Müftülük buluşmalarında yeni halka ''Şahsiyet Eğitimi''

Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve beğeniyle takip edilen Müftülük Buluşmaları ''Ailede ve Okulda Şahsiyet Eğitimi'' konulu konferansla devam etti.

Müftülük buluşmalarında yeni halka ''Şahsiyet Eğitimi''
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

22 Kasım 2014 Cumartesi akşamı Üsküdar Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programa Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir, Üsküdar Müftülüğü'nün muhtelif unvanlarda görev yapan personeli ile kadın erkek çok sayıda Üsküdarlı katıldı.

Merkez Kur'an Kursu Öğreticisi Atiye Gözen'in sunduğu programın açılış konuşmasını yapan Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir ''Bugün Aile ve Dini Rehberlik Büromuzun önemli bir programı daha icra edilmektedir. Çalışmalarından dolayı ilgili hocalarımıza çok teşekkür ederim. Gerçekten ihtiyaç duyulan konu ve konuklarla bizlere nefis programlar sunmaktadırlar. Bu vesileyle, bu ayın konuğu olarak aramızda bulunan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk'e de çok teşekkür ederim'' dedi.

Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından organize edilen ve beğeniyle takip edilen Müftülük Buluşmaları ''Ailede ve Okulda Şahsiyet Eğitimi'' konulu konferansla devam etti.

Programa Konuşmacı olarak katılan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk ise konuşmasının başında, aynı zamanda emekli bir Din Görevlisinin çocuğu olarak Üsküdar Müftülüğünde düzenlenen bir programa konuşmacı sıfatıyla katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Üsküdar Müftüsü Mehmet Vefa Özdemir'in şahsında tüm Üsküdar Müftülüğü personeline teşekkür etti.

Ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiler hakkında da detaylı bilgiler veren Öztürk ''Ebeveynler öncelikli olarak kendilerini sevdirmeyi sağlamalı. Sizi seven bir çocuğun vicdanı harekete geçer ve sizi dinler'' dedi.

Prof. Dr. Mücahit Öztürk, ''Hz. Adem'in çocukları Habil ile Kabil arasında meydana gelen ilk kavgada Kabil'in tutumu bugün modern anlamda davranış bozukluğunu ifade ediyor. İnsan içindeki kötü tarafı frenlemeyince kötü sonuçlar ortaya çıkıyor. Çocukta şahsiyet eğitimi ruhsal yapı, duygu, düşünce, davranıştır. Kişinin içsel dürtüleri doğumdan itibaren başlar ve kişi büyüdükçe de büyür. Bebek doğar, iç dürtüsüyle ağlar, beslenir, üşür, reaksiyon verir, bunlar içsel dürtülerdir.''  dedi.

''Şahsiyet gelişiminde en önemli örnek ebeveyndir'' diyen Öztürk ''negatif davranışlar öncelikli modellemedir. Sosyal çevre erken dönemden itibaren dikkat edilmesi gereken ortamdır. Günümüzde kitle iletişim araçlarının hayli yoğun bir şekilde çocuklar tarafından kullanılıyor olması ve buna sınır koyabilmemizin çok fazla kolay olmaması sebebiyle ortaya çıkan bir durum var; çocuklarımız, bize göre çok daha erken bilgi sahibi oluyorlar. Bu kimi zaman olumlu, kimi zaman da olumsuz sonuçlar doğuruyor. Bilginin artması, bilginin paylaşılması, bilgi sahibi olunması bu durumun olumlu tarafını oluşturuyor. Fakat bu çocukların gelişimsel düzeylerinin, ruhsal yapılarının da bu bilgiyi kaldırabilecek durumda olmayışı zaman zaman bazı sorunlara sebep oluyor.''  şeklinde konuştu.

Ebeveyn ve çocuk arasındaki ilişkiler hakkında da detaylı bilgiler veren Öztürk ''Ebeveynler öncelikli olarak kendilerini sevdirmeyi sağlamalı. Sizi seven bir çocuğun vicdanı harekete geçer ve sizi dinler'' dedi.

Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından misafirlere hediye edilen kendisine ait kitabı imzaladı.

Program sonunda, dinleyicilerden gelen soruları da cevaplayan Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi Uzmanı Prof. Dr. Mücahit Öztürk, Üsküdar Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından misafirlere hediye edilen kendisine ait kitabı imzaladı.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Üsküdar

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir