İstanbul Maratonu muhteşem görüntülerle tamamlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 36'ıncısını düzenlediği Vodafone İstanbul Maratonu, 100 binin üzerinde katılımcı ve muhteşem görüntülerle dünyanın en prestijli spor organizasyonlarında biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

İstanbul Maratonu muhteşem görüntülerle tamamlandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, sabah 08:45'te Boğaziçi Köprüsü'ne 300 metre mesafeden Maraton Engelliler Kategorisi'nin startını verdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bürokratlarının da bulunduğu otobüs Halk Koşusu'nun yapılacağı Altunizade Köprüsü'ne geçti. Burada katılımcılara hitap eden Başkan Kadir Topbaş, üçüncü kez ''Altın Kategori''de (Gold Label) koşulan Vodafone İstanbul Maratonu'nun New York, Londra Maratonu gibi birinci sınıf bir spor organizasyonu haline geldiğini söyledi.

Kadir Topbaş, üçüncü kez ''Altın Kategori''de (Gold Label) koşulan Vodafone İstanbul Maratonu'nun New York, Londra Maratonu gibi birinci sınıf bir spor organizasyonu haline geldiğini söyledi.

Bu yılın onur konuğu dünyaca ünlü atlet Paul Tergat ile birlikte maratonun katılımcılarını selamlayan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Maratonu'nun dünyanın tek kıtalararası yarışı olduğunu hatırlatarak ''36. İstanbul Maratonu'nda İstanbul aşkına koşuyoruz'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 36'ıncısını düzenlediği Vodafone İstanbul Maratonu, 100 binin üzerinde katılımcı ve muhteşem görüntülerle dünyanın en prestijli spor organizasyonlarında biri olduğunu bir kez daha gösterdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da muhteşem organizasyondan dolayı Başkan Kadir Topbaş ile ekibine teşekkür etti ve katılımcılara sağlık ve mutluluk diledi. Konuşmaların ardından Başkan Topbaş ve Bakan Akif Çağatay Kılıç atış yaparak 16 bini yerli ve 9 bini yabancı toplam 25 bin sporcu katıldığı Profesyonel Maraton yarışın startını verdi. Daha sonra beraberindekilerle Acıbadem Köprüsü'ne geçen Kadir Topbaş, buradan da çok geniş katılımlı Halk Yürüyüşü'nü başlattı.

Kadir Topbaş, daha sonra bir süre Halk Yürüyüşü'ne katılan vatandaşlarla yürüdü ve hatıra fotoğrafı çektirdi. Halk yürüyüşüne katılan 100 binin üzerinde katılımcı da Boğaziçi Köprüsü'nü geçerken renkli ve güzel görüntüler yaşandı. Katılımcılar bol bol hatıra fotoğrafı ve video çektirdi.

36. Vodafone İstanbul Maratonu muhteşem görüntülerle tamamlandı

MARATONU ERKEKLERDE FASLI CHANİ KADINLARDA ETİYOPYALI GOBENA KAZANDI

36. Vodafone İstanbul Maratonu'nda erkeklerde Faslı atlet Hafid Chani, kadınlarda da Etiyopyalı Amane Gobena birinci oldu. Boğaziçi Köprüsü gişelerinin yaklaşık 300 metre gerisinden başlayan 42 kilometre 195 metrelik koşuda erkeklerde Chani, 2.11.53'lük derecesiyle birinci olurken, Etiyopyalı Gebo Burka, 2.12.23'lük derecesiyle ikinci, Kenyalı Michael Kiprop da 2.12.39'luk derecesiyle üçüncü sırada yer aldı. Erkeklerde Türk sporculardan en iyi dereceyi Fatih Bilgiç, 2.19.57'lik derecesiyle 9.'cu olarak elde etti. Türk sporculardan Mert Girmalengesse 12.'ci, Bekir Karayel de 14.'cü geldi. Türk sporcu Fatih Bilgiç ise maratonu 9.'cu sırada bitirdi.

Kadınlarda ise Etiyopya'dan Amane Gobena, 2.28.46'lık derecesiyle ilk sırada yer aldı. Aynı ülkeden Salomie Getnet, 2.30.36'lık zamanıyla ikinciliği elde etti. Ukraynalı atlet Olena Burkovska ise 2.31.30'luk derecesiyle üçüncü oldu. Türk sporculardan Elvan Abeylegesse, 2.32.15'le beşinci, yarışı uzun süre lider götüren Ümmü Kiraz ise 2.32.52'lik derecesiyle altıncı sırada yer aldı. Bir başka Türk sporcu Nilay Esen ise sekizinci sırada yarışı tamamladı.

Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, 1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenleniyor.

ÖDÜLLERİ BAŞKAN TOPBAŞ VE VALİ ŞAHİN VERDİ

Sporcuların ödüllerini Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen törende İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 2. Başkan Vekili Göksel Gümüşdağ, İstanbul Milletvekili Osman Aşkın Bak, ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar verdi.

3 ayrı kategoride yapılan maratonda ilk sırada yer alan sporcular 50'şer bin dolar, ikinciler 25'er bin dolar, üçüncüler de 15'er bin dolar para ödülü kazandı. Koşuda Türk sporcular arasında ilk sırada yer alan atletler 20'şer bin dolar, ikinciler 10'ar bin ve üçüncüler de 5'er bin dolar aldı. Tören, dereceye giren sporcuların hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Tarihte kıtalararası koşulan ilk yarış olma özelliğine sahip Vodafone İstanbul Maratonu, 1979'dan bugüne kesintisiz olarak her yıl düzenleniyor. Atletlerin 3 ayrı kategoride madalya kovaladığı dev organizasyonda toplam 1 milyon dolar para ödülü dağıtıldı.

36. Vodafone İstanbul Maratonu muhteşem görüntülerle tamamlandı. Hilmi Türkmen ise bu güzel günü özel selfie ile tamamladı


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

İstanbul

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini
Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir