Haydarpaşa Lisesi'nde ''Öğretmenler Günü'' coşkusu

24 Kasım Öğretmenler Günü tüm Türkiye'de olduğu gibi Üsküdar Haydarpaşa Lisesi'nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, törende yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yaptı.

Haydarpaşa Lisesi'nde ''Öğretmenler Günü'' coşkusu
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Etkinlikler sabah 08.45'te Üsküdar Şemsipaşa Atatürk Anıtı'na çelenk koyulmasıyla başladı. Törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Halit Hızır, Üsküdar Belediye Başkan Yardımcıları Zeki Bıyık, Sedat Ayyıldız ve Üsküdar Belediyesi Meclis Üyeleriyle, Üsküdar'da görev yapan okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Tören, Haydarpaşa Lisesi Konferans salonunda saygı duruşu ve istiklal marşıyla başladı. Salondaki katılımcıların öğretmenler gününü kutlayan Türkmen ''24 Kasım hepizin günü. Çünkü bu toplumdaki her birey öğretmenini çok sever. Hayattaki en önemli yol göstericisi, yön vereni öğretmenlerdir. Bu manada öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır. Toplumda her şeyin en güzelini en iyisini oluşturmak için ömürlerini feda etmiş, hiçbir fedakarlıktan kaçınmamış çok saygıdeğer çok muhterem öğretmenlerimizin günü elbette ki bizim de günümüzdür. Bu vesile ile rahmetli olan vefat eden öğretmenlerimizi de saygıyla anıyoruz'' dedi.

Üsküdar Haydarpaşa Lisesi'nde ''Öğretmenler Günü'' coşkusu yaşandı

Başkan Türkmen, öğrencilerle bir hususu paylaşmak istediğini belirtip şunları söyledi; ''Öğretmenlik mesleğini ve öğretmenlerimizin kıymetini bilelim. Yarın zaman geçtiğinde hayatınızın bir döneminde ben şu öğretmenime saygısızlık etmiştim diyerek 'ah vah' edersiniz. O yüzden sakın onları üzmeyin kırmayın. Sevgili gençler sizler ne kadar başarılı ve gayretli olursanız, yarın iyi üniversiteleri kazanırsanız, topluma en faydalı konuma gelirseniz, öğretmenlerimizin en mutlu olacakları gün o gündür'' diye konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, törende yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin kutsallığına vurgu yaptı.

Öğretmenler için yılda bir gün kutlama yapmanın yeterli olamayacağına değinen Türkmen, ''Öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. Öğretmenlerimizin daha huzurlu ortamlarda, daha iyi sınıflarda öğrencilere nasıl daha faydalı olacağının gayreti içerisindeyiz'' dedi.

Başkan Türkmen, öğretmenlerimizin hayatlarında meslekleri icabı iki şeyi çok ihmal ettiklerine vurgu yapıp, ''Bunlardan birisi aileleri, diğeri de sağlıkları. Biz de bu konuda neler yapabileceğimizi düşündük ve bu kutsal mesleği yapan öğretmenlerimizi aileleriyle birlikte Üsküdar Belediyesi sosyal tesislerinde yemekte ağırlamaya karar verdik. Sağlık konusunda da tüm Üsküdarlı öğretmenlerimize ücretsiz sağlık taraması yaptık'' diyerek öğretmenlere iki güzel 24 Kasım hediyesi verdiklerini söyledi.

Türkmen, ''Öğretmenlerimiz için ne yapsak azdır. Öğretmenlerimizin daha huzurlu ortamlarda, daha iyi sınıflarda öğrencilere nasıl daha faydalı olacağının gayreti içerisindeyiz'' dedi.

Türkmen'in konuşması sonrası Müzik Öğretmeni Akif Aşçıoğlu yönetiminde Üsküdar Müzik Öğretmenleri Türk Halk Müziği Korosu verdiği mini konserle izleyicilere hoş anlar yaşattı. Öğrencilerin kısa bir oyun sahnelemelerinin ardından 2014 yılında hayatlarını kaybeden öğretmenlerin anılması için öğrencilerin hazırladığı sinevizyon filmi gösterildi. Program yine öğrencilerin hazırladığı folklor gösterileriyle sona erdi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Eğitim

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir