Sinan Aktaş, Milletvekili aday adaylığını açıkladı

AK Parti Üsküdar 4. Dönem İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı açıklamasını Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı programda açıkladı.

Sinan Aktaş, Milletvekili aday adaylığını açıkladı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Parti Üsküdar 4. Dönem İlçe Başkanlığını başarı ile yaptıktan sonra 8 Kasım 2014 tarihinde yapılan AK Parti Üsküdar 5. Dönem İlçe Başkanlığı seçimlerinde başkanlığı Halit Hızır'a devreden Sinan Aktaş, ilçe başkanlığı döneminde de belirttiği üzere İstanbul 1. bölgeden milletvekili aday adayı olduğunu düzenlediği kahvaltılı programda resmen duyurmuş oldu.

Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen programa Üsküdar 6. Dönem Belediye Başkanı Mustafa Kara, AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır ve İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Abdullah Ayaz, Zeki Bıyık ve Sedat Ayyıldız, Üsküdar Belediye Meclis Başkan Vekili Esat Kalay, Üsküdar ilçe milli eğitim müdürü Sinan Aydın başta olmak üzere belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, AP Parti mahalle başkanları ve teşkilat üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yardımcıları ile birlikte çok sayıda Kastamonulu hemşehrisi ve Üsküdarlılar yoğun ilgi gösterdiler.

Kahvaltının ardından Sinan Aktaş'ın Cv'sinin okunması ile başlandı. Ardından Sinan Aktaş kürsüye gelerek konuşmasını yaptı.

Aktaş, Cv'sinde belirtilen bilgilerde eksiklikler olduğunu ifade ederek ''Ben ilkokul dönemimde 3 okul değiştirdim, çokta başarılı bir öğrenci değildim. İmam Hatip Lisesi'nde ise 2 okul değiştirmek durumunda kaldım. Bunun nedeni başarısızlık değil de Kastamonu İmam Hatip'ten, İstanbul'a Kadıköy İmam Hatip'e gelmem idi. İlahiyat Fakültesi'ni ise 10 yılda bitirdim.'' diyerek salondakilerin tebessüm yaşamasına neden oldu.

Sinan Aktaş, Milletvekili aday adaylığını açıkladı

''O ZAMANLAR ÜNİVERSİTEYİ ÇABUK BİTİRMEK MODA DEĞİLDİ!''

Aktaş konuşmasına şöyle devam etti; ''Tabi o zamanlar Üniversiteyi çabuk bitirmek moda değildi! O zamanın eski Türkiye'sinde bacılarımız Üniversitelerin kapısının önündeyken, biz ilahiyat fakültesinde bir grup arkadaş olarak biz o kapılarda bekleyen arkadaşlarımıza destek vermek için üniversite üniversite dolaştık. Hayatı da o zaman öğrendik aslında... Biz imam hatip ve ilahiyat menşeili arkadaşlar hep aynı düşünen arkadaşlarla muhatap olduğumuz için pek dışarıdaki insan yapısını da bilmiyorduk. Özellikle İTÜ'nün ana kafeteryasına gidince dünyanın kaç bucak olduğunu o dönemlerde görmüştük. Biraz uzun bir talebeliğimiz oldu. Üniversite son sınıfta bir dergi çıkarttık adı 'Müslüman Genç' dergisi idi. Profesyonel arkadaşlar değil üniversitemizden arkadaşların yazılar yazdığı çok güzel bir dergi olmuştu.'' diye ifade etti.

Aktaş, siyasete ve sonrasında yaşadığı yıllardan anektodlar vererek kendini anlattı. Seçim çalışmalarına ve siyaset zamanlarına gelerek ''İnsan kendisini hep aynı yerlerde görmemeli, yenilenmeli derler'' diyerek gelinen makamların insana, milletimize hizmet etme aracı olduğunu ifade etti. ''Hizmet etmenin insana bir bahtiyarlık hissettirdiğini ve bunun zevkini aldığınız zaman bunu yapabiliyorsunuz'' diyerek Konuyu Cumhurbaşkanı ve Başbakana getirerek ''Gelinen süreç ve insanlara hizmet etme mutluluğunun insanda yaratmış olduğu, oluşturmuş olduğu o duyguyu yaşadıkları için bu şekilde koşturmaya devam edebiliyor. Başka türlü bunun enerjisini sağlamak mümkün değil!'' diyerek hizmet etmenin yapılan hizmetten alınan zevkle mümkün olabileceğini ifade etti.

Sinan Aktaş, ''Bizim için hayırlısı ne ise o olur''

SİNAN AKTAŞ, ''BİZİM İÇİN HAYIRLISI NE İSE O OLUR''

Aktaş, kendisinin bu açıklamayı perşembe günü yapmayı istediğini fakat Allah'ın takdiri Cuma günü açıklamak nasip olduğunu belirtti.

Aktaş, ''Mübarek Cuma günü Bismillah diyerek bundan önceki görevlerimiz ne ise, bundan sonraki görevlerimiz de aynısıdır. Milletvekilliği yada başka bir makam bizim için makam değildir. Hiçbir zaman için bunları bir makam olarak görmedik, bunlar millete hizmet etme aracıdır. Makam olarak görmeye başladığınız zaman, Allah muhafaza... İnsanları yücelten bir şey değildir, eğer öyle bir şey olsaydı, vekillik olmazdı. Değil mi? Millet asili denirdi. Vatandaş vekil olurdu, 550 kişi milletin asili olması gerekirdi. Bizim inancımız İslam'da dinimizde asil yada başka hiçbir sınıf olmadığı gibi Allah'ın kulları takva dışında birbirleriyle eşittirler. Onuda Cenabı Allah bilir.'' diyerek milletvekilliğinin kendisinde ifade ettiği duyguları paylaşarak İstanbul 1. Bölge'den Milletvekili Aday Adaylığı'nı açıkladı.

Aktaş, son olarak ''Milletimizin sorunlarını biliyoruz, ayrıca ilçe başkanlığı dönemimizde diğer ilçelerde yaşanan sorunları da sık sık arkadaşlarımızla istişare ediyorduk ve o sorunları da yakinen biliyoruz. Anadolu ve Avrupa Yakası dahil olmak üzere İstanbul'un sorunlarını biliyoruz. Bende bu sorunları çözmek için gerekli olan kabiliyetlere sahip olduğumuza inandığım için Milletvekilliği aday adaylığına müracat ettim. Takdir her şeyin üstündedir. Cenabı Allah hakkımızda hayırlı olandan başkasını zerre miktarı murad ettiğimiz yoktur. Bizim için hayırlısı ne ise o olur. Hiç olamadım diye zerre kadar hayıflanmam, hiç oldum diye de zerre kadar sevinmem.'' diyerek konuşmasını tamamladı.

AK Parti Üsküdar 4. Dönem İlçe Başkanı Sinan Aktaş, İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı açıklamasını Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen kahvaltılı programda açıkladı.

MUSTAFA KARA, ''SİYASETÇİLER ÇOK SEVMEZ BU TÜR İNSANLARI''

Üsküdar eski belediye başkanı Mustafa Kara ise ''Gerçekten Sinan başkanı tanımak, Sinan Başkanla faaliyet gerçekleştirmek, coşkulu bir faaliyetti. Her yere heyecan katan, teşkilatını her zaman coşturan fakat kendisi ile ilgili bir konu geldiğinde az önce çok zorlanarak bu toplantıyı yaptığını, o mütevaziliğinin yanında o coşkulu işlerine rağmen burada konuşurken ki sesinin çatallanmasını hepimiz yakinen hissettik. İşte bu kadar sözü, özü davranışları bir olan ama beraberinde gerçekten insanlara gönlünü veren ve ne düşündüğü hatta siyasetçiler çok sevmez bu tür insanları... Yani en son düşündüğünü açık açık söyleyen insandır. Maalesef hepimizin böyle olması gerekir. Ama bazen siyasetçiler ne der? 'Efendim şöyle değil, şöyle söylemesi gerekir' Sinan başkanımız gerçekten bunların bir çoğunu değiştirdi. Ben gerçekten kendisiyle çok coşkulu çok büyük faaliyetleri birlikte geçirdiğimizi ifade edebilirim. Özellikle Aziz İstanbul'un, Aziz Başkanının Galatasaray'ın büyük stadyumunda kongre yapmaya kalkıştığında, daha orayı düşünmeden önce ona o cesareti veren Sinan Başkanımdı. Çünkü 39 ilçe içerisinde o 10 bin kişilik voleybol federasyonu'nun salonunda o coşkulu kongreyi yaptığında evet Aziz başkanım da il yönetimi olarak ben çıtayı böyle koyayım diye düşünmüştür.'' diyerek Sinan Aktaş ile yaşadığı birçok konularda bazı anektodları anlattı.

Mustafa Kara, ''Siyasetçiler çok sevmez bu tür insanları''

Özellikle biz ona şuan sayın ilçe müdürümüz aramızda, onun bugün burada olması anlamlı biz Sinan başkanımıza 'İlçe Milli Eğitim Bakanı' derdik sayın müdürüm. Bunu sayın valimiz ile Hüseyin Avni Mutlu'dan bahsediyorum. Kaymakamlarımızla, İl milli eğitim müdürümüz Muammer beyler beraber bu sözü kullanırdık. Özellikle saygı değer Cumhurbaşkanımızı protokol olarak ağarladığımızda, helikopter alanına götürdüğümüzde Sinan başkanımızın o bürokrasinin bahanelerine hiç bakmaksızın o rahat konuşmasıyla bir çok konuda bunu ifade ederdi ve her okulda kaç öğrenci var, oranın arsa konumu nasıl? Yatırım yapılması için ne yapılması gerektiği konusunda özellikle bürokratik bahanelerimize hiç aldırmazdı.'' diyerek Sinan başkanın eğitim konularına ne kadar hassasiyet gösterdiğini anlatarak görevine ve bulunduğu makamlarda insanlara hizmet etmek için gösterdiği çabaları anlattı.

Halit Hızır, ''Sinan Aktaş'ı tek kelime ile özetlersek o bir vakıf adamı''

HALİT HIZIR, ''SİNAN AKTAŞ'I TEK KELİME İLE ÖZETLERSEK O BİR VAKIF ADAMI''

AK Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır da 4. dönem Üsküdar İlçe başkanı Sinan Aktaş ile ilgili olarak duygu ve düşüncelerini paylaştığı konuşmasına söyle başladı, ''Konu Sinan Aktaş, olunca heyecanlanmamak mümkün değil! Başkanım az önce dedin 'bayrağı devrettik' diye başımı yaktın onu peşinen söyleyeyim. Arkadaşlar Sinan abiyi tek kelime ile özetlersek o bir 'vakıf adamı'... Daha dün ile müracat ederken yine aklında okullar vardı, yine aklında yurtlar vardı ve yine aklında arsalar vardı. Başkanım 'birazcık müsaade edin şu aday adaylığınızın tadını çıkarın' dedim. Dedi ki; 'olmaz'... 'Bizim önemsediğimiz önemli gördüğümüz konular var. Vekil olmuşum, olmamışım hiç önemli değil!' Ben Sinan Aktaş'ı 2011 yılı sonlarına doğru tanıdım ve kendini tanımaktan da çok onur duydum mutlu oldum'' diyerek Halit Hızır, Sinan Aktaş ile ilgili anılarını paylaştı.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Sinan Aktaş, İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı

Sinan Aktaş'ın Milletvekilliği aday adaylığını açıkladığı tanıtım programı protokol konuşmalarının ardından sona erdi. Toplantıya katılanlar Sinan Aktaş'a başarılar dilediler ve birlikte hatıra fotoğrafları çektirdiler.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2015

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir