AK Partli kadınlar kadına şiddeti Üsküdar'da protesto etti

Üsküdar'da, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'' kapsamında, Üsküdar Belediyesi öncülüğünde yürüyüş düzenlendi. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'in de katıldığı yürüyüş sırasında kadınlar ''Şiddete hayır'' sloganı attı.

AK Partli kadınlar kadına şiddeti Üsküdar'da protesto etti
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

AK Partili kadınlar, ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması için Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'' dolayısıyla Üsküdar Meydan'da 'Şiddet Acizliktir' sloganıyla protesto gösterisi yaptı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de Yaklaşık 2 bini bulan kadın katılımcılarla birlikte yürüyerek 'Şiddete Hayır' sloganı attı.

AK Parti İstanbul İl Kadınlar Kolu Başkanlığı'nın düzenlediği 'Şiddet Acizliktir' eylemine 39 ilçeden yaklaşık 2 bin kadın katıldı. Üsküdar Meydanı'ndaki Marmaray istasyonunda toplanan kadınlar ellerinde turuncu renk şemsiyeleriyle yürüyüşü geçti. İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Zengin'in öncülüğündeki gruba Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de attığı 'Kadına şiddete hayır' sloganlarıyla destek verdi.

ŞİDDET HER YERDE

Üsküdar Evlendirme Dairesi önünde sona eren yürüyüşün ardından İl Başkanı Özlem Zengin basın açıklamasında bulundu. Kadına yönelik şiddetin dünyanın her yerinde var olduğuna vurgu yapan  Zengin, ''Türkiye'deki rakamlar dünya ile aynı oranda. Bugünkü eylemimizle biz kadınlar olarak dünyada, Türkiye'de kadına yönelik var olan şiddete dur demek istiyoruz. Şiddetin acizlik olduğunu, kadına yönelik şiddetin kendini ifade edemeyenlerin bir yöntemi olduğunu anlatmaya çalışıyoruz'' diye konuştu.

Özlem Zengin, ''Kadınların yüzde 70'i hayatının bir döneminde şiddet görüyor.''

KADINLARIN YÜZDE 70'İ ŞİDDET GÖRÜYOR

Türkiye'de sadece kadınların değil, çocukların da çok şekilde şiddete maruz kaldığının altını çizen Özlem Zengin, ''Bazen babaları, bazen yakın arkadaşları hatta maalesef anneleri şiddet uyguluyor. Aynı şekilde kadınların da kendilerini en çok sevdiklerine inandıkları  eşleri, bazen babaları, ağabeyleri, amcaları tarafından şiddete hedef oluyorlar. 39 ilçemizden kadınların hukuken bilinçlendiren etkinlikler organize ediyoruz. Kadınların yüzde 70'i hayatının bir döneminde şiddet görüyor. Gerçekten acı bir tablo, ruhen, fiziken, ekonomik ve cinsel açıdan dünyada şiddete maruz kalıyorlar'' dedi.

Eyleme katılarak destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de, kadına yönelik şiddetin acizlik olduğuna vurgu yaptı

KADINLAR ALLAH'IN EMANETİ

Eyleme katılarak destek veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'de, kadına yönelik şiddetin acizlik olduğuna vurgu yapıp, ''Kadına şiddet, ne söyleyecek sözü olan ne yapacak bir işi projesi olan insanların başvurduğu çok basit çok anlamsız bir yöntemdir. Fiili şiddetin yanı sıra bir hakaret aşağılama, alçak, hor görme, fikirlerine, görüşlerine değer vermeme de kadına şiddetin başka boyutlarıdır. Hepimiz bir annenin evladıyız . Kadınlar, Allah'ın insanlara, erkeklere birer emanetidir aslında. Bu iin siyaseti, ideolojisi yoktur. Bunu insan olarak bir kez daha düşünmeliyiz'' diye konuştu.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir