Berhan Şimşek, ''Önemli olan müslüman mahallesi'nde salyangoz satmaktır''

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu örgüt toplantısına Milletvekilli aday adayları damga vurdu. Eski il başkanlarından Berhan Şimşek yeniden milletvekili aday adayı olarak bu yarışta bende varım derken gerek cumhurbaşkanı gerekse iktidarı eleştirerek önemli açıklamalarda yaptı.

Berhan Şimşek, ''Önemli olan müslüman mahallesi'nde salyangoz satmaktır''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen genel seçim gündemli örgüt toplantısına Milletvekili aday adayları damgasını vurdu. 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimler için siyasi partilerde aday adayı hareketliliği yaşanmaya başladı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'nın 14 Şubat Cumartesi günü düzenlemiş olduğu örgüt toplantısına Anadolu Yakası 1. bölgeden aday adaylığını açıklamak için 17 milletvekili aday adayı katıldı.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, örgüt toplantısına ilk olarak Üsküdar'dan Milletvekili aday adayı olan adaylara öncelik verdi.

CHP Üsküdar İlçe Başkanı Erdoğan Altan, örgüt toplantısına ilk olarak Üsküdar Belediye Meclis üyesi olan ve istifa ederek milletvekili aday adayı olan Olcay Kurt'a söz verdi.

CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi olan Olcay Kurt, İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı olmak için Üsküdar Belediye Meclis üyeliği'nden istifa ettiğini açıkladı.

MECLİS ÜYELİĞİ'NDEN İSTİFA ETTİ

CHP Üsküdar Belediye Meclis Üyesi olan Olcay Kurt, İstanbul 1. Bölgeden Milletvekili Aday Adayı olmak için Üsküdar Belediye Meclis üyeliği'nden istifa ettiğini açıkladı. Kurt, ''14 yıllık aktif siyaset hayatı ve 31 yıllık bir hekim olarak ön seçim yapılacağını da duyduktan sonra bu gücü ve enerjiyi hissettim. Sizlerin desteği ve onayı ile milletvekili aday adayı oldum. Umarım hepimiz için güzel hayırlı ve sağlıklı bir süreç işler. Bir yandan kendi yarışımızı sürdürürken, bir yandan da dışarıdan partimize oy kazandırmak için çalışmalarımızı ihmal etmeden yolumuza devam edeceğiz.'' dedi.

CHP Üsküdar İlçe Yönetiminde bulunan Seher Demirel Tosun da İstanbul 1. Bölge'den milletvekili aday adaylığını açıklayarak bu yarışta 'bende varım' diyen isimlerden oldu.

CHP İLÇE YÖNETİMİNDEN İSTİFA ETTİ

CHP Üsküdar İlçe Yönetiminde bulunan Seher Demirel Tosun da İstanbul 1. Bölge'den milletvekili aday adaylığını açıklayarak bu yarışta 'bende varım' diyen isimlerden oldu.

İrfan Karacan, ''Üsküdar devrimci duruşunu bir kez daha göstersin''

KARACAN, ''ÜSKÜDAR DEVRİMCİ DURUŞUNU BİR KEZ DAHA GÖSTERSİN''

Üsküdar o devrimci duruşunu bir daha daha göstersin. Başka ilçelerden gelen aday adayı kardeşlerimiz var. Ben Üsküdarlı kardeşlerimizle her zaman buluşma imkanım var. İnşallah önümüzdeki pazar günü de ön seçim kapsamında büyük bir şölenle beraber bir yola çıkacağız. Benim bir önerim var, Üsküdar örgütüde o yoldaşlarımızın örgütü, şimdi sözlerimi bitirerek ve o arkadaşlarımıza kendilerini ifade etmelerini, tanıtmalarını ve örgütümüzünde onları dinleyerek bir karar vermelerini istiyorum. Geniş bir şekilde kendi yuvalarında kendilerini istedikleri gibi ifade edebilsinler istiyorum'' diyerek konuşmasını tamamladı.

Hasan Uzunyayla, ''Cumhuriyet Halk Partililer önce kendi partisinde eşitliği sağlamalıdır''

UZUNYAYLA, ''CUMHURİYET HALK PARTİLİLER ÖNCE KENDİ PARTİSİNDE EŞİTLİĞİ SAĞLAMALIDIR''

CHP Üsküdar örgüt toplantısında aday adayları dikkat çekici konuşmalar yaptılar. Bu ilginç konuşmalardan bir tanesini de Hasan Uzunyayla yaptı. Uzunyayla, konuşmasına kendisini ve CHP'de önceki dönemlerde yapmış olduğu görevleri ve en son 2011 yılında yapılan genel seçimlerde de CHP'den Milletvekili aday adayı olduğunu ifade etti. Uzunyayla, ''Yine bir genel seçim öncesinde aday adaylığı süreci içerisindeyiz bu fırsatı her ilçede bulamıyoruz. Üsküdar bir kere daha demokratik bir ilçe olduğunu, gerçekten demokratik bir ilçe olduğunu bir kere daha bize söz vererek göstermiştir. Resmi bir süreç başlamamış olmasına rağmen bu şansları çoğu yerlerde çekinerek yada vermeyerek aslında bir anlamda ötelenen bir süreçte görüyoruz. Ama öbür tarafta tüzüksel hakları elinde bulunan mevcut milletvekillerimizin ve mevcut parti meclisi üyelerimiz aynı eşit şartlarda yarışmıyoruz. Oysa Adalet ve Kalkınma Partisi'nden bu ülkede eşitlik ve özgürlüğü talep eden Cumhuriyet Halk Partililer önce kendi partisinde eşitliği sağlamalıdır. Eşitlik bizlerde bu yolda gidiyorsak Cumhuriyet Halk Parti adına yola çıktıysak, umutları birlikte yeşertmek için çıktıysak bu mikrofonları eşit kullanmamız gerektiği dönemde olduğumuzu düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum siz karar verin'' diyerek parti içerisindeki eşitsizliğe vurgu yaptı.

BERHAN ŞİMSEK'DE ADAY ADAYLIĞINI AÇIKLADI

2010-2011 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan Berhan Şimşek, 22. dönem (2002-2007) CHP İstanbul milletvekilliği'nin ardından bu dönem tekrar milletvekili olmak için tekrar milletvekili olmak için aday adaylığı açıklaması yaptı. Üsküdar'da aday adaylığını açıklayan Şimşek, konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti'ye de göndermeler yaptı.

2010-2011 yılları arasında CHP İstanbul İl Başkanlığı yapan Berhan Şimşek, 22. dönem (2002-2007) CHP İstanbul milletvekilliği'nin ardından bu dönem tekrar milletvekili olmak için tekrar milletvekili olmak için aday adaylığı açıklaması yaptı.

Şimşek, ''Türkiye 13 yıldır cambaza bak, cambaza diyordu. Vatandaş cambaza bakıyor cüzdanlar gidiyor. Aynı hadise bugün ekonomiydi istatistikti efendim çözüm süreciydi, nereye gittiği belli olmayan sosyal güvenlik yasalarıydı bunları konuşmaya kalksak konuşmam 5 saat sürer... Ama kesin, bizimle dalga geçtikleri. Bu ülke ile dalga geçtikleridir. Geçen dönemde aynısıydı. Şimdi başkanlık sistemi ! Bunun adı başkanlık sistemi değil, bunun adı başkancı sistem. Anayasanın 104. maddesine bakın, anayasanın 104. maddesine bakın diyor ki; Cumhurbaşkanı bakanlar kuruluna başkanlık edebilir. Doğru. Ama anayasa 19-20 ve 21'e baktığınızda orada olağanüstü halleri tarif eder. Hangi hallerde? Ekonomik kriz, savaş anında ve afet durumlarında o zaman başkanlık edebilir. Bunu arkadaşlarımızın bu süreçte ve seçim sürecinde, ileriki süreçlerde halka bolca anlatması gerekmektedir.... Öyle bir noktaya getirmiş ki bu ülkede savaş çıkartmadan ben iktidardan gitmem.. Yani gelinen nokta bu...'' diyerek Cumhurbaşkanını ve tutumunu eleştirdi.

ŞİMŞEK, ''CAMİNİN MİNARESİNDE HİLAL VARSA, MİNARE VARSA, RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN...''

Şimşek, ''Daha önceki seçimlerde bu son seçim diyorduk ama bu gerçekten son seçim. Gerçekten Türkiye'nin bu son seçimi... Onun için yarın dönüp Syriza'ya Tsipras'a bakın dini motiflerle bu işin olmayacağına bakın. Yüzde 90'ı ortodoks olan yunan toplumunda adam çıktı; 'Ataistim, anti emperyalistim' dedi. 'Bağımsızlıktan yanayım' dedi. Öyle demedi mi? Oyu da almadı mı? Böyle dar söylemlerle ki sakın... Ben ...hacı, zekat, kelime-i şehadet'in ne olduğunu da bilirim, hamd olsun ya Allah, ya Muhammed ya Ali anlayışının baş tacı olduğunu da bilirim. Kimsenin moral değerlerine, inanç değerlerine lafımız yok. Eğer hilalde, caminin minaresinde hilal varsa, minare varsa, Recep Tayyip Erdoğan'ın, Erbakan'ın vs. sayesinde değil! Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesindedir.'' dedi.

BİZİM OĞLAN, BİZİM KIZ DUYGUSUYLA MI OLACAK?

Şimşek, ön seçimler üzerine düşüncelerini ifade ettikten sonra CHP'nin bir örgüt partisi olduğunu ''İşte o zaman bu örgüt partisidir Cumhuriyet Halk Partisi örgütü emeğini, terini, kimliğini ve kişiliğini sokağa çıkarıp yapabileceğinin en iyisini yapandır.'' Uzun zamandır örgütle bir arada olamadığını ifade eden Şimşek bu süreçte eğitimini tamamladığını ve bir kitap çalışması olduğunu söyledikten sonra ''Ama bütün bunların ötesinde içinizden bazılarının şunu düşündüğünü biliyorum; 'Önemli olan halk diliyle konuşmak değil! Melih'in kanalında çıkıp Beyaz TV'ye müslüman mahallesi'nde salyangoz satmaktır' O önemli ama bazı arkadaşlar niye oraya çıkıyorsun? Keşke çıkartsalar da bir daha çıksam... Oraya anlatmak lazım. 25'e 35 nasıl yapacaksın? Nasıl yapacaksın? Bizim oğlan, bizim kız duygusuyla mı olacak? Ver gazı ver coşkuyu diyor ya... Yok arkadaş...'' diyerek konuşmasını ''Koyunun bulunmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler, bu abdurrahman çelebilerden hep beraber bu ülkeyi kurtaracağız'' dedi.

Av. İrfan Karacan milletvekili aday adaylığını 20 Şubat Cuma akşamı Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştireceği programla açıklayacak.

İRFAN KARACAN CUMA AKŞAMI AÇIKLAYACAK

CHP Üsküdar İlçe Başkanlığı'ndaki örgüt toplantısında 16 milletvekili aday adayı adaylıklarını açıklarken Üsküdarlıların yakından tanıdığı yerel seçimler öncesinde Cumhuriyet Halk Partililerin Üsküdar'dan belediye başkanı adayı gösterilmesini beklediği Av. İrfan Karacan milletvekili aday adaylığını 20 Şubat Cuma akşamı Kadıköy Evlendirme Dairesi'nde gerçekleştireceği programla açıklayacak.

Üsküdar'da kendini tanıtan ve aday adaylığını açıklayan isimler şöyle; Olcay Kurt, İfran Karacan, Hasan Uzunyayla, Necati Ekşi, Kazım Bilgen, Emre Gülener, Hakan Ayvataş, Gülşen Kutgün, Umut Çakır, Erdem Şahin, Seher Demirel Tosun, Suat Özçağbaş, İsmail Saçlı, Berhan Şimşek, Hüsnü Süslü, Hikmet Karakuş ve Kamer Gök.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Seçim 2015

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir