Kuzguncuk Bostanı eski günlerine geri dönüyor

Üsküdar Belediyesi, Kuzguncuk Bostanı Projesi'ni başlattı. Bostan, yanı başındaki tarihi ahşap binaları, yeşil korusu ve bostanlarıyla yine Üsküdar'ın en güzel sosyal donatı alanlarından biri olacak.

Kuzguncuk Bostanı eski günlerine geri dönüyor
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Üsküdar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Kuzguncuklular Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştireceği ''Kuzguncuk Bostanı Projesi'' start aldı. Yaklaşık 17 dönümlük Kuzgunluk Bostanı çok amaçlı olarak düzenlenip Üsküdarlılar'ın hizmetine sunulacak. Aslına uygun olarak tamamen doğal malzemelerin kullanılarak uygulaması yapılacak projede şu planlamalar yer alıyor:

KÖY MEYDANI / AMFİ ALANI

Bu bölge bostanın resmi, dini bayram kutlamaları, iftar, aşure, pişi, hıdrellez, yazlık sinema, sunum, sergi, kermes gibi çok amaçlı etkinliklerine hizmet edecek bir köy meydanı olacak. Meydanda ayrıca, çim amfi gömülü ocak özel günler için kontrollü hale getirilecek.

GABİON (TEL SEBET) DUVARLARI

Demir tel kafeslerin içine doğal taşların doldurulmasıyla oluşturulup, kot tutmaya yarar. Üzerine ahşap latalar monte edilerek oturma grubu görevi de görecek.

MEYVE BAHÇESİ VE TARIM ALANLARI

Meyve Bahçesi; Zemininde ağaç kabuğu ve ayırıcı ahşap olarak ağaç kütüğü kullanılması uygun görülmüştür. Tarım alanlarında ise iki farklı alanda konumlandırılması uygun görülmüştür. Parseller arasındaki yolların zeminin de ağaç kabuğu, ana akslarda ponza taşı ve ayrıca kütük olarak ta ahşap kütük kullanılması planlanmıştır.

SPOR VE YÜRÜME ALANLARI

Egzersiz alanı; Açık alanda yapılabilecek sportif faaliyetler için tasarlanmış alandır. Ayrıca basketbol sahası da yer alacak. Alanda bulunan mevcut eski spor sahası yenilecek. Hali hazırda mahallenin gençleri ve çocukları tarafından spor alanı olarak kullanılabilen bu alanda tribünlerin giriş ve zeminin iyileştirilerek bostanın bir parçası olarak ele alınması sağlanmıştır.

Yürüyüş yolu; Alandaki mevcut insan kullanımları baz alınarak ahşap, kütük ve mıcır kombinasyonuyla bir yürüyüş yolu oluşturulacak.

SERBEST ETKİNLİK ALANI / AFET TOPLANMA ALANI/ÇAYIR

Serbest açık alan dinlenme piknik spor yoga gibi farklı pek çok serbest aktiviteye imkânı sağlayacağı gibi sökülüp takılabilir basit öğelerle değişken kullanımlar için de uygun bir alan olarak tasarlanmıştır. Aynı zamanda afet toplanma alanı olma açısından da çayır dokusunda serbest bırakılan bir alandır.

BAHÇE SULAMA

Kuyu Suyun ölçülü kullanımını sağlayan tulumba tasarlanmıştır. Bunun yanında taşıma suyunda biriktiği küçük bir gölet düzenlemesi de düşünülmüştür.

ÇOCUK OYUN VE TASMALI KÖPEK ALANI

Çocuk oyun alanı içinde ahşap oyun grubu ve kum zemin kullanılması uygun görülmüştür.

Kafes tel ile çevrilecek bir alanda tasmalı köpeklerin serbeste gezebilecekleri bir ortam hazırlanacaktır.

KÜTÜPHANE / ÇOCUK KUM HAVUZU

Bostandaki mevcut çatısız yapı iyileştirilerek kapalı çocuk kum havuzu açık kütüphane fonksiyonları kazandırılarak elverişsiz hava koşullarında da çocuklar ve yetişkinler için kullanışlı hale getirilecek şekilde tasarlanmıştır.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.03 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir