7 Güzel Adam Kütüphanesi Üsküdar'da açılıyor

Üsküdar'da Fatih'in Mahkemesi olarak bilinen tarihî mekân, bir süredir heyecanlı bir hazırlığa sahne oluyor. Tarihi bina, sivil toplum kuruluşu Yedi Hilal ve Üsküdar Belediyesi'nin elbirliği ile ''Yedi Güzel Adam ve Öncüler Kütüphanesi'' adıyla tematik bir kütüphaneye dönüştürüldü.

7 Güzel Adam Kütüphanesi Üsküdar'da açılıyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Projeyi hayata geçirmek üzere aylardır hummalı bir faaliyet yürüten proje görevlileri, mekanı bu özel ve ''güzel'' amaçla kullanıma açmak için gün sayıyor.

Kuruluşunun ardından göz ve gönül dolduran etkinliklerle ''İnsana ve İslam'a hizmet'' vazifesinde hızlı bir ilerleme kaydeden sivil toplum kuruluşu Yedi Hilal, bu yaz Üsküdar Belediyesiyle imzaladığı protokol çerçevesinde Fatih'in Mahkemesi'nde fizibilite çalışmaları yaparak harekete geçti.

PROJE NASIL BAŞLADI?

Öncelikle, Cahit Zarifoğlu'nun şiirinden hareketle, kütüphanede eserleri yer alacak ''Yedi Güzel Adam'' olarak ''Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Cahit Zarifoğlu, Rasim Özdenören, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören ve Mehmet Akif İnan,'' isimleri üzerinde karar kılındı. Buna ''Öncüler'' olarak belirlenen ''Mehmet Akif Ersoy, Necip Fazıl Kısakürek, Cemil Meriç, Malcolm X, Hasan El-Benna, Muhammed İkbal ve Aliya İzzetbegoviç''in de ilave edilmesinin ardından, kitap listeleri oluşturuldu. ''Yedi Güzel Adam ve Öncüler''in kendi kitapları ve haklarında yazılan tüm kitaplar temin edilerek tematik bir kütüphane kuruldu. Mekan, açılışının ardından hem kütüphane olarak hizmet verecek hem de Yedi Hilal tarafından düzenlenecek kültür-sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapacak.

TÜRKMEN, ''NİTELİKLİ PROJELER ÜRETEBİLMEK İÇİN HER ZAMAN GENÇLERİN YANINDA OLACAĞIM''

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise projenin, gençlerin öncüleri tanımasına ve fikri gelişimlerine katkıda bulunacak bir kütüphane olacağını belirterek, Üsküdar'dan başlayarak, Türkiye'de ve dünyada insanlığa faydalı ve örnek olacak nitelikli projeler üretebilmek için her zaman gençlerin yanında olacağını vurguladı.

Üsküdar Kara Davut Camiinin karşısındaki sokakta yer alan kütüphanenin kurdelesi, 7 Aralık Pazar günü saat 13'te Nuri Pakdil ve Rasim Özdenören'in de bulunacağı anlamlı bir törenle kesilecek.

Açılış töreninin ardından tüm davetliler Bağlarbaşı Kültür Merkezine geçecek ve saat 15'te Nuri Pakdil ile Rasim Özdenören'in sohbet toplantısına katılacaklar.

Kültür ve sanat camiasının yoğun ilgisine mazhar olması beklenen bu toplantıya iştirak edenlere hatıra olarak Cahit Zarifoğlu'nun şiir kitabı ''Yedi Güzel Adam'' ve kütüphaneyle ilgili tanıtım broşürleri hediye edilecek.

PROGRAM ŞÖYLE;

Program açılışı 7 Aralık 2014 pazar saat 13:00'de, Fatih'in Mahkemesi (Kara Davut Camii Karşısı) karşısında gerçekleşecek. Program ve söyleşi ise, Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde saat 15:00 de başlayacak.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Kültür/Sanat

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir