Üsküdar'da ''Aşure'' tadında bir gün yaşandı

Üsküdar Belediyesi, Muharrem ayında idrak edilen 'Aşure' gününde ilçenin 3 noktasında vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Üsküdar'da ''Aşure'' tadında bir gün yaşandı
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Google News'de Takip Et

Aşure geleneğini yaşatmak adına Selimiye'deki mutfaklardaki büyük kazanlarda hazırlanan 15 bin paket aşure vatandaşlara dağıtıldı. Başkan Hilmi Türkmen, Paşakapı Cezaevi'nde mahkûmlara, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde ise hasta ve hasta yakınlarını ziyaret ederek aşure ikram etti.

Paşakapısı Cezaevi, Haydarpaşa Numune Hastanesi ve Üsküdar Meydanı'nda gerçekleştirilen dağıtım sırasında, vatandaşlara kendi elleriyle ikramda bulunan Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; ''Bizim insanımız da tıpkı bin bir çeşit üründen oluşan aşure gibidir'' dedi.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

Üsküdar Belediyesi, Muharrem ayında idrak edilen 'Aşure' gününde ilçenin 3 noktasında vatandaşlara aşure dağıtımı gerçekleştirdi.

Aşure dağıtımını geleneksel hale getirdiklerine vurgu yapan Başkan Türkmen, ''Bin bir çeşit üründen oluşan aşuremizi dağıtıyoruz. Bizim insanımız, toplumumuzdaki herkes aynen aşure gibidir. Aşurenin içindeki her bir nimet ona ayrı bir tat katmaktadır. O tadın içindekiler nasıl kıymetliyse toplumumuzdaki herkes de bizim için çok değerlidir. Kardeşlikte, dostlukta aşure gibi olmalıyız ki tadımız artsın. İnşallah bu aşuremiz de barışa, kardeşliğe şifa olur'' şeklinde konuştu.

GERGİNLİK ÜSKÜDAR'A YAKIŞMAZ

Türkmen, 10 bin adet meydanda olmak üzere toplamda 15 bin paket aşure dağıttıklarını belirtip, Validebağ gönüllülerine de kapılarının açık olduğunu vurguladı. Türkmen, ''Gerginlik Üsküdar'a yakışmaz'' deyip ''Bu aşuremizden herkesin almasını istiyoruz. Gerginlik bizim işimiz değil. Kapımız herkese açık. Validebağ gönüllüleri de gelip aşuremizden tatma imkânı bulurlar'' dedi.


Üsküdar 34


Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5Puan Ver 5

Yaşam

En Çok Okunan Haberler

+4
°
C
+
-1°
Uskudar
Pazartesi, 14
Salı
+ +
Çarşamba
+ +
Perşembe
+ +
Cuma
+ +
Cumartesi
+
Pazar
+ +
7 Günlük Hava Tahmini

EN ÇOK OKUNANLAR

Üsküdar Nöbetçi Eczaneler Günlük Burç Yorumları
Üsküdar Haritası

GAZETELER

Hürriyet Dünya
Milat Sözcü
Yeni Şafak Türkiye
Takip Et :
Üsküdar 34 Feedburner
www.uskudar34.com © 2007-2022 Tüm Hakları Saklıdır. Sitedeki içerikler kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
Destek ve Bilgi : [email protected]
Bu sayfa 0.05 saniyede yüklendi.

www.uskudar34.com web sitesinde yer alan tüm sayısal ve sözel içerik sadece bilgilendirme amaçlıdır. Köşe yazılarında yer alan içerik yazarların kendi görüşleri veya alıntı(kaynak gösterilerek) olup; ilgili konu hakkında uskudar34.com'un genel görüşünü yansıtmaz.

Web sayfalarımızda yer alan bilgiler ve doğrulukları tarafımızca garanti edilmemekte olup, bu bilgiler belli bir getirinin sağlanmasına yönelik olarak verilmemektedir. Bu nedenle bu sayfalarda yer alan bilgilerdeki hatalardan, eksikliklerden ya da bu bilgilere dayanılarak yapılan işlemlerden doğacak her türlü maddi/manevi zararlardan ve her ne şekilde olursa olsun üçüncü kişilerin uğrayabileceği her türlü zararlardan dolayı uskudar34.com sorumlu tutulamaz.

sanalbasin.com üyesidir