Gazeteciler, ''Özgürlük Nefestir'' dedi

Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği'nin ''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' nedeniyle düzenlediği etkinlik büyük beğeni aldı.

Gazeteciler, ''Özgürlük Nefestir'' dedi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' nedeniyle ülkenin birçok yerinde olduğu gibi Üsküdar'da yapılan etkinliklerle gazeteciler hatırlandı.

Merkezi Üsküdar'da bulunan Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği tarafından ''Özgürlük Nefestir'' başlığıyla Üsküdar Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi.

Etkinlik 10 Ocak 2015 Cumartesi günü Üsküdar Şemsipaşa Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtına Dernek Başkanı Yaşar Kaba, Nimet Kartal, Turhan Bal ve Deniz Dalgın tarafından çelengin bırakılmasıyla başladı.

''Özgürlük Nefestir'' başlığıyla düzenlenen etkinlik önemi ve anlamı konulu konser, saat 13.00'de Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi Boğaziçi salonunda saygı duruşu ve istiklal marşı ardından program Dernek Başkanı Yaşar Kaba'nın konuşmasıyla açıldı.

Dernek Başkanı Yaşar Kaba, Dernek çalışmaları hakkında, günün anlam ve önemi konusunda kısa bilgiler verdi. Yaşar Kaba Şehit Gazetecilerimize değinirken Fransa'da basın mensuplarına karşı girişilen katliamı kınadı, ''Basın Mensuplarına sıkılan Kurşunlar, İnsanlığın geleceğine sıkılan kurşunlardır'' dedi.

Sanatçı Fevzi Kurtuluş sazıyla çıktığı sahnede basın emekçilerinin gününü kutladı, söylediği birbirinden güzel türkülerle adeta salonu coşturdu.

Etkinliğin Sunumunu yapan Gazeteci Yazar Emel Seçen, gazeteciler günü için hazırlanan ''Türk Basın Tarihine Bakış'' çalışmasını slayt eşliğinde sundu. Daha sonra Yakacık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ''Mardin Halk Oyunları'' gösterisi ile salondakileri büyüledi. Turgay Demir'in Bozlak Türküleri ile büyük alkış aldı, öğrenciler Ankara havaları ile sahne önünde inerek Türküler eşliğinde oynadılar.

Anadolu Gösteri Sanatları Kulübü Halk Oyunları ekibi sergiledikleri Karadeniz Halk Oyunları etkinliğin muhteşem gösterilerinden birisi oldu. Etkinliğe katılımları ile destek veren, gazetecileri bu güzel gününde yalnız bırakmayan sanatçılara Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği tarafından günün anısına birer plaket verildi.

Etkinlikte katkıda bulunanlara plaketler verildi.

- Sanatçı Fevzi Kurtuluş'un plaketini Dernek Başkanı Yaşar Kaba,

- Yakacık Mesleki ve Teknik Lisesi Öğrencileri adına plaketlerini öğretmenlerine Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Bıyık,

- Sanatçı Turgay Demir'in plaketini Şair ve Yazar Güler Tunalı,

- Piyanist Tansel Ezgi'ye plaketini Anadolu Gösteri Sanatları Kulübü Başkanı Aziz Ağbulak,

- Sanatçı Solmaz Çağlar'a plaketini Üsküdar Belediye Başkanı Basın Danışmanı Cüneyt Bitikçioğlu,

- Anadolu Gösteri Sanatları Kulübü Başkanı Aziz Ağbulak'ın plaketini ise Üsküdar Belediye Meclis Başkanı Esat Kalay verdi.

''10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'' anısına hazırlanan ''Türk Basın Tarihi ve Basın Şehitlerimiz'' konulu kitapçık katılımcılara ücretsiz dağıtıldı.

Gazeteciler Sosyal Sorumluluk Projeleri Derneği tarafından hazırlanan etkinlik Üsküdar Belediyesi desteği ve işbirliği ile yapıldı.


İstanbul Flaş


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir