Merhum Mehmet Çakır, vefatının 5. yılında dualarla yad edildi

2004-2009 yılları arasında 5. dönem Üsküdar Belediye başkanlığı yapan Merhum Mehmet Çakır, vefatının 5. yıl dönümünde Üsküdar Belediyesi tarafından Altunizade Kültür Merkezi'nde düzenlenen anma programında dualarla yad edildi.

Merhum Mehmet Çakır, vefatının 5. yılında dualarla yad edildi
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Anma programına Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 6. dönem Üsküdar Belediye başkanı Mustafa Kara, Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın konuşmacı olarak katılırken, merhum başkanın yakınları, dostları ve sevenleri de yağışlı havaya rağmen vefa örneği göstererek gecede yerlerini aldılar.

Konuklara etli pilav, helva ve ayran dağıtılan gecede, Merhum Başkan Mehmet Çakır'ın başkanlık dönemini yansıtan fotoğraflar salonda duygusal bir atmosfer oluşturdu.

Mehmet Çakır'ın hayatından kesitlerin gösterildiği salonda Hattat Hasan Çelebi'de yerini aldı. Merhum başkanın yaşamından kısa filmle kesitlerin gösterimi sırasında pek çok kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Hayli duygusal anların yaşandığı gecede kürsüye gelen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen gözleri dolu dolu olarak başladığı konuşmasında, soğuk ve yağışlı havaya rağmen anma gecesinde ''Merhum başkanın ailesini ve bizleri yalnız bırakmadığınız ve davetimize icabet ettiğiniz için hepinize çok teşekkür ediyorum. Hoş geldiniz sefalar getirdiniz diyorum'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Merhum Mehmet Çakır, vefatının 5. yılında dualarla yad edildi

Başkan Türkmen, Üsküdar'ın sözcüklerle anlatılamayacak, tarih edilemeyecek kadar mana yüklü ve başka bir şehir olduğuna vurgu yaparken ''Üsküdar, İnanan insanların, inandıkları değerler doğrultusunda yaşama mücadelesi veren insanların yatağı olan bir belde. Allah'a hamd olsun ki bu güzel şehirde yaşamayı bizlere nasip etti. Ama tabi bu şehre de hizmet etmek ayrı bir mutluluk, ayrı bir onur ve ayrı heyecan'' diye konuştu.

Merhum başkanın hayatının anlatıldığı filmdeki bir kesite dikkat çeken Başkan Türkmen, ''Başkanımız Mehmet Çakır, çocuklarına bir dönem namusuyla şerefiyle, onuruyla Üsküdar'da belediye başkanlığı yapmayı miras olarak bırakıyor. Bu da şehrimizin ne kadar özel bir şehir ne kadar önemli bir belde olduğunun kanıtıdır'' dedi.

''ŞİMDİ OLACAKTI RAHMETLİ MEHMET ÇAKIR BAŞKANIMIZ''

Başkan Hilmi Türkmen, merhum başkanla birlikte çalışma şansına sahip olduğuna dikkat çekerek, ''Başkanımızla çalıştığımız o dönemi hiç unutamayacağım. Şu an yaptığımız görevde bizlere ışık tutan ve büyük tecrübeler edinmemize vesile olmuş bir dönem yaşadık. Tüm samimiyetimle ifade ediyorum. Başkan yardımcısı olarak görev yaptığımız Mustafa Kara başkanımızla, sıkıntılı müşkül bir durum yaşandığı anda 'şimdi olacaktı rahmetli Mehmet Çakır başkanımız' bu işlerin üstesinden gelirdi dediğimiz çok günlerimiz oldu'' diye konuştu.

Merhum başkanla acı tatlı pek çok hatıralarının olduğuna vurgu yapan Başkan Hilmi Türkmen, ''Mehmet Çakır'ın görev yaptığı ilk 5 yılı neredeyse günün tamamına yakınını birlikte geçirdik. Üsküdar'ın güzel ya da sıkıntılı günlerini birlikte yaşadık. O günlerin tecrübesi bu günlerimize ışık tutuyor. İnsanlar belli makamlara, görevlere gelirler ve de giderler. Ama önemli olan giderken nasıl bir iz bıraktığınızdır. Sizinle ilgili vicdanlarda görülen kabul ve size yakıştırılan unvan çok önemlidir. Merhum başkanımız hakkında çok güzel şeyler duyuyoruz. Merhum başkanımız çok kararlı, çok dürüstü. Ahireti, öbür dünyayı görür gibi yaşardı. Dürüstlüğü adaleti ve kararlılığı bugün bizlere hala ışık tutuyor'' dedi.

Tarih bunu her zaman yazacaktır diyen Başkan Türkmen, ''Bu Üsküdar'da bir Mehmet Çakır geldi geçti, bir Mustafa Kara geldi geçti' mutlaka denilecektir. Allah hepimizin arkasından böyle güzel sözler söylenen, hayır dualar edilen bir hayat yaşamayı nasip etsin'' diye konuştu.

Merhum Mehmet Çakır'ın reklamı sevmediğine değinen, sessiz sedasız belediyecilik yaptığını belirten Başkan Türkmen, ''Başkanımızın şüpheden uzak bir hayat tarzı vardı. Şüpheli hiçbir işe yanaşmazdı. Merhumun cenaze merasimini hatırlıyorsunuz. Bir insanın hayatını nasıl geçirdiğini görmek için arkadaş çevresine ve cenazesine bakmak yeterli olur. Bunlar kişinin yaşamının aynası gibidir'' dedi. Başkan Türkmen, Merhum Mehmet Çakır'a hayır dualar ederek konuşmasını tamamladı.

ADALETLİ VE KARARLI DURUŞU TARİF EDİLEMEZ BİR ÖZELLİĞİYDİ

Üsküdar eski başkanlarından Mustafa Kara'da yaptığı kısa konuşmasında ''Merhum başkanımızın masasında bir kez oturabilseydiniz, olaylara yaklaşımını bir kere görebilseydiniz kısa sürede kendisini tanıma imkanına sahip olurdunuz. Adaletli ve kararlı duruşu tarif edilemez bir özelliğiydi. İnandığı değerler uğruna ödenecek faturayı hiç hesaba katmazdı. Popülist bir yaklaşımda hiçbir zaman bulunmazdı. Riya bir kelimedir ama onun için hayatının tamamıdır. Diğer bir konu da adil oluşu çok dikkat çeken bir özelliğiydi'' diye konuştu. Mustafa Kara, Mehmet Çakır için 'Allah yerini cennet etsin' duasıyla sözlerini bitirdi.

Prof. Dr. Mehmet Akif Aydın'da konuşmasında merhum başkan Mehmet Çakır'ın dürüstlüğüne vurgu yaparken, ''Mehmet Çakır'ı tanımak için çok yıllar yanında olmaya gerek yoktu. Kısa zamanda onu anlayıp tanımak mümkündür. İyi bir insan ve iyi bir dost olarak tarif edebiliriz. Çok çalışkan ve çok dürüst bir belediye başkanıydı'' dedi.

Prof. Dr. Aydın, merhum başkanın bey-tül malı çok iyi koruduğuna değinerek, ''Belediye başkanlığı döneminde bey-tül malı çok iyi tutmuştur. Görev yaptığı süresince mal varlığında hiç artış olduğunu sanmıyorum. Bağlarbaşı'nda bir İşhanı inşaatına başlamışlardı. Başkan seçilince inşaatı durdurdu. Tek bir çivi bile çakmadı. Vefatından sonra çocukları inşaatı bitirdiler'' diye konuştu.

Merhum başkanın seveninin olduğu kadar sevmeyenin de çok olduğunu dile getiren Prof. Dr. Aydın, ''Kimden gelirse gelsin doğru bulmadığı hiçbir talebi yerine getirmedi. 2. Kez seçilmemesi için çok uğraşıldı ve başarılı olundu. İyi ki böyle oldu. Mesai arkadaşları ve dostları şimdi burada onu rahmetle anıyoruz'' dedi.

Konuşmalar sonrası geceye Valide Atik Camii'nden Kerim Öztürk Hocanın okuduğu Kur'an-ı Kerim'le devam edildi. Sonrasında ise Mehmet Kemiksiz ve ekibinden naat, mevlid-i şerif ve dualarla anma gecesi son buldu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir