18 Mart Ruhu Üsküdar'da yaşatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.

18 Mart Ruhu Üsküdar'da yaşatıldı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Müftülüğü tarafından ilçedeki Cami ve Kur'an Kurslarında yapılan programların yanı sıra Sabah Namazı'nda Aziz Mahmud Hüdayi Camii'de, Öğle Namazından sonra ise Mihrimah Sultan Camii'nde düzenlenen programlar yoğun katılım ile gerçekleşti.

18 Mart Çarşamba Sabah Namazını müteakip Aziz Mahmud Hüdayi Camiin'de düzenlenen programda Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir günün önemini ve Çanakkale'de savaşan askerlerdeki zaferin kazanılmasında oynadığı rolün önemini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla 81 il ve 957 ilçede, sabah namazında anma programı düzenlendi.

ÖZDEMİR, ''SAVAŞA GİTTİLER, BİR DAHA GERİ DÖNMEDİLER''

Özdemir, ''Onlar çok genç yaşta sınıftan ayrılıp savaşa gittiler, bir daha geri dönmediler. Bu vatan için canlarını feda ettiler. Bizler de onun için bu sabah uykumuzdan keserek üzerimize farz olan sabah namazını kılarak aziz şehitlerimiz ruhları için kısa da olsa bir program gerçekleştireceğiz. O gün onların yediği şekersiz üzüm hoşafını yiyerek yine o gün onların yaşadığını hissetmeye çalışacağız. Üzerinde yaşadığımız vatanımız, toprağımız dünyada bedeli ödenen en önemli toprak parçalarından biridir.'' dedi.

Daha sonra Aziz Mahmud Hüdayi Camii İmam Hatibi Mustafa EFE ve talebeleri tarafından Kur'an-ı Kerim, İlahiler ve Salavatı Şerifler okunarak aziz şehitlerimizin ruhlarına ikram edildi.

Duaların ardından vatandaşlara, Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğunca Kuran'ı Kerim Tilaveti, ardından tekbirler, tehliller ve salat-ü selamlar ile yapılan program hatim duası ile son buldu.

Öğle Namazını müteakip ise Mihrimah Sultan Camii'nde Hatim ve Mevlid programı düzenlendi. Namazdan sonra ilk olarak Valide-i Cedid Camii İmam Hatibi (Kârî) Kerim Öztürk aşr-ı şerif ile programı açtı. Programda Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir günün anlam ve önemini belirten kısa bir konuşma yaptıktan sonra Beylerbeyi Hamidi Evvel Camii İmam Hatibi Ramazan Kutlu koordinesinde, Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğunca Kuran'ı Kerim Tilaveti, ardından tekbirler, tehliller ve salat-ü selamlar ile yapılan program hatim duası ile son buldu.

Camiden çıkışta halka Türk Kızılay'ı tarafından lokum verilirken, Üsküdar Belediyesi tarafından  vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı münasebetiyle ''250 bin Şehide 250 bin hatim kampanyası''  kapsamında Üsküdar'daki cami ve Kur'an Kurslarında 1000 hatim okunmuştu.

Üsküdar Müftülüğü


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir