Evlilik eğitim alarak mutluluğu yakaladılar

Üsküdar Belediyesi tarafından Altunizade Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Evlilik Öncesi Eğitim Programları'' ile bin 200 çift eğitim alarak mutluluğa adım attı.

Evlilik eğitim alarak mutluluğu yakaladılar
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Program boyunca ''Evlilik ve İletişim'', ''Sağlık ve Hukuk'' alanlarında psikolog ve sosyal çalışmacılar tarafından ücretsiz eğitim verildi. Evlilik Öncesi Eğitim ile evlilik çağına gelmiş ve aile kurmak amacıyla bir araya gelen çiftlerin, evlilik hayatına hazırlanmaları amaçlandı.

Eğitime katılan Merve Aslan ''Evlilik Öncesi Eğitim Programı'' ile evlilik öncesi süreçte çiftlerin birbirlerini iyi tanıması, evlilikle ilgili gerçekçi beklentiler oluşturabilmeleri, etkili iletişim kurma yollarını ve olası sorunlarla nasıl baş edeceklerini bilmelerinin, evliliğe ''iyi bir başlangıç yapabilme'' fırsatı verdiğini ifade etti.

Programın Üsküdar Belediyesi'nin ücretsiz bir hizmeti olduğunu eşinden öğrendiğini belirten Merve Aslan eşiyle birlikte gittikleri eğitimden evlilik kurumuyla ilgili bir farkındalık ve bilinç kazandıklarını söyledi.

Evlilik öncesi eğitimin temelde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile birlikte düzenlenen bir proje olarak gündeme geldiğini kaydeden ''Evlilik Öncesi Eğitim Programı''nı yürüten Uzman Psikolog Enes Bülbül, ''Üsküdar'da evlenmek için nikâh dairesine başvuran çiftlere Üsküdar Belediyesince mesaj ile bilgi veriliyordu. Ayda bir başvuru sayısına göre çiftler bize gelip hizmet alıyordu. Bu eğitim üç temel başlık üzerinden ilerliyordu: Birincisi iletişim, ikincisi hukuk ve bir diğeri ise sağlık kısmı. İletişim kısmında psikolog olarak ben sunum yapıyorum. Hukuk kısmında ise Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan bir görevli geliyor. Bir de sağlık kısmında doktorumuz eş zamanlı sunum yapıyor.'' diye konuştu.

Evlilikte karşılaşılabilecek muhtemel sorunların işlendiği programın iletişim ayağını yürüten Bülbül, eğitimin kapsamını şu şekilde sıraladı: ''Evliliğin ne olduğu, sağlıklı evliliğin işlevleri, iletişim becerileri, evlilikte rol paylaşımı, kadınların yasal hakları, sorunların nasıl üstesinden gelebilecekleri, aile hukuku, anne baba olmak, etkili ve yetkin ebeveynlik, hısım akraba ilişkileri konusunda eğitimler verildi''

Üsküdar Belediyesi'ne nikah için başvuran çiftlere evlilik hayatına hazırlanmaları amacıyla verilen programının zorunlu hale getirilmesinin kadına şiddeti önleyici bir yöntem olduğunu belirten Bülbül, ''verdiğimiz eğitimlerle 550 çift ücretsiz psikoterapi ve eğitim hizmeti aldı. 1.200'e yakın kişi bu sunumlardan ve eğitimlerden faydalandı. Kadına şiddet ve boşanmaların önüne geçebilecek bu programlar, evlilikteki sorunların aşılmasına ciddi katkılar sağlıyor. Altunizade Kültür Merkezi'nde verilen eğitimlerde çiftler hayatın her alanında olduğu gibi evlilik sürecinde de karşısındakini anlamaya çalışarak sorunlarını daha kolay aşılacağını, engellerin çok daha kolay geride bırakılacağını öğrenme şansı buldular'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir