İstanbul metrosuna yeni bir hat daha geliyor

Yapımı devam eden Mahmutbey - Mecidiyeköy hattı, bu ay içinde ihalesi yapılacak hat ile Kabataş'a uzanacak.

İstanbul metrosuna yeni bir hat daha geliyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Mahmutbey - Mecidiyeköy hattının, bu ay içinde ihalesi yapılacak 6,5 kilometrelik yeni hat ile Kabataş'a uzatılacağı bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye başkanı Kadir Topbaş'ın ''Her yerde metro, her yere metro'' hedefinde en önemli aşamalardan biri daha gerçek oluyor. Bu kapsamda, yapımına devam edilen Mahmutbey - Mecidiyeköy metro hattı Kabataş'a uzatılıyor.

Mecidiyeköy'ü Kabataş'a bağlayacak 6,5 kilometrelik yeni metronun ihalesi bu ay içinde yapılacak. Kabataş önce Mahmutbey'e, ardından da Bahçeşehir'e metro ile bağlanmış olacak. Yeni hat ile Kabataş - Beşiktaş - Darphane - Mecidiyeköy güzergahında 3 istasyonla hizmet verilecek.

Kabataş-Mahmutbey metrosu ile Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Esenler ve Bağcılar birbirine metro ile bağlanmış olacak. Kabataş bağlantısıyla 24,5 kilometreye ulaşacak olan hat, daha sonra Halkalı Toplu Konutlar - Altınşehir - Başakşehir hattı ile birleşerek İstanbul metrosunun ''can damarları''ndan biri haline gelecek.

Mecidiyeköy - Mahmutbey kesimi için ''Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı, Depo - Bakım Sahası ve Depo Bağlantı Hatları İnşaat İşleri'' ihalesi yapıldı ve 2014 Ocak ayında yer teslimi sağlanarak, inşa çalışmaları başlatıldı. Kabataş - Beşiktaş - Darphane - Mecidiyeköy kesimi için ihale hazırlık çalışmaları tamamlandı.

Bu ihale kapsamında aynı zamanda Mecidiyeköy - Mahmutbey kesiminin elektro - mekanik ve mimari işleri de yapılacak. Ayrıca, Kabataş - Mecidiyeköy - Mahmutbey metro hattında kullanılmak üzere 144 vagon temin edilecek. Mecidiyeköy - Mahmutbey arası metro hattının 2017 sonunda, Kabataş - Mecidiyeköy uzantısının ise 2018 sonunda işletmeye alınması planlanıyor.

Yapımı devam eden Mahmutbey - Mecidiyeköy hattı, bu ay içinde ihalesi yapılacak hat ile Kabataş'a uzanacak.

Hat işletmeye alındığında, 4 noktada mevcut raylı sistemler ile entegrasyon sağlanacak. Buna göre, Kabataş - Taksim Funiküler hattı ve Eminönü - Kabataş tramvayı ile Kabataş'ta, Yenikapı - Hacıosman metro hattı ile Mecidiyeköy'de, Topkapı - Sultançiftliği hattı ile Karadeniz Mahallesinde (Metris bölgesi), Otogar - Bağcılar - Başakşehir hattı ile Mahmutbey'de entegrasyon sağlanacak.


NTV


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir