Hilmi Türkmen, Okul Aile Birliği başkanlarıyla yemekte buluştu

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'daki okulların okul aile birliği başkanlarına bir yemek vererek eksiklerini ve dileklerini dinledi.

Hilmi Türkmen, Okul Aile Birliği başkanlarıyla yemekte buluştu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Sosyal Tesislerinde verilen yemekli toplantıya Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve çok sayıda davetli katıldı.

Yemekte konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, kışın yüzünü gösterdiği soğuk Üsküdar akşamında, programa katılanlara teşekkür ederek, ''Bizler, Üsküdar gibi mana yüklü, kültürel, sosyal, sanatsal derinliklerle dolu şehirde yaşadığımız için Allah'a her daim şükür ediyoruz'' diye konuştu.

39 ilçesi bulunan İstanbul'da Üsküdar'ın çok farklı bir yerde durduğuna vurgu yapan Türkmen, ''Üsküdar bir başka. Diğer ilçelerin adını zikrettikçe İstanbul akla gelmiyor. Ama Üsküdar denince aslında İstanbul demek oluyor. Bu anlamda Üsküdar İstanbul demek tir. İstanbul'un kalbidir, ruhudur. İstanbul'u İstanbul yapan en önemli beldelerden birisi Üsküdar'dır'' dedi.

Üsküdar'da yaşamanın başlı başına bir ayrıcalık olduğunu, kişilerin makamlarının, konumlarının ve görevlerine bakılmaksızın şehre katkıda bulunmaları gerektiğine değinen Türkmen, ''Bizim öteden beri süre gelen bir sloganımız var. 'Üsküdar'da nefes alan, Üsküdar'a nefes vermelidir'. Bu şehirde yaşayan birer fert olarak beldemize katkıda bulunmak durumundayız. Hem bu şehirde yaşamak, hem de bu şehre hizmet etmek herkese nasip olmayacak bir şereftir'' dedi.

Bu akşam bir araya gelmelerinin en büyük nedeninin, Üsküdar'daki eğitimin daha da kaliteli olması için çalışan okul yöneticilerine teşekkür etmek olduğunu belirten Türkmen, ''Üsküdar'da eğitim alan öğrencilerimize, onların velileri adına bir teşekkür toplantısı düzenledik. Sizlerin buraya gelirken, kendi okulları için yapılmasını istedikleri 3 konuyu bize iletmelerini istemiştik. Toplantı öncesi bize ulaştırdığınız bu talepleri tasnif ettikten sonra ilgili birimlere ileteceğiz'' diye konuştu.

Üsküdar'ın eğitim gören 100 bin öğrencisiyle adeta bir üniversite şehri olduğuna vurgu yapan Başkan Türkmen ''Parklar, bahçeler, yollar, kaldırımlar, geçitler, binalar, sosyal tesisler yapıyoruz. Ama bunların hepsi bir yere kadar. Bizim için asıl olan hizmet, geleceğimize yönelik, çocuklarımıza, gençlerimize ve eğitimimize yönelik hizmetlerdir. Bunun resmisi gayri resmisi olmaz. Bütçemizin hatırı sayılır kısmını eğitime ayırdık. Özellikle 2015 ile 2019 döneminde, okullarımızla yakından ilgileneceğiz. Çocuklarımızın çok daha güzel okullarda eğitim görmesi için belediyenin imkanlarını seferber edeceğiz'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'daki okulların okul aile birliği başkanlarına bir yemek vererek eksiklerini ve dileklerini dinledi.

Eğitimin en önemli ayağının aileler ve okul aile birliği olduğunu belirten Türkmen, ''Her eğitim dönemi öncesi gündeme servis ücretleri, okul aidatları ve hademe maaşları gelir. Fakat asıl meselenin çocuklarımızın kaliteli eğitim alması olması gerektiğini ihmal ediyoruz. Sorgulanması gereken, mezun olan öğrencilerimizin kaçta kaçı güzel fakülteleri yerleşiyor. Okul aile birlikleri bu işlere kafa yormalı gerekir diye düşünüyorum. Diğer fiziki işleri belediye olarak zaten bizler yapıyoruz'' diye konuştu.

Uyuşturucu meselesine de değinen Türkmen, ''Ne yazık ki bu konuda iyi bir yerde değiliz. Bu bonzai belasından en çok sıkıntı çeken beldelerden birisi de Üsküdar. Uyuşturucuyla mücadale için çalışma başlattık. Tabi bunların hepsi yüzeysel çabalar. Zabıtamız, polisimiz ihbarla gidip ceza kesiyor. Çözümü eğitimde'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir