında eğitim gören çocukları sınıflarında ziyaret ederek tek tek ilgilenip oyuncaklarını verdi ve durumlarıyla ilgili olarak bilgi aldı.

Son olarak kampta Suriyeli sığınmacı çocuklar için yeni yapılan 24 derslikli okulun açılışını gerçekletiren Başkan Türkmen ve beraberindeki heyet, daha sonra okul bahçesine fidan dikimi yaptı.

Suruç'taki sığınma kampının ardından şehir merkezine dönen Başkan Türkmen ve beraberindeki ekip Urfa'nın diğer ilçelerinde de oyuncak dağıtımı yapan diğer guruplarla buluşarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç tarafından verilen akşam yemeğinde bir araya geldi.

Akşam yemeğinin ardından Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kampanyada emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'e Üsküdar'dan çok özel hediyeler ile teşekkür etti. Karşılıklı hediyelerin ardından program sona erdi.

DERGAH CAMİSİ'NDE MEVLİT OKUTULDU

Üsküdar Müftülüğü tarafından Dergah Camisi'nde yatsı namazından önce mevlit okutuldu. 3 ayların başlangıcı Regaip kandili nedeniyle camii doldu taştı.

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından Üsküdar'dan gelen grubun okuduğu ilahiler dinleyenleri büyüledi. Mevlit'in ardından Üsküdar Belediyesi camii avlusunda Kandil Simiti dağıttı.

Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir